Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 25

D.Sabonio palaikymas komandos draugui ukrainiečiui: „Stovime su tavimi, brolau“

Rusijos agresijos prieš Ukrainą atgarsiai girdimi ir už Atlanto. Apie neramią situaciją Europoje po NBA rungtynių prabilo ir lietuvis Domantas Sabonis, išreiškęs palaikymą komandos draugui ukrainiečiui Alexui Lenui.
Domantas Sabonis išreiškė palaikymą komandos draugui Alexui Lenui
Domantas Sabonis išreiškė palaikymą komandos draugui Alexui Lenui / Stopkadrai

D.Sabonis įspūdingai sugrįžo po „All-Star“ savaitgalio pertraukos. Lietuvis kaip lygus su lygiu kovojo su MVP kandidatu Nikola Jokičiumi, pelnė 33 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, bet jo „Sacramento Kings“ nesugebėjo rimčiau pasipriešinti aukščiau lentelėje esantiems „Denver Nuggets“ – 110:128.

Tačiau ne pralaimėjimas buvo svarbiausia tema, apie kurią D.Sabonis kalbėjo po rungtynių.

Lietuvio žurnalistai paklausė apie Rusijos režimo Ukrainoje pradėtą karą ir Lietuvoje dėl to įvestą nepaprastąją padėtį.

„Visa mano šeima yra Lietuvoje. Viskas, ko tikiuosi, kad jie liktų saugūs. Tiesiog noriu, kad viskas baigtųsi ir įsivyrautų taika“, – sakė lietuvis.

Tam, kad pagerbtų karo Ukrainoje aukas ir dėl šalies laisvės kovojančius žmones, „Kings“ ir „Nuggets“ žaidėjai prieš rungtynes susikibo rankomis ir sustojo tylos minutei.

Tarp maldą sukalbėjusių žaidėjų buvo ir kitas „Kings“ vidurio puolėjas Alexas Lenas – 28-erių ukrainietis, gimęs ir augęs Rytų Ukrainos Antracyto mieste, netoli kurio jau griaudi rusų tankai.

D.Sabonis po susitikimo išreiškė paramą savo komandos draugui.

„Tai, kad komandos sustojo drauge, buvo pozityvus ir taikus gestas. Stovime kartu su Alexu Lenu, mūsų broliu. Remiame jį ir norime, kad jis žinotų, kad esame su juo“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės aukštaūgis.

A.Lenas kartu su kitu NBA rungtyniaujančiu ukrainiečiu Sviatoslavu Michailiuku ketvirtadienį išleido bendrą pranešimą, kuriuo pasmerkė Rusijos agresiją prieš jų šalį.

„Mūsų brangią tėvynę Ukrainą ištiko didžiulė tragedija. Mes kategoriškai smerkiame karą. Ukraina yra taiki, suvereni valstybė, kurioje gyvena žmonės, norintys patys spręsti savo likimą. Meldžiamės už savo šeimas, draugus, artimuosius ir visus žmones, esančius Ukrainos teritorijoje. Tikimės, kad šis baisus karas kuo greičiau baigsis. Brangūs bičiuliai ukrainiečiai, laikykitės! Mūsų stiprybė yra vienybėje. Mes esame su jumis!“ – rašė krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius