Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 02

D.Sabonis apie užgriūsiančią atsakomybę: „Visada norėjau svarbesnio vaidmens“

Domantas Sabonis ir „Indiana Pacers“ tęsia pasiruošimą naujam sezonui. Naują ir kur kas svarbesnį vaidmenį šį sezoną Nate'o McMilano taktinėse schemose turėsiantis lietuvis neslepia – šis sezonas yra vienas laukiamiausių ir gali tapti rimtu lūžiu jo karjeroje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Twitter“ nuotr.

D.Sabonis nuo šio rudens bus starto penketo žaidėjas. „Pacers“ prezidentas Kevinas Pritchardas atsižvelgė į puolėjo norus ir atlaisvino jam vietą komandos pagrindiniame penketuke, išsiuntęs Thaddeusą Youngą.

Atrodo, kad šios permainos šildo ne tik savojo šanso sulaukusį lietuvį. Naujai iškeptą starto penketo žaidėją pasveikino ir Mylesas Turneris – „Pacers“ lyderis, su kuriuo D.Sabonis nuo šiol sudarys kertinį aukštaūgių duetą.

„Aš visada norėjau svarbesnio vaidmenis. Manau, jau įrodžiau savo vertę ir noriu padėti ekipai dar labiau. Užsiminiau apie tai klubo vadovybei ir džiaugiuosi, jog ji priėmė tokį sprendimą“, – „The Athletic“ žurnalistas Bobas Kravitzas cituoja D.Sabonį.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Priėmusi šį sprendimą, „Pacers“ eina prieš pastarųjų metų NBA tendencijas. Nors dauguma komandų mažina penketų centimetrus ir kur kas dažniau remiasi aukštaūgių vikrumu ir mobilumu, Indianapolio ekipa buria stiprią ir galingą priekinę liniją.

Komandos vyriausiasis treneris N.McMillanas tame nemato nieko keisto.

„Prieš porą metų „San Antonio Spurs“ visi gyrė, kai komanda sumažino sudėtį, tačiau Greggas Popovichius iš karto vėl pradėjo naudoti du aukštus žmones ir padidino centimetrus. Visada reikia prisitaikyti prie turimos sudėties. Negali visos komandos būti „Warriors“. Mes norėjome išlaikyti Domą ir Mylesą, tad rinkomės tokį kelią. Tikiu, kad žaidimas su dviem aukštaūgiais „centro“ ir sunkiojo krašto pozicijose vėl grįš į madą. Panašiai juk žaidžia „76ers“, „Pistons“ ar „Nuggets“ klubai“, – vardijo „Pacers“ strategas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Visgi kol kas „Pacers“ laukia ilgas kelias ir tą puikiai supranta ne tik treneris, bet ir naują vaidmenį gavęs lietuvis.

„Man atrodo, kad didžiausias iššūkis bus tas, kad turėsime žaisti sau neįprastose pozicijose, prie kurių nesame pratę“, – apie laukiantį iššūkį kalbėjo D.Sabonis.

„Abu esame pripratę gintis baudos aikštelėje, tad labai svarbu kaip mums pavyks apsiprasti išplečiančio puolėjo pozicijoje. Bet Domas labai stropiai dirba ir manau, kad su šia užduotimi susitvarkysime“, – vylėsi M.Turneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius