Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 23 /2023 04 24

D.Sabonis nežibėjo visu ryškumu, o „Warriors“ išlygino serijos rezultatą

„Sacramento Kings“ prametė paskutinės sekundės metimą ir pralaimėjo. „Golden State Warriors“ išlygino NBA Vakarų konferencijos atkrintamųjų serijos rezultatą (2-2), ketvirtosiose rungtynėse triumfuodama 126:125 (31:32, 34:37, 37:23, 24:33).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Domantas Sabonis nežibėjo visu ryškumu, o po diskvalifikacijos į seriją sugrįžęs Draymondas Greenas lietuviui mažai kuo nusileido.

D.Greenas ir Sabas serijos epicentre atsidūrė po incidento antrame mače, kai „Warriors“ aukštaūgis užlipo ant parkritusio lietuvio.

D.Sabonis šįkart per 37 minutes pelnė 14 taškų (7/13 dvit.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, blokavo du metimus ir dukart suklydo.

D.Greenas surinko 12 taškų (3/11 dvit., 0/2 trit., 6/6 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Taip pat du kamuolius perėmė, vieną metimą blokavo ir kartą suklydo.

Rungtynės buvo permainingos, bet nė vienai komandai nepavykdavo įgyti didesnės persvaros. Pirmaujanti komanda keitėsi net 19 kartų.

„Warriors“: Stephenas Curry 32 (5/11 trit., Klay Thompsonas 26 (4/9 trit.), Jordanas Poole 22, Andrew Wigginsas 18, Draymondas Greenas 12, Kevonas Looney 8.

„Kings“: De'Aaronas Foxas 38 (4/11 trit., 9 atk. kam., 5 rez. perd.), Keeganas Murray 23 (5/7 trit.), Malikas Monkas 16, Domantas Sabonis 14, Davionas Mitchellas 12, Harrisonas Barnesas 9.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

RUNGTYNIŲ EIGA:

D.Sabonis startavo agresyviai. Per pirmąsias 6 minutes pelnė 4 taškus ir išdalijo 3 rezultatyvius perdavimus.

Mažas kuriozas užfiksuotas „Kings“ greitos atakos metu – De'Aaronas Foxas taip staigiai pasileido į priekį, kad aikštę valantis pagalbinis darbuotojas vos spėjo pasprukti nuo parketo:

„Warriors“ ėmė šaudyti iš toli, o po Stepheno Curry dviejų taškų su pražanga kiek atitrūko 22:18.

Vos aikštėje pasirodęs D.Greenas ėmėsi savo darbelių – apsižodžiavo su D.Foxu, bet teisėjai techninėmis pražangomis nubaudė abu.

Vis dėlto puolime D.Greenas akimirksniu surinko 6 taškus. S.Curry griūdamas pataikė iš toli ir „Warriors“ persvara šoktelėjo iki 28:21.

Minutės pertraukėlė „Kings“ išėjo į naudą. Sabui atsisėdus ant suolo „Kings“ laimėjo atkarpą 11:3. Kėliniui baigiantis D.Foxas išvedė Sakramentą į priekį (31:32).

Antrojo kėlinio pradžioje užsikūręs D.Foxas vėl patempė „Kings“ į priekį ir skirtumas padidejo iki 9 taškų (36:45). Per 11 žaidimo minučių D.Foxas subėrė 15 taškų.

„Warriors“ po minutės pertraukėlės atsakė spurtu 9:0 (45:45).

Prasistumdydamas baudos aikštelėje D.Sabonis pelnė savo 6-ąjį tašką, tačiau įpusėjus antrajam kėliniui lietuvis dar nebuvo atkovojęs nė vieno kamuolio.

Keeganas Murray pataikė tritaškį, o D.Foxas pasinaudojo galinga D.Sabonio užtvara ir „karaliai“ vėl ėmė lengviau kvėpuoti (49:56).

Klay'us Thompsonas sėkmingai sužaidė kelias atakas iš eilės, pjaudamas skirtumą iki keturių taškų (60:64).

S.Curry ir K.Murray baigiantis antrajam kėliniui apsikeitė tritaškiais ir ilsėtis komandos išėjo „Kings“ turint pranašumą – 65:69.

K.Thompsono ir S.Curry taškais „Warriors“ kvėpavo „karaliams“ į nugarą, o kai Kevonas Looney D.Saboniui nuo galvos nuėmė kamuolį, perdavė jį Andrew Wigginsui – šis rezultatą išlygino (74:74).

Tiesmukai baudos aikštelėje sužaidę D.Sabonis užsidirbo pražangą puolime. D.Greenas ir rinko taškus, ir nuoalat apeliavo teisėjams, tarsi žaisdamas su ugnimi – dar viena techninė pražangą būtų jį eliminavusi iš aikštės, bet arbitrai aukštaūgio pastabas kentė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas

Rezultatas vis laikėsi ant svarstyklių – 80:80, bet ne ilgam.

D.Foxo taikiklis po pertraukos nusimušė, o A.Wigginsui pataikius iš toli ir S.Curry pelnius taško po prasiveržimo „Warriors“ kiek atitrūko – 89:83.

„Warriors“ su ugnele užbaigė trečiąjį kėlinį. K.Thompsonas pataikė su sirena ir „Warriors“ įgijo dviženklę persvarą (102:92).

D.Sabonis dvitaškis atidarė kevirtąjį kėlinį ir pradėjo „Kings“ minispurtą. Kai K.Murray po Sabo perdavimo smeigė tritaškį, iš „Warriors“ persvaros beliko trys taškai (102:99).

Malikas Monkas išvedė „Kings“ į priekį (106:107), bet kas atsakys, jei nei S.Curry – „Warriors“ ikonos šūvis iš distancijos, sėkmingas prasiveržimas ir „Kings“ prašo minutės pertraukėlės (110:107).

K.Thompsonas tritaškiu pakėlė žiūrovus iš vietų (124:119). Kitas dvi atakas „Warriors“ baigė klaidomis, tačiau puolime strigę „karaliai“ tuo nepasinaudojo.

Virtinė netikslių metimų ir į paskutinę minutę komandos įžengė „Warriors“ turint penkių taškų persvarą (126:121).

„Warriors“ paprasšė minutės pertraukėlės, nors tokios teisės neturėjo – už tai skirta techninė pražanga. „Kings“ realizavo baudos metimą.

D.Foxas likus 27 sekundėms smeigė tritaškį, mažindamas atsilikimą iki minimumo (126:125), o nuo paskutinės "Warriors" atakos „Kings“ apsigynė. Paskutinei svečių atakai liko 10,5 sekundės.

Iniciatyvos ėmęsis D.Foxas strigo „Warriors“ gynyboje, nusimetė kamuolį Harrisonui Barnesui, tačiau šio paskutinės sekundės metimas buvo netikslus, ir „Kings“ pralaimėjo.

Penktosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Sakramente.

Kitose sekmadienį sužaistose Rytų konferencijos rungtynėse „New York Knicks“ namuose 102:93 (30:23, 24:22, 19:26, 29:22) nugalėjo „Cleveland Cavaliers“ ir serijoje jau pirmauja 3-1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius