Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Sabonis po nutrūkusios įspūdingos serijos: „Didžiuojuosi ja“

Domanto Sabonio įspūdinga dvigubų dublių serija nutrūko, bet lietuvis po rungtynių Oklahoma Sityje atgailavo ne dėl jos, o dėl svarbaus komandos pralaimėjimo.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

27-erių lietuvis atkovojo 13 kamuolių akistatoje su „Oklahoma City Thunder“ praėjusią naktį, bet nesugebėjo pasiekti dviženklės taškų ribos – mūsiškis mačą užbaigė vos su 8 pelnytais taškais.

Tai – pakartotas D.Sabonio sezono rezultatyvumo antirekordas. Tiek pat taškų jis buvo pelnęs tik lapkričio pradžioje akistatoje su „Houston Rockets“.

Lietuvis 8-ąjį tašką baudos metimu pelnė ketvirtojo kėlinio viduryje, o nuo tada metė ir prametė tik vieną metimą.

Taip nutrūko 61 iš eilės dvigubo dublio serija, kurią fiksavo D.Sabonis iki šių rungtynių. Tai buvo ilgiausia serija NBA lygoje nuo 1976 metų, kai susijungė NBA ir ABA lygos, bei septinta serija lygos istorijoje. Visų laikų rekordas – net 227 dvigubi dubliai iš eilės – priklauso legendiniam Wiltui Chamberlainui.

Po rungtynių, kuriose serija nutrūko, Domas trumpai apie tai pasisakė.

„Ji buvo puiki, didžiuojuosi ja, – ESPN cituoja lietuvį. – Esi minimas su geriausiais visų laikų žaidėjais. Bet aikštėje stengiuosi tik žaisti savo žaidimą ir laimėti. Tai mano, kaip aukštaūgio, darbas – atkovoti kamuolius ir užbaigti atakas.“

Paklaustas, ar rungtynių metu žinojo, jog jo serija pakibo ant plauko, D.Sabonis tikino žvelgęs tik į rungtynių rezultatą.

„Ne, tiesiog stengėmės laimėti. Bandėme pataikyti tritaškius ir kaip nors sugrįžti į rungtynes“, – nesureikšmino savo statistinių eilučių lietuvis.

Svarbų susitikimą „Kings“ pralaimėjo 105:112. 45 pergales ir 34 pralaimėjimus turinti Sakramento ekipa Vakarų konferencijoje užima 8-ąją vietą ir praktiškai atsisveikino su viltimis pakilti į pirmąjį šešetą bei išvengti įkrintamųjų varžybų. Maža to, „Kings“ vis dar gali nukristi žemiau, nes į jų vietą taikosi „Los Angeles Lakers“ (45-35) ir „Golden State Warriors“ (44-35).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius