TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 28

D.Sabonis už pergalingą metimą dėkojo treneriui: „Jis genijus“

Domantas Sabonis ne sykį strigo „Boston Celtics“ gynybinėse užkardose, bet lemiamu metu sugebėjo iš jų išsivaduoti ir pataikyti svarbiausią rungtynių metimą. Pirmąsyk savo komandos pergalę NBA lygoje išplėšęs lietuvis už sukurtą galimybę dėkojo naujam „Indiana Pacers“ treneriui Nate'ui Bjorkgrenui.
Domantas Sabonis paskutinėje „Pacers“ atakoje
Domantas Sabonis paskutinėje „Pacers“ atakoje / „Scanpix“ nuotr.

Beveik visą antrąją rungtynių pusę pirmavusi „Pacers“ komanda atsidūrė bėdoje likus žaisti 11,8 sek., kai po prarasto kamuolio prie varžovų krepšio nuskuodęs dvitaškį pataikė ir „Celtics“ į priekį išvedė Marcusas Smartas.

Minutės pertraukėlės paprašęs N.Bjorkgrenas atsisuko į D.Sabonį bei sukūrė ataką, skirtą vieninteliam „Pacers“ žaidėjui, praėjusiame sezone žaidusiam „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Kamuolį iš užribio priėmęs lietuvis suklaidino „Celtics“ gynybą imituodamas perdavimą atgal pro jį prabėgančiam Justinui Holiday, o įgavęs kelių akimirkų pranašumą ėmė skuosti link krepšio.

Robertas Williamsas dar bandė pataisyti situaciją, bet įsibėgėjusio D.Sabonio sutramdyti jis jau negalėjo.

Lietuvis įvertė du taškus su pražanga, ir nors baudos metimą prametė, išvedė „Pacers“ į priekį 108:107. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo pergalingas metimas šiose rungtynėse.

„Treniravomės šį derinį per treniruočių stovyklą. Mūsų treneris genijus. Jis turi skirtingą derinį kiekvienai įmanomai situacijai, – po rungtynių kalbėjo mačo herojus. – Jis pasitiki kiekvienu iš mūsų ir tai palengvina visų mūsų gyvenimus. Visi juo pasitikime ir bandome kuo geriau išpildyti jo sumanymus.“

Įspūdingas Domanto Sabonio sezono startas

  • Pirmos rungtynės: 32 tšk., 13 atk. kam., 5 rez. perd., pergalė prieš „Knicks“;
  • Antros rungtynės: 22 tšk., 10 atk. kam., 11 rez. perd.; pergalė prieš „Bulls“;
  • Trečios rungtynės: 19 tšk., 10 atk. kam., 5 rez. perd., pergalingas metimas prieš „Celtics“.

19 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvių perdavimų statistines eilutes surinkęs D.Sabonis žaidė efektyviai, bet jo mačas prieš „Celtics“ nebuvo be trūkumų. Iki lemiamo dvitaškio jis buvo pataikęs tik 5 dvitaškius iš 13 bei suklydęs keturis sykius.

Nepaisant to, N.Bjorkgrenas pasitikėjo savo ryškiausia žvaigžde nubraižydamas jam lemtingu tapusį derinį.

„Taip, būtent tai ir planavau, – po mačo sakė pirmą sezoną prie NBA komandos vairo stovintis 45-erių specialistas. – Kiti keturi mūsų žaidėjai taip pat gerai sujudėjo ir apsunkino besiginančių darbą, tai padėjo atsilaisvinti ir Domui.“

Įspūdingai sezoną pradėjusiam lietuviui pirmojo pergalingo metimo karjeroje teko laukti daugiau nei ketverius metus. Bet pagaliau sulaukęs savojo momento ir pajutęs trenerio pasitikėjimą D.Sabonis jaučiasi kaip niekad gerai.

„Treneris pasitiki manimi, kai turiu kamuolį savo rankose paskutinėje atakoje. Tai – nuostabus jausmas“, – sakė lietuvis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Po trejų rungtynių be pralaimėjimų žengiančių „Pacers“ vyr. trenerį po susitikimo gyrė ir kitas komandos vedlys Malcolmas Brogdonas, mače prieš „Celtics“ su 25 taškais buvęs rezultatyviausiu komandoje.

„Manau, kad esame puikiai treniruojami. Turime trenerį, kuris mus motyvuoja, trenerį, kuris yra puikus strategas, ir trenerį, kuris išlieka ramus didelės įtampos situacijose. Kiekvienoje situacijoje viskas prasideda nuo jo“, – N.Bjorkgrenui liaupsių negailėjo įžaidėjas.

Tarp keturių vis dar nepralaimėjusių Rytų konferencijos komandų atsidūrę „Pacers“ jau naktį iš antradienio į trečiadienį prieš „Celtics“ žais dar sykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius