Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 07

Dalase – L.Dončičiaus vedamo „Mavericks“ pergalė net 46 taškų skirtumu

Lietuvos NBA aistruoliams patogiu laiku įvykęs susitikimas tarp Luka Dončičiaus atstovaujamo „Dallas Mavericks“ (16-6) ir ambicingosios „New Orleans Pelicans“ (6-17) intrigos nepadovanojo. Teksaso klubas namuose varžovus pažemino net 46 taškų skirtumu – 130:84 (31:28, 33:24, 40:14, 26:18).
Luka Dončičius ir Lonzo Ballas
Luka Dončičius ir Lonzo Ballas / „Scanpix“/AP nuotr.

Aikštės šeimininkų pranašumas išryškėjo jau pirmajame kėlinyje, kuomet po L.Dončičiaus tritaškio „Mavs“ pirmavo 27:18.

Nepaisant šalto dušo, „Pelicans“ į žaidimą sugrįžo ir antrajame kėlinyje netgi pirmavo (38:36). Visgi į aikštę sugrįžus smogiamajam „Mavericks“ penketukui, mačo favoritai greitai susikrovė dviženklį pranašumą.

Lemiamu tapo trečiasis ketvirtis, kuriame žiūrovai išvydo vienos komandos šou. Dalaso ekipa kėlinį laimėjo net 40:14, o jau antroje trečio ketvirčio pusėje Rickas Carlisle'as į aikštę galėjo išleisti mažiau pasireikšti gaunančius krepšininkus.

„Mavericks“ apsukų nemažino ir ketvirtajame kėlinyje, kurį taip pat laimėjo. Beje, tai jau trečioji pergalė šiame sezone, kuriame „Mavs“ varžovus nugali 40 ir didesniu taškų skirtumu.

Pavyzdžiui „Golden State Warriors“ Teksaso klubas supurtė net 48 taškų persvara.

Šiame mače ant parketo tik 26 minutes praleido slovėnas Luka Dončičius, spėjęs pelnyti 26 taškus, atkovoti 6 kamuolius ir atlikti 9 rezultatyvius perdavimus.

Įspūdingą dvigubą dublį surinko Bobanas Marjanovičius – serbo sąskaitoje 15 taškų ir net 16 atkovotų kamuolių.

Beje, „Pelicans“ šiame mače tritaškius metė tragišku 9,4% taiklumu – pataikė vos 3 iš 32. Tai trečias blogiausias rezultatas NBA istorijoje, kuomet komanda per rungtynes išmeta bent 30 tritaškių.

„Mavericks“: Luka Dončičius 26, Bobanas Marjanovičius 15, Timas Hardaway Jr. ir Jalenas Brunsonas po 14, Kristaps Porzingis 13, Sethas Curry 11.

„Pelicans“: JJ Redickas 15, Brandonas Ingramas ir Jrue Holiday po 14, Jaxsonas Hayesas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius