Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 05

Dar vieną lengvą pergalę iškovoję „Warriors“ praėjusių metų scenarijaus nepamiršo

„Golden State Warriors“ praėjusią naktį sužaidė dar vienerias nuostabias rungtynes ir Ouklande 132:113 nugalėjo titulą ginančius „Cleveland Cavaliers“. NBA vicečempionai tapo pirmąja ekipa lygos istorijoje, kurie iškovojo net 14 pergalių iš eilės atkrintamosiose ir kol kas demonstruoja fantastišką krepšinį bei nesustabdomą sportinę formą.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

„Warriors“ sudėtis yra sulipdyta taip, kad greitame puolime ji galėtų puikiai užpulti savo varžovus. Taigi, šiose rungtynėse ne kartą į priekį bėgo Stephenas Curry, Kevinas Durantas, Draymondas Greenas, Andre Iguodala, Shaunas Livingstonas ar Klay Thompsonas.

Šiose rungtynėse Ouklando krepšininkai surezgė daugiau nei 100 atakų, o atviros erdvės aikštėje veikė, lyg degalai šiam uraganiniam puolimui.

Antrosios finalo rungtynės prasidėjo su fejerverkais, nes jau pirmame kėlinuke rezultatas buvo 40:34. „Warriors“ stojo mesti 11 baudų metimų bei pelnė net 16 taškų greitame puolime. Įsivaizduokite, koks būtų buvęs rezultatas, jeigu Ouklando ekipos žaidėjai nebūtų padarę net 8 klaidų per ketvirtį.

Daugelis aplaidžių „Warriors“ klaidų yra S.Curry kaltė. Jis šiose rungtynėse nebuvo labai susikaupęs, o po pirmosios rungtynių pusės buvo surinkęs šešias klaidas ir atlikęs tik keturis rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjas per pirmąsias 24 rungtynių minutes nelabai taikliai atakavo krepšį, tačiau sumetė visus 10 baudų metimų prieš didžiąją pertrauką.

Tačiau po pertraukos S.Curry buvo visai kitas krepšininkas. Jau pačioje trečiojo kėlinuko pradžioje jis pademonstravo vieną gražiausių finalo akimirkų, kai pakvietęs šokio L.Jamesą, jį įveikė bei pelnė taškus iš po krepšio.

Tuomet „Oracle“ arena pašėlo, o „Cavs“ buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės.

„Labai skubėjau, nes jaučiau, kad turi vieną kelią link krepšio vienoje pusėje bei kitoje, tačiau LeBronas juos uždengė, – apie epizodą kalbėjo S.Curry. – Tuomet man pavyko viską pradėti iš pradžių nuo tritaškio ir apgauti savo varžovą, jog atliksiu metimą. Buvau kaip viščiukas be galvos, kuris bėgioja ratu.“

„Warriors“, kaip ir pirmose finalo rungtynėse, pagrindinį savo spurtą surengė trečiojo kėlinuko pradžioje. Nors „Cavs“ pelnė pirmuosius ketvirčio taškus, tačiau vėliau Ouklando žaidėjai spurtavo 19:9 ir daugiau niekuomet po trečiojo kėlinuko pabaigos neturėjo vienženklės persvaros.

„Warriors“ gretose ir vėl fantastiškas buvo pirmą sezoną Ouklande rungtyniaujantis K.Durantas. Jis pelnė 33 taškus, atkovojo 13 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 5 blokus ir perėmė 3 kamuolius. Verta paminėti, kad jis buvo ir patikima jėga gynyboje. Prieš jį varžovai atakavo tik 37 proc. taiklumu.

„Kevinas visose atrintamosiose varžybose atrodo puikiai puolime ir gynyboje, bet finale jis pakėlė savo žaidimą į dar aukštesnį lygį“, - – kalbėjo D.Greenas.

D.Greenas teigė, kad dar niekuomet nematė K.Duranto tokio susikaupusio. Net tuomet, kai žaisdamas „Thunder“ ekipoje jis per savo dabartinį „Warriors“ kolegą surinko 52 taškus 2014-aisiais.

„54“, – pataisė K.Durantas.

„Mano klaida, – pasitaisė D.Greenas. – Netyčia atėmiau kelis taškus.“

D.Greenas didžiąją rungtynių dalį stengėsi neprisirinkti pražangų, o puolime turėjo geras progas metimui dėl puikiai judančio kamuolio. Antrosios finalo rungtynės pagaliau gerai susiklostė K.Thompsonui. Jis pelnė 22 taškus ir pataikė net 8 savo metimus iš 12.

Antrus metus paeiliui „Warriors“ skris į Klivlandą bei turės pranašumą finale 2-0. Tačiau prie komandos prisijungęs Steve'as Kerras dar nepamiršo praėjusių metų nesėkmės.

„Svarbiausia baigti šią seriją keturiomis pergalėmis, nes kitaip šios dvi svarbios nebus. – teigė S.Kerras. – Patikėkite, mes žinome, kad praėjusiais metais turėjome tą pačią persvarą ir pralaimėjome.“

„Neketinu sulėtinti tempo, – atskleidė KD. – Mes žinome, kad dar liko labai daug serijos. Suprantame, jog bus nelengva nugalėti geriausią lygos komandą.“

VIDEO: Rungtynių santrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius