-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

Darius Songaila – apie tikslą tapti generolu, Popo magiją ir Šarą NBA

Vis tvirčiau su trenerio kostiumu besijaučiantis ir sparčiai karjeros laiptais „San Antonio Spurs“ klube lipantis lietuvis Darius Songaila svajoja vieną dieną pats tapti generolu. Apie tai ir dar daugiau – legendinio šalies krepšininko pasakojimas 15min laidose PIKENROLAS ir PIKENROLO KLUBAS, kuris skirtas išskirtinai tik portalo prenumeratoriams.

„Vėl lipti ant tos minos... Ar šiuo metu įsivaizduoju save dirbantį Europoje? Nenoriu sakyti, kad ne, bet aš savęs nematau priimančio tokio sprendimo. Gali būti, kad ateityje tai bus Lietuvos komanda, nes noriu kažkada grįžti gyventi į Lietuvą. Tokiu atveju įsivaizduoju save dirbantį Europoje“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Darius Songaila.

44-ejų metų amžiaus D.Songaila trumpos viešnagės Lietuvoje metu užsuko ir į 15min studiją, kurioje su ilgamečiu komandos draugu ir bičiuliu Linu Kleiza aptarė NBA lygos aktualijas, ypatumus, asmeninę karjerą bei ateitį.

Aštuonerius iš trylikos metų NBA praleidęs lietuvis trenerio kelią pradėjo Kauno „Žalgiryje“, pradžioje individualiai dirbęs su tokiais aukštaūgiais kaip Augusto Lima ar Brandonas Daviesas.

Po trejų metų, praleistų Lietuvos čempionų štabe, jis sulaukė skambučio iš JAV, Teksaso valstijos. Dariui buvo pasiūlytas darbas „San Antonio Spurs“ klube.

Startinė pozicija – videokambaryje karpant ir analizuojant vaizdo medžiagą, tuomet – greitas šuolis į Greggo Popovichiaus asistentų komandą.

Pastarąjį sezoną lietuvis rungtynių metu sėdėdavo antrajame „Spurs“ suole, bet po truputį vis slenkasi į viršų. Kaip tik šįmet atsilaisvino vieta pirmoje eilėje. Galbūt tai šansas D.Songailai?

„Norėčiau pasakyti, kad jau dabar realu mane pamatyti pirmajame suole, bet ne aš sprendžiu tokius dalykus. Pokalbiai vyksta, bet šioje organizacijoje mažai kas įvyksta be Popo (Greggo Popovichiaus – aut. past.) sprendimo. Jis yra pirmas, vidurinis ir paskutinis organizacijos balsas. Jis viską sprendžia. Jei atsidursiu pirmame suole, tai bus tik dėl G.Popovichiaus palaiminimo. Aš ir dabar „Spurs“ klube esu dėl Popo sprendimo, nes jis galvoja, kad aš kažkokį darbą dirbu gerai ir jį tai tenkina“, – sakė D.Songaila.

Ilgametis rinktinės krepšininkas neslepia, jog vieną dieną norėtų tapti vyriausiuoju treneriu stipriausioje planetos lygoje. Tokių aukštumų dar nėra pasiekęs joks Lietuvos specialistas istorijoje.

Situacija yra palanki D.Songailai – net šeši šiuo metu NBA strategai yra praėję G.Popovichiaus mokyklą San Antonijuje.

„Neini į darbą, jei nenori jame kilti į viršų. Viskas kol kas eina labai gerai ir gera linkme. Aš turiu noro ateityje tapti pagrindiniu treneriu, bet norėti niekas nedraudžia, reikia eiti ir daryti. Ar aš geroje situacijoje? Taip. Adamas Silveris padarė gerą reklamą, kai sakė, kad pas Popą yra trenerių kalvė NBA. Labai ačiū, – šyptelėjęs sakė D.Songaila. – Bet už nieką tai nieko neduos. Jei sėdėsiu ir būsiu gražus sau, nieko nebus. Turi daryti darbą, turi bendrauti su žaidėjais ir turi jiems patikti, nes žaidėjai eina per komandas, dalijasi įspūdžiais, o viskas kažkada grįžta. Jei žaidėjams nepatiksi, niekas tavęs ir nenorės. NBA atsiliepimai ir įvaizdis reiškia daug. Kai mes su Linu patys žaidėme NBA, buvo vienas pagrindinis treneris ir du ar trys asistentai. Dabar San Antonijuje mes esame aštuoni asistentai. Pirmoje eilėje sėdi keturi, antroje eilėje – dar keturi, ir trečioje sėdi video vyrukai. Iš viso – dvylika žmonių. O ir patekti į NBA nėra paprasta, buvę žaidėjai visada yra viena koja priekyje paprastų žmonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius