Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 13

Dėl Donato Motiejūno istorijos NBA darys taisyklių pakeitimą?

Pusmetį užsitęsusi naujo Donato Motiejūno kontrakto istorija atkreipė NBA žaidėjų asociacijos dėmesį. Realu, kad į nedėkingą situaciją patekęs lietuvis pastūmėjo NBA krepšininkus vienijančią asociaciją imtis pokyčių apribotų laisvųjų agentų taisyklėse.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai – neteisinga situacija, – po „Pelicans“ ir „Nets“ dvikovos Brukline „New York Post“ žurnalistui tikino D.Motiejūnas. – Asociacija bandys užtikrinti, kad joks kitas NBA žaidėjas nepatektų į tokią situaciją, kaip aš.“

Praėjusią naktį D.Motiejūnas susitiko su „Brooklyn Nets“ – komanda, su kuria 213 cm ūgio puolėjas turėjo sudaryti ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių kontraktą.

Tiesa, dėl apribotojo agento statuso „Houston Rockets“ pasinaudojo privilegija ir paskutinę trečiąją termino dieną permušė „Nets“ pasiūlymą. Apribotu laisvuoju agentu D.Motiejūnas tapo todėl, kad pirmuosius ketverius karjeros metus NBA praleido Hjustone.

Vis dėlto „Rockets“ norėjo nurėžti nuo sutarties 4-6 milijonus dolerių premijų, o D.Motiejūnas žaisti Hjustone tokiomis sąlygomis neketino. D-Mo neatvyko į „Rockets“ medicininę patikrą, tad teko ieškoti kompromiso. Galiausiai D.Motiejūnas su „Rockets“ susitarė persirašyti permuštą sutartį.

Viskas būtų išsisprendę, jei ne „Rockets“ sprendimas nepatvirtinti D.Motiejūno medicininės patikros. Blogiausia, kad nepraleistas į Hjustono komandą, pagal NBA taisykles jis negalėjo žaisti ir Brukline. „Nets“ ekipoje jis negalės rungtyniauti kalendorinius metus.

Beje, „Pelicans“ nugalėjo „Nets“ komandą 104:95, o D.Motiejūnas prie pergalės prisidėjo 1 tšk. 26-erių krepšininkas prametė visus 7 metimus „iš žaidimo“, tad Bruklino žurnalistai juokavo: „Jis rungtyniauja lyg būtų „Nets“ žaidėjas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius