Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 24

Dėl paskutinio metimo atsidusęs D.Sabonis apie švilpimą ir švilpukus: „Kitaip nebus“

„Sacramento Kings“ buvo per vieną taiklų metimą nuo to, kad pristumtų NBA čempionę „Golden State Warriors“ ekipą prie bedugnės krašto.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kings“ rengė paskutinę ataką, tačiau varžovai dviese prišoko prie De‘Aarono Foxo, šis nusimetė kamuolį Harrisonui Barnesui, bet pastarojo tritaškis atsitrenkė į lanką – 125:126.

Serijoje iki 4 pergalių tapo lygu 2:2 ir serija dabar prasidės iš naujo.

„Manau, kad rungtynes pradėjome tikrai agresyviau abiejose aikštės pusėse. Tiesiog per paskutines 5 minutes pridarėme kvailų klaidų ir puolime, ir gynyboje, o tokia komanda, kaip „Warriors“, privertė už jas susimokėti“, – teigė D.Sabonis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Jis pritarė „Kings“ vyr. treneriui Mike‘ui Brownui, kuris ragino savo auklėtinius mažiau diskutuoti su teisėjais ir prašyti baudų.

„Taip, negalime tam švaistyti laiko, turime grįžti į gynybą. Jie – greita komanda, tokia pati kaip ir mes. Negalime prarasti tos sekundės ar dviejų diskusijoms su teisėjais, turime bėgti atgal ir padėti komandos draugams apsiginti“, – tęsė D.Sabonis.

„Teisėjavimas manęs tikrai nestebina. Žinojome, koks jis bus, kai čia atvykome. Dėl viso to triukšmo ir atmosferos čia. Kitaip nebus, todėl negalime sau leisti dėl to dar prarasti ir laiko, turime žaisti ir žiūrėti į priekį“, – pridūrė aukštaūgis.

„Kings“ galėjo išplėšti pergalę ir serijoje iki 4 laimėjimų išsiveržti į priekį 3:1, tačiau paskutinis Harrisono Barneso tritaškis atsitrenkė į lanką ir „Warriors“ lengviau atsikvėpė. Serijoje dabar lygu 2:2.

„Be jokios abejonės, tai buvo labai svarbus metimas. Didžiulės svarbos ir pačiam H.Barnesui (buvusiam „Warriors“ žaidėjui, – past.), ir komandai. Kiekvieną dieną patikėtume jam tą metimą. Tai – jo vieta, jo metimas. Turbūt negalėjome jam suteikti geresnės progos, bet jis neįkrito, turime su tuo susitaikyti ir pasiruošti kitam mačui.

Jaučiamės gerai. Žinoma, tikėjomės ne tokios rungtynių pabaigos, tačiau dabar grįžtame namo. Serija ilga“, – dėstė D.Sabonis.

Jam pačiam šis susitikimas buvo vienas tylesnių puolime. Lietuvis išdalino 8 rezultatyvius perdavimus – daugiausia komandoje, bet pats puolime pridėjo 14 taškų (7/13 dvit.) ir 7 atkovotus kamuolius.

„Kiekvienose rungtynėse bandau išsiaiškinti, kada turiu sužaisti agresyviai, kada – pats mesti, o kada – suregzti ataką kitiems. Jaučiu komandos draugų palaikymą“, – teigė „Kings“ lyderis.

VIDEO: Domantas Sabonis Talks Game 4 Loss vs Warriors, Postgame Interview

Aikštelėje jis vėl stojo į kovą prieš „Warriors“ blogiuką Draymondą Greeną, kuris grįžo po vienerių rungtynių diskvalifikacijos, gautos dėl to, kad antrajame serijos mače Sakramente užšoko ant D.Sabonio. „Warriors“ sirgaliai akivaizdžiai stojo į D.Greeno pusę, švilpimu palydėdavę vos ne kiekvieną lietuvio prisilietimą prie kamuolio.

„Tiesiog blokuoju tai, nekreipiu dėmesiu. Nieko kito varžovų arenoje ir nesitikiu. Jie turi puikų sirgalių palaikymą. Tiesiog turiu su tuo susitaikyti ir žaisti“, – sakė D.Sabonis, pagyręs De‘Aaroną Foxą, pelniusį 38 taškus.

„Sakiau jums dar prieš atkrintamųjų startą, kad jis taip žais, – prisiminė lietuvis. – Jis dar viską ir dar daugiau. Kuo daugiau jam padėsime, tuo bus geriau.“

VIDEO: Golden State Warriors vs. Sacramento Kings Full Game 4 Highlights | Apr 23 | 2022-2023 NBA Playoffs

„Mes jaučiamės gerai. Žinome, kad galėjome pataikyti tą metimą, bet nepataikėme. Patys pridarėme klaidų pabaigoje. Jie – čempionai ir mus nubaudė už mūsų klaidas. Turime iš to pasimokyti ir neleisti, kad tai pasikartotų“, – pabrėžė D.Sabonis.

Penktosios serijos iki 4 pergalių rungtynės vyks Sakramente naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius