-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 24

Didžiausi NBA naujokų biržos nusivylimai: kur jie dabar?

Šių metų NBA naujokų birža – viena stipriausių nuo 2003-iųjų, kai NBA duris pravėrė tokie talentai kaip LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony, Dwyane'as Wade'as ar Chrisas Boshas. Tačiau ne visiems NBA naujokų birža atnešė tokį džiaugsmą. Kai kurie vadovai dabar labai gailisi dėl savo sprendimų. „Business Insider“ pateikia labiausiai nuvylusius šaukimus ir jų likimus.
Darko Miličičius
Adamas Morrisonas / „Scanpix“/AP nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Darko Miličičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Darko Miličičius

Darko Miličičius (2003 m., 2 šaukimas, „Detroit Pistons“)

Bene garsiausia NBA naujokų biržos klaida. „Pistons“ iškart po LeBrono Jameso pakvietė serbą, nors už jo nugaros rikiavosi tokios dabartinės superžvaigždės kaip Carmelo Anthony, Dwyane'as Wade'as ar Chrisas Boshas. D.Miličičius neįsitvirtino NBA, baigė karjerą, išbandė kikboksą, bet vėl sugrįžta ir dabar žais Serbijoje.

„Scanpix“ nuotr./G.Odenui sezonas NBA baigtas
„Scanpix“ nuotr./G.Odenui sezonas NBA baigtas

Gregas Odenas (2007 m., 1 šaukimas, „Portland Trail Blazers“)

Dėl traumos praleido pirmąjį sezoną, penkis kartus operavosi kelius ir per aštuonerius metus NBA sužaidė vos 114 rungtynių. Po metų pertraukos galingo stoto „centras“ vėl bandys sugrįžti į NBA – kartu su Artūru Milakniu dalyvaus „Dallas Mavericks“ stovykloje.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonny Flynnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonny Flynnas

Jonny Flynnas (2009 m., 6 šaukimas, „Minnesota Timberwolves“)

Šeštuoju NBA naujokų biržos šaukimu „Timberwolves“ vadovai pasikvietė antrą įžaidėją, kai penktuoju pasirinko ispaną Ricky Rubio. Toks sprendimas pasirodė labai keistas. Bet niekas būtų nesupykęs, jei tuo antruoju gynėju būtų tapęs Stephenas Curry, kurį „Golden State Warriors“ pačiupo septintuoju šaukimu. Dėl šito „Timberwolves“ vadovai dabar labiausiai graužiasi nagus. Tuo tarpu J.Flynnas pastaruoju metu žaidė Kinijoje ir Australijoje.

Jay Williamsas (2002 m., 2 šaukimas, „Chicago Bulls“)

Daug žadėjęs NCAA čempionas praėjus vos metams nuo debiuto NBA pateko į sunkią motociklo avariją, kuri sugriovė gynėjo karjerą. Dabar J.Williamsas dirba NCAA krepšinio analitiku ESPN.

Samas Bowie (1984 m., 2 šaukimas, „Portland Trail Blazers”)

„Portland Trail Blazers” klubui labai reikėjo aukštaūgio. Taip smarkiai, kad jie numojo ranka ir praleido galimybę pašaukti Michaelą Jordaną. Trečiuoju šaukimu MJ pakvietę „Chicago Bulls“ ilgai džiaugėsi geriausiu krepšininku istorijoje, o S.Bowie dabar augina lenktyninius žirgus Kentukyje. 216 cm ūgio vidurio puolėjo karjerą sugriovė traumos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hasheemas Thabeetas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hasheemas Thabeetas

Hasheemas Thabeetas (2009 m., 2 šaukimas, „Memphis Grizzlies“)

Milžinas iš Tanzanijos liko nykštuku NBA aukštaūgių tarpe. Sėkmingiausias jam buvo debiutinis sezonas, kai „centras“ rinko 3,1 taško. Praėjusį sezoną H.Thabeetas nežaidė jokiame NBA klube ir rungtyniavo antrinėje lygoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Morrisonas
„Scanpix“/AP nuotr./Adamas Morrisonas

Adamas Morrisonas (2006 m., 3 šaukimas, „Charlotte Bobcats“)

A.Morrisonas turėjo būti naujai susikūrusio NBA klubo žvaigždė, tačiau dėl traumų jo karjera greitai sustojo ir dabar jis NCAA dalija patarimus Domantui Saboniui kaip „Gonzaga Bulldogs“ asistentas.

Michaelas Olowokandi (1998 m., 1 šaukimas, „Los Angeles Clippers“)

Per devynerių metų karjerą vidurio puolėjo taškų ir atkovotų kamuolių vidurkis tebuvo atitinkamai 8,3 ir 6,8. Dabar M.Olowokandi gyvena Dalase ir yra geriau žinomas kaip „Basketball Wives“ realybės šou žvaigždės Suzie Ketcham vyras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikolozas Ckitišvilis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikolozas Ckitišvilis

Nikolozas Ckitišvilis (2002 m., 5 šaukimas, „Denver Nuggets“)

Nusivylimą iš Gruzijos karjeros vingiai nubloškė į Aziją. Trys pastarieji jo klubai – iš Irano ir Jungtinių Arabų Emyratų.


NBA naujokų birža vyks birželio 25-ąją, Lietuvos laiku – penktadienio paryčiais. Savo pavardę joje turėtų išgirsti ir Lietuvos krepšininkas – Kauno „Žalgirio" vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius