Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 20

Didžiausi talentai: 5 geriausi NBA Vasaros lygos žaidėjai

Visai neseniai baigėsi NBA Vasaros lygos varžybos, kuriose dalyvavo ir du Lietuvos krepšininkai. Apie jų pasirodymus viską jau žinome, tačiau kas šiame turnyre vasarą spindėjo labiausiai? Kurie žaidėjai yra pasiruošę sudrebinti lygą artėjančiame sezone arba netolimoje ateityje?
D'Angelo Russellas
D'Angelo Russellas / „Scanpix“/AP nuotr.

1. Devinas Bookeris netrukus taps superžvaigžde

„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris

„Phoenix Suns“ gynėjas D.Bookeris nustebino ne vieną, nes nusprendė rungtyniauti NBA Vasaros lygoje. Praėjusį sezoną jis pateko į pirmąjį geriausių lygos naujokų penketą, todėl daugelis tikėjosi, kad vasarą jis skirs poilsiui arba individualioms treniruotėms. Tačiau džiaugiamės, kad jis to nepadarė.

Nors D.Bookeris ir sužaidė vos dvejas rungtynes, tačiau per jas sumetė 18 metimų iš 38, vidutiniškai pelnydavo po 26 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atlikdavo 6,5 rezultatyvaus perdavimo. Nors tai ir nėra stiptus turnyras, tačiau jame krepšininkas atrodė geriausiai iš visų.

2016-2017 m. sezonas bus antrasis jo karjeroje, o jam vis dar tik 19 metų. Potencialas neįtikėtinas, o laiko tobulėti žaidėjas turi į valias.

Kalbant apie „Suns“, tai jų gynėjų linija artėjančiam sezonui atrodo išties bauginančiai. Be D.Bookerio ekipoje žaidžia Brandonas Knightas ir Ericas Bledsoe. Taip pat šioje naujokų biržoje „saulės“ pasikvietė ir 175 centimetrų Tylerį Ulisą. Kas jis toks? Susipažinkite.

Jis vasaros lygoje vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atlikdavo 6 rezultatyvius perdavimus ir perimdavo beveik po 3 kamuolius.

2. Benas Simmonsas yra neįtikėtinai perspektyvus žaidėjas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas

Priešingai nei D.Bookeriui, Filadelfijos krepšininkui dar reikia daug tobulėti. Tačiau, jeigu pirmasis šių metų naujokų biržos šaukimas nenustos dirbti, tai ateityje bus vienas geriausių lygos krepšininkų.

Per šešerias NBA Vasaros lygos rungtynes jis vidutiniškai rinkdavo po 11 taškų, atkovojo po 8 kamuolius ir atlikdavo 5,5 rezultatyvaus perdavimo. Didžiausią įspūdį kelia žaidėjo perdavimai. Nors metimą dar reikia kaip reikiant tobulinti, tačiau aikštę jis mato ne ką prasčiau nei bet kuris turnyro įžaidėjas.

Panašu, kad „76ers“ pagaliau surado savo ateities žaidėją. B.Simmonsas per kelerius artimiausius metus turėtų tapti savo ekipos lyderiu.

3. Bobby Portisas yra pasiruošęs atsiskleisti Čikagoje

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bobby Portisas ir Kristapas Porzingis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bobby Portisas ir Kristapas Porzingis

„Chicago Bulls“ antrametis B.Portisas padėjo savo ekipai laimėti NBA Vasaros lygos čempionų titulą. Ir nors Denzelis Valentine'as pataikė pergalingą metimą, tačiau B.Portisas šiose rungtynėse pelnė 26 taškus ir atkovojo 10 kamuolių.

Puolėjas riebalus ant savo kūno pavertė raumenimis ir atrodė nuostabioje sportinėje formoje. Tai aukštaūgis, kuris turi puikų metimą, gali pataikyti iš toli, o tokiais žingsniais į priekį gali 2016-2017 m. sezone laimėti labiausiai patobulėjusio krepšininko apdovanojimą.

„Bulls“ paliko Joakimas Noah ir Pau Gasolis, todėl krepšininkas turės daugiau progų pasireikšti. Rajonas Rondo ir Dwyane'as Wade'as negarsėja tolimais metimais, todėl jiems tikrai reikės žmogaus, kuris aikštėje galėtų sukurti šiek tiek erdvės.

B.Portisas turėtų artėjantį sezoną tapti pagrindiniu Čikagos ekipos priekinės linijos žaidėju.

4. Brandonas Ingramas ateityje gali tapti superžvaigžde

„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas
„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas

B.Ingramo pasirodymas Vasaros lygoje didelio įspūdžio nepaliko: jis per penkerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 4 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau jo žaidimas parodė, kad šis puolėjas ateityje turėtų būti fantastiškas. Jis vis dar yra nestabilus, tačiau tai būdinga kiekvienam naujokui. Jo rankų ilgis bei taiklumas šiek tiek primena Keviną Durantą jaunystėje.

Žinojome, kad žaidėjas neblogai rungtyniauja puolime, tačiau jo puolimo arsenalas išties stebina

5. D'Angelo Russellas artėjantį sezoną visus nustebins

„Scanpix“/AP nuotr./D'Angelo Russellas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./D'Angelo Russellas ir Jonas Valančiūnas

Antramečiams Vasaros lygoje rungtyniauti nelengva, nes jie turi dominuoti ir įrodyti, kad per metus smarkiai patobulėjo. D.Russellas šiame turnyre vidutiniškai rinko po 22 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir metė net 47,7 procentų taiklumu.

„Lakers“ sirgaliai gali džiaugtis tuo, kad tai jau antrasis žaidėjas šiame sąraše. D.Russellas artėjantį sezoną turėtų tapti komandos lyderiu. Jam Los Andžele padės Jordanas Clarksonas, Larry Nance'as, Luolas Dengas, Julius Randle'as ir Timofejus Mozgovas, tačiau įžaidėjas turėtų būti centrine figūra.

Krepšininkas nebuvo išrinktas į simbolinį geriausių žaidėjų penketą, tačiau beveik neabejotinai buvo vienas naudingiausių šiame turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius