Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 03

Domantas Sabonis Indianoje: su kuo teks konkuruoti dėl minučių aikštėje?

Sunkusis krašto puolėjas iš Lietuvos Domantas Sabonis praėjusią savaitę išgirdo ne pačią maloniausią naujieną – daug kartų krepšininką gyrusi organizacija nusprendė jį išmainyti. Lietuvis iš „Oklahoma City Thunder“ persikėlė į „Indiana Pacers“, o naujame klube tikriausiai reikės savo vertę įrodyti iš naujo. Kas bus žaidėjo didžiausi konkurentai dėl minučių?
Domantas Sabonis mače su „Kings“
Domantas Sabonis mače su „Kings“ / „Scanpix“ nuotr.

Mylesas Turneris, vidurio puolėjas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

2016-2017 m. sezono statistika (vid.): 14,5 tšk., 51,1 proc. pat., 7,3 atk. kam., 2,1 blk.

21-erių vidurio puolėjas buvo vienintelis, kurio „Pacers“ vadovai išmainyti šį tarpsezonį net negalvojo, o tai daug pasako apie jo svarbą komandoje. Praėjusį sezoną dar labiau pagerinęs savo žaidimą „centras“ neabejotinai bus starto penketo krepšininkas, o tai yra žaidėjas į kurį Indianos klubo vadovai bei gerbėjai deda labai daug vilčių.

M.Turneris starto penkete kol kas yra neliečiamas, todėl galima pasidžiaugti tuo, kad lietuvis sėkmingai gali rungtyniauti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Tuo tarpu M.Turneris gali tapti nebent D.Sabonio kolega aikštėje, tačiau bent jau 30 minučių ant parketo jis praleis kiekvienose rungtynėse. Sumažėjusią rolę komandoje gali lemti nebent visiškas sportinės formos praradimas arba trauma.

Thaddeus Youngas, sunkusis krašto puolėjas

„Scanpix“/AP nuotr./Thaddeusas Youngas ir Tristanas Thompsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Thaddeusas Youngas ir Tristanas Thompsonas

2016-2017 m. sezono statistika (vid.): 11 tšk., 52 proc. pat., 6,1 atk. kam., 1,5 per. kam.

Vienerius metus Indianapolyje sužaidęs T.Youngas yra realiausias kandidatas į antrąją vietą starto penkete po krepšiais, jeigu tikrai bus siekiama pergalių. „Pacers“ šiais mainais vertė naują puslapį savo komandos istorijoje, todėl gali nuspręsti suplanuoti savo kelionę į NBA naujokų biržą, o ne į atkrintamąsias varžybas.

Tai reikštų, kad vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas gali daugiau leisti pasireikšti jaunimui, o komanda bus auginama ateičiai. Tokiu atveju neatmetama ir galimų mainų tikimybė, kuri išsiųstų T.Youngą į klubą, kuriam pergalių gali reikėti anksčiau.

T.Youngas sutartį su „Pacers“ turi dar vieneriems metams su galimybe ją pratęsti kitam sezonui. 29-erių T.Youngas yra labai pavojingas puolime bei patikimas gynyboje, tačiau jo silpnoji pusė – tolimi metimai (32,7 proc. karjeros pataikymas).

Alas Jeffersonas, vidurio puolėjas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alas Jeffersonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alas Jeffersonas

2016-2017 m. sezono statistika (vid.): 8,1 tšk., 4,2 atk. kam.

32-ejų veteranas dažniausiai poilsio minučių suteikė M.Turneriui, o jis lietuviui konkurentu galėtų būti tik tuo atveju, jeigu jo būtų paprašyta rungtyniauti vidurio puolėju. Lietuvis ne kartą tai darė rungtyniaudamas universitete, geba žaisti nugara, tačiau vis dar mokosi gynybos paslapčių.

A.Jeffersono sutartis su klubu baigsis jau po šio sezono, todėl jo paslaugų atsisakyta greičiausiai nebus. Vidurio puolėjas vis dar sugeba pelnyti taškus, o vos prieš ketverius metus jis vidutiniškai per rungtynes mesdavo daugiau nei po 20. Dažniausiai krepšininkas visus juos sumeta žaisdamas nugara, o galbūt iš jo keletą žaidimo paslapčių perims ir D.Sabonis.

Kevinas Seraphinas, sunkusis krašto puolėjas

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Seraphinas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Seraphinas

2016-2017 m. sezono statistika (vid.): 4,7 tšk., 2,9 atk. kam.

Praėjusiais metais K.Seraphinas kentėjo nuo traumų, todėl sužaidė vos 49 rungtynes. Iš viso per savo septynerius metus NBA jis daugiau nei 60 rungtynių reguliariajame sezone sužaidė tik du kartus, o paskutinį kartą tai jam pavyko padaryti 2014-2015 m. sezone (79 mačai).

Puolėjo traumų istorija išliks labai svarbiu faktoriumi dėl D.Sabonio žaidimo laiko, nes jis turėtų būti vienas iš jo konkurentų. Tačiau puolėjui jau 27-eri, perspektyvų patobulėti jis turi labai nedaug, todėl daugiau laiko gali būti skiriama jauniesiems ekipos talentams.

T.J. Leafas, sunkusis krašto puolėjas

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris ir T.J. Leafas
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris ir T.J. Leafas

„Pacers“ 2017-ųjų NBA naujokų biržoje pasirinko 20-metį T.J.Leafą, kurį itin turėtų pamėgti Indianoje susirinkę gerbėjai. Sunkiojo krašto puolėjo tėvą 1982-ųjų NBA naujokų biržoje pasirinko būtent „Pacers“, o visai netoli jis baigė ir universitetą.

NBA apžvalgininkų T.J.Leafas prieš biržą buvo lyginamas su Nicku Collisonu. Puolėjas yra labai universalus, gali pataikyti iš toli, tačiau dar turi gerokai sustiprėti, jog galėtų pasistumdyti su geriausiais NBA krepšininkais.

Kažkur tai girdėjote? Tarp T.J.Leafo ir D.Sabonio yra vos vienerių metų skirtumas, todėl treniruočių stovykla bei sezono pradžia gali nulemti didesnes minutes vienam iš šių jaunųjų talentų.

Ike Anigbogu, vidurio puolėjas

18-metis krepšininkas ateityje gali būti labai geras vidurio puolėjas, tačiau gali prireikti laiko, kol I.Anigbogu bus pasiruošęs žaisti rimtas minutes. Būsimuoju Bismacku Biyombo ar net geriausiu atveju DeAndre Jordanu vadinamas žaidėjas dar yra per silpnas fiziškai, jog pasigalynėtų su NBA „centrais“.

Šie metai greičiausiai bus praleisti ant suolo, o jis ko gero žais tik tuo atveju, jeigu „Pacers“ priekinę liniją išretins traumos.

I.Anigbogu NBA naujokų biržoje buvo pakviestas tik šiemet (47 šaukimu), todėl laiko tobulėti dar tikrai yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius