Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 30

Domanto Sabonio sezonas: kantrybė, baltas lapas ir užčiaupti skeptikai

Kai vasarą „Indiana Pacers“ vietoje superžvaigždės Paulo George'o gavo Victorą Oladipo ir Domantą Sabonį, ekspertai sukiojo pirštą prie smilkinio, tačiau beveik po metų Indianapolis lenkiasi abiem vertę įrodžiusiems naujokams.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Nors „Pacers“ po septynių rungtynių serijos pralaimėjo „Cleveland Cavaliers“ ir į Rytų konferencijos pusfinalį nepateko, naujai suburta jauna Indianapolio komanda nėra smerkiama.

Nebėra smerkiami ir praėjusios vasaros mainai. V.Oladipo ir D.Sabonis tapo vedliais, kurie vos nesukūrė sensacijos ir buvo arti to, kad eliminuotų LeBrono Jameso kariauną.

21 metų vidurio puolėjas iš Lietuvos praėjusiame reguliariajame sezone, kai dar atstovavo „Oklahoma City Thunder“, aikštėje praleido po 20 minučių ir rinko po 5,9 taško. Atėjus atkrintamosioms, Russello Westbrooko tempiamoje ekipoje lietuvio vaidmuo sunyko iki 3 minučių ir 2 taškų vidurkių.

V.Oladipo situacija buvo kiek geresnė. Jis 2016–2017 metų reguliariojo sezono metu vidutiniškai per 33 minutes pelnė po 15,9 taško, tačiau atkrintamosiose vidurkis sumažėjo iki 10,8 taško per susitikimą.

O tada atėjo didžiųjų mainų metas. D.Sabonis planavo dalyvauti artėjančiame Europos čempionate, kai sužinojo, jog naujieji jo namai – Indianapolis.

„Pacers“ klubas nenorėjo, kad naujokas vasarą leistų rinktinėje, todėl pasiūlė jam likti JAV ir ruoštis sezonui. Ir papildomas darbas davė labai saldžių vaisių.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir LeBronas Jamesas

Lietuvis ėmė dalintis minutėmis su Mylesu Turneriu, kuris „Pacers“ vadovų yra matomas kaip naujasis klubo veidas.

„Domantas Sabonis? Taip, jis yra 208 cm ūgio ir jaunas, gegužę suėjo 21-eri. Debiutiniame sezone jis vidutiniškai rinko 5,9 taško ir atkovojo po 3,6 kamuolio per 20,4 min. Tritaškius jis pataiko 32,1 proc. taiklumu. Rodikliai neįspūdingi, bet kaip sakiau: jis jaunas, gali tobulėti ir būti geresnis. Kiek? Čia jau kitas klausimas“, – iškart po mainų rašė „Indystar“ apžvalgininkas Greggas Doyelas.

Domas yra žinomas kaip ramaus būdo krepšininkas, kuris niekada nenumes skambios frazės, tačiau skambiai kalbėjo jo rezultatai aikštėje.

Lietuvio minučių vidurkis 2017–2018 metų reguliariojo sezono metu buvo didesnis nei praėjusiais metais – vid. 24,5 min. Kaip ir kiti skaičiai: mobilus „centras“ rinko po 11,6 taško ir 7,7 atkovoto kamuolio (daugiausia komandoje).

Šio mėnesio pradžioje D.Sabonis užfiksavo ir asmeninį rezultatyvumo rekordą, rungtynėse su „Charlotte Hornets“ surinkęs 30 taškų.

VIDEO: D.Sabonis į „Hornets“ krepšį suvertė 30 taškų

Dar svarbiau, kad tai padėjo komandai. Indianapolio klubas sezoną baigė su 48 pergalėmis ir 34 pralaimėjimais bei Rytuose finišavo penktoje pozicijoje, nors prieš sezoną komandai buvo žadamas lentelės dugnas.

Praėjusių metų atkrintamųjų blankią patirtį į užmarštį nustūmęs D.Sabonis serijoje prieš „Cavaliers“ ant parketo išbuvo po 23,7 minutės ir rinko po 12,4 taško bei 4,6 atkovoto kamuolio.

Ketvirtose ir penktose serijos rungtynėse D.Sabonis (atitinkamai 19 ir 22 taškai) buvo rezultatyviausias komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Ši komanda turi daugybę talentų. Mylesas Turneris yra potenciali žvaigždė, Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis – taip pat“, – po paskutiniųjų rungtynių sakė 30-metis Darrenas Collisonas.

Komplimentų savo žaidėjams negailėjo ir treneris Nate'as McMillanas, kuris po pralaimėjimo 7-ose serijos rungtynėse kalbėjo, jog jam buvo garbė treniruoti šią komandą.

D.Saboniui prireikė mažiau nei sezono, kad pagaliau įrodytų savo vertę NBA. Iš šešėlio išlindęs lietuvis sezoną jau baigė, tačiau Indianapolyje gali vaikštinėti iškelta galva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius