Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 19

Domanto Sabonio treneris Gonzagoje stebisi lietuvio branda

Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Domantas Sabonis nepaliauja stebinti „Gonzaga Bulldogs“ ekipos trenerio Marko Few. Šį kartą 19 metų 209 cm ūgio puolėjas sulaukė pagyrų už savo brandą. Strategas neabejoja, kad 2015-2016 m. sezoną lietuvis į aikštę grįš dar geresnis.
Domantas Sabonis.
Domantas Sabonis. / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis

„Jam dar tik devyniolika, bet jis bręsta jau dabar, kai mes kalbamės, – į JAV žurnalistą kreipėsi M.Few. – Brandus ne tik jo žaidimas, bet jis pats brandus kaip asmenybė. Manau, kad tai virs rezultatais jau artėjantį sezoną“.

D.Sabonį ir dar du „Bulldogs“ aukštaūgius Przemeką Karnowskį bei Kyle'ą Wiltjerį artėjantį sezoną M.Few kartais ketina leisti į aikštę vienu metu.

Viskas tam, kad kuo geriau išnaudotų jaunąjį Europos vicečempioną. Strategas tikina, kad ras, kaip panaudoti D.Sabonio talentą.

Pasak amerikiečio, ir pats lietuvis pirmiausia paiso komandos, o ne asmeninių tikslų.

M.Few: „Domas – perfekcionistas. Net ir pataikęs visus septynis metimus, jis keiksis prametęs aštuntąjį. Kartais jam reikia priminti tuos septynis taiklius metimus.“

„Jei pasižiūrėsite įdėmiau, Domas visada žaidžia svarbiausias minutes svarbiausiose rungtynėse. Mes visada juo pasitikėjome. Jis toks atsidavęs komandai, kad negalvoja apie asmeninę statistiką. Nuoširdžiai, jis tas, kuris galvoja tik apie komandą ir pergalę. Mums tik reikia jį palaikyti ir drąsinti“, – pasakojo M.Few.

2014-2015 m. sezoną D.Sabonis gaudavo pasireikšti vid. po 22 minutes, rinkdavo 9,5 taško ir sugriebdavo 7,2 atšokusio kamuolio.

Net septyniose rungtynėse iš 37 aukštaūgis praėjusį sezoną aikštę paliko neprametęs nė vieno metimo.

„Domas – perfekcionistas. Net ir pataikęs visus septynis metimus, jis keiksis prametęs aštuntąjį. Kartais jam reikia priminti tuos septynis taiklius metimus, – juokavo M.Few. – Manau, kad kitą sezoną jis pademonstruos dar geresnį taiklumą ir iš dar tolimesnių distancijų“.

NCAA sezoną D.Sabonio komanda pradės lapkričio 6-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius