Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 03

Donatas Motiejūnas Naujajame Orleane: ko gali tikėtis naujasis „pelikanas“?

Visą pusmetį laukėme, kol Donatas Motiejūnas sugrįš į NBA ir ta diena pagaliau išaušo. D-Mo jau padėjo parašą ant sutarties su „New Orleans Pelicans“, kuri savo pagrindinę žvaigždę turi būtent lietuvio pozicijoje. Ar tai kainuos puolėjui minutes aikštėje? Kokios jo perspektyvos žaidžiant šalia Anthony Daviso? Pažvelkime iš arčiau.
Alvinas Gentry, Donatas Motiejūnas ir Anthony Davisas
Alvinas Gentry, Donatas Motiejūnas ir Anthony Davisas / „Scanpix“ nuotr.

A.Davisas jau ne vienerius metus prašo, kad „Pelicans“ vadovai bandytų sustiprinti komandos sudėtį. Natūralu. Jaunas bei vienas perspektyviausių NBA krepšininkų tiesiog nori laimėti.

Tačiau liežuvis neapsiverčia sakyti, kad Naujojo Orleano klubas vasarą sustiprėjo. „Pelicans“ paliko Ericas Gordonas bei Ryanas Andersonas, todėl dabar komandos vadovai yra priversti rizikuoti.

Priekinėje linijoje pagrindiniais smuikais pastaruoju metu griežia A.Davisas ir Dante Cunninghamas. Įdomu tai, kad „antakiu“ vadinamas puolėjas yra perstumtas į „centro“ poziciją, o vadovaudamiesi tokia strategija „Pelicans“ laimėjo pastarąsias trejas rungtynes iš keturių.

Nuo atsarginių žaidėjų suolelio kyla D.Motiejūnui jau gerai pažįstamas Terrence'as Jonesas, o Omeras Ašikas bei Alexis Ajinca gauna vis mažiau trenerio pasitikėjimo. Turkas praleido jau penkerias rungtynes, o prancūzas nerungtyniavo ketveriose.

Artėja mainai? Labai realu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Omeras Ašikas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Omeras Ašikas

Atrodo, kad vyriausiais treneris Alvinas Gentry pagaliau nusprendė rungtyniauti naudodamas savo žaidimo filosofiją ir ryžosi atsikratyti krepšininkais, kurie jai netinka.

Juk tai tas pats A.Gentry, kuris dar prieš pusantrų metų padėjo „Warriors“ tapti NBA čempionais, o su šios komandos žaidimu ko gero esate puikiai pažįstami. Tiesa, kiekvienai strategijai reikia turėti tam tikrą sudėtį, o praėjusiais metais „Pelicans“ iškovojo vos 30 pergalių ir Vakaruose liko dvylikti.

Pagal tritaškių pataikymą „pelikanai“ buvo devinti, pagal rezultatyvius perdavimus – septyniolikti, pagal puolimo reitingą – šešiolikti, tempą – aštuoniolikti, tačiau vos 28 pagal gynybos reitingą.

Šiemet tempas kiek pagreitėjo, gynyba sustiprėjo, tačiau puolimas jau tapo vos 26-as.

Aišku, kad niekas neaišku, nes „pelikanai“ vis dar ieško savojo žaidimo. A.Gentry vis dar suka galvą, ką veikti su turimais žaidėjais, tačiau panašu, kad reikalai po truputį gerėja.

„Scanpix“ nuotr./Alvinas Gentry ir Donatas Motiejūnas
„Scanpix“ nuotr./Alvinas Gentry ir Donatas Motiejūnas

Štai komandą papildė D.Motiejūnas. Teoriškai, jis puikiai tinka naujajam ir labai mėgstamam A.Gentry žaidimo stiliui. Jis gali neblogai žaisti gynyboje bei pataikyti iš toli. Panašu, kad vyriausiasis „Pelicans“ treneris vis dar ieško poros A.Davisui, todėl lietuvis laikui bėgant turi realią galimybę tapti ir startinio penketo nariu.

Priešingu atveju, jis keis A.Davisą ir rungtyniaus antrame penkete kartu su T.Jonesu, tačiau panašu, kad „antakis“ turėtų visam laikui likti „centro“ pozicijoje.

Kaip jau buvo minėta ne kartą, viskas yra paties D.Motiejūno rankose. Naujoji sutartis baigiasi jau šią vasarą, todėl metas pasitempti, įrodyti savo vertę puikiu žaidimu ir galbūt ateityje sudaryti itin pavojingą tandemą su grėsmingą statistiką renkančiu A.Davisu.

Tačiau kol kas D-Mo ir visa „Pelicans“ komanda turi išlikti kantrūs, nes pergalingo krepšinio horizonte dar nematyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius