Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 26

Donatui Motiejūnui – pranašiški žodžiai ir NBA čempiono pavyzdys

Kai Donatas Motiejūnas praėjusį penktadienį sužinojo, kad yra iškeistas ir karjerą tęs Detroite, buvęs „Houston Rockets“ krepšininkas Mattas Bullardas jam pasakė, kad pats yra buvęs iškeistas iš Hjustono į Detroitą. „Kiek laiko buvai Detroite?“ – jo paklausė D-Mo. „Tris dienas“, – atsakė puolėjas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Prieš 22 metus „Rockets“ į Detroitą išsiuntė M.Bullardą ir Robertą Horry. Tačiau į Hjustoną atsiųstas Seanas Elliotas nepraėjo medicininės patikros ir mainai buvo anuliuoti.

Lygiai taip pat, kaip šįkart, kai dėl D.Motiejūno nugaros tyrimų lietuvis su amerikiečiu Marcusu Thorntonu grįžo į Hjustoną. 

„Turbūt Donatui pasirodė keista, kad po mainų jie buvo anuliuoti. Kai pasakojau jam šią savo istoriją, turėjau mintyse, kad jam gali nutikti lygiai tas pats. Žinojau, kad jis turi nugaros problemų. Ir turėjau galvoje, kad jam taip gali nutikti“, – pranašiškai blogą scenarijų Donatui piešė M.Bullardas.

Jis pasakojo, ką reiškia grįžti į komandą, kuriai tu atrodei nebereikalingas. M.Bullardas, ko gero, Donatui dabar būtų pats geriausias pašnekovas tokioje įtemptoje situacijoje.

„Natūralu nuliūsti, kad tenka grįžti į komandą, kuri tavęs atsikratė. Bet ką išmokau per savo karjerą, kad visa tai yra verslas. Kuo geriau suvoksi, kad žaisi NBA ir nesvarbu, kokioje komandoje, tuo tau bus geriau. Man tam suprasti reikėjo laiko. O R.Horry tokias permainas sutiko kitaip – pyktis dėl tokių mainų jį tiesiog užkūrė aikštėje“, – pasakojo M.Bullardas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas Horry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas Horry

Tuomet R.Horry, vėliau septyniskart tapęs NBA čempionu, buvo nebereikalingas „Rockets“, nes Hjustonas norėjo agresyviau puolančio žaidėjo.

„Tie mainai mane pakeitė. Grįžau į Hjustoną ir pradėjau žaisti dėl savo malonumo, tiesiog mėgavausi krepšiniu“, – prisimena dabar jau 45-erių amerikietis.

Šį kartą kvailiausioje situacijoje atsidūrė „Rockets“ klubas. Bet komandos treneris J.B.Bickerstaffas iškart ėmėsi malšinti įtampą.

„Aišku, situacija labai keista, bet džiaugiamės, kad jie grįžta“, – kalbėdamas apie D.Motiejūną ir M.Thorntoną teigė strategas.

Nors D.Motiejūnas buvo nuodugniai tiriamas Niujorke, Hjustone jį vėl tyrė gydytojai.

„D-Mo yra darboholikas. Jis tiesiog grįš į salę ir susigrąžins formą, – neabejoja J.B.Bickerstaffas. – Kiek teko bendrauti, jis jaučiasi gerai ir nori grįžti į aikštę nedelsiant. Bet gydytojai dar nuodugniai tikrins nugarą. Akivaizdu, su juo reikia būti atsargiems“.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius