-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 08 23

Dvejos skirtingos rungtynės, tas pats pasiteisinimas: „Tai absurdiška“

„Indiana Pacers“ ir „Portland Trail Blazers“ komandos praėjusią naktį patyrė pralaimėjimus NBA atkrintamosiose varžybose, o po susitikimų abiejų komandų atstovai bedė į tą pačią statistinę eilutę – varžovų baudų metimus.
Jimmy Butleris
Jimmy Butleris / „Scanpix“ nuotr.

„Indiana Pacers“ trečiajame Rytų konferencijos pirmojo etapo serijos mače 115:124 neprilygo „Miami Heat“ ir atsilieka jau 0-3.

„Karščio“ komandos atstovai šiame susitikime metė net 52 baudų metimus, o vien Jimmy Butleris prie baudų metimų linijos ranką lavino net 20 kartų – puolėjas iš jų pataikė 17.

Savo ruožtu „Blazers“ 108:116 nusileido vieniems pirmenybių favoritų „Los Angeles Lakers“ krepšininkams ir serijoje atsilieka 1-2.

„Ežeriniai“ prie baudų metimų linijos taip pat praleido nemažai laiko – nuo jos atakavo 43 kartus ir pataikė 28. Dažniausiai varžovų pražangomis naudojosi „Lakers“ vedliai LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas, pataikę atitinkamai 12 iš 17 ir 7 iš 14 baudų.

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas

Po pralaimėjimų tiek „Pacers“, tiek „Blazers“ atstovai bedė pirštu į kosminius varžovų baudų metimų kiekius.

„Negaliu to paaiškinti, – sakė Indianos klubo strategas Nate'as McMillanas. – 52 baudų metimai yra absurdiška. Jie dar per pirmąją rungtynių pusę metė 24, vien Butleris metė 20... Tai atkrintamosios, o kai kurie iš švilpukų buvo tokie... Negaliu jų paaiškinti.“

Kai kurie iš švilpukų buvo tokie... Negaliu jų paaiškinti.

Palyginimui, „Pacers“ šiose rungtynėse metė 28 baudų metimus, iš kurių pataikė 21. Net ir kentėdami nuo gausybės pražangų, Indianapolio žaidėjai, kuriems vis dar nepadeda į „burbulą“ sugrįžtantis Domantas Sabonis, sugebėjo panaikinti 20 taškų deficitą ir net kėsintis į pergalę – ketvirtajame kėlinyje skirtumas kelis sykius buvo ištirpęs iki 2 taškų.

Griežtai apie teisėjų darbą po rungtynių su „Lakers“ pasisakė ir „Blazers“ strategas Terry Stottsas.

„Kalbant apie baudų metimų skirtumą, ypač iki ilgosios pertraukos, nežinau, ar esu dalyvavęs rungtynėse, kuriose jis būtų toks didelis, – sakė Portlando vyr. treneris. – Žinoma, tai turėjo įtakos pirmoje rungtynių pusėje, kai baudų metimų skirtumas buvo net 23. Tai padarė įtaką rungtynėms.“

Jei „Lakers“ prie baudų metimų linijos per pirmąją rungtynių pusę stojo net 31 kartą, tai „Blazers“ per visą susitikimą išmetė tik 19 baudų.

Didžiąją jų dalį – net 14 – metė Portlando vedlys Damianas Lillardas, kuris po rungtynių taip pat negailėjo aštrių žodžių arbitrams.

Kai komanda gyvena prie baudų metimų linijos, labai sunku ją nugalėti.

„Baudų metimų skirtumas tampa nekontroliuojamu, – sakė 34 taškus pelnęs snaiperis. – Praėjusiose rungtynėse jie žaidė agresyviai ir tai lėmė jų triuškinančią pergalę. Šįsyk pasakėme, kad neleisime mūsų stumdyti ir nebūsime mažiau fiziški už juos. Galbūt kartais ir prasižengdavome, bet ir jie yra fiziška ekipa. Kai komanda gyvena prie baudų metimų linijos, kaip jie darė šį vakarą, labai sunku ją nugalėti, ypač, kai ta komanda tokia gera.“

Atsitiesti po nesėkmių „Pacers“ ir „Blazers“ galės naktį iš pirmadienio į antradienį, kai bus žaidžiami ketvirtieji serijų mačai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius