-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 06

Dvi skirtingos amerikiečių istorijos apie Prienus ir „Vytautą“: skundai, kritika ir žavesys

Du JAV žurnalistai ir du visiškai skirtingi pjūviai apie Prienus ir „Vytautą“. ESPN ir „Bleacher Report“ žurnalistai Jeffas Goodmanas bei Mirin Fader iš arti stebėjo pirmuosius Ballų šeimos žingsnius Prienuose ir pasidalijo savo įspūdžiais. Jie – labai skirtingi. Kai vieną sužavėjo Lietuvos kultūra, kitai Prienai paliko niūrų įspūdį su daugybe klausimų.
Amerikiečiai skirtingai pažiūrėjo į Ballų nuotykį Lietuvoje
Amerikiečiai skirtingai pažiūrėjo į Ballų nuotykį Lietuvoje / 15min nuotr.

Devynias dienas Lietuvoje viešėjęs Jeffas Goodmanas su šypsena prisimena savo kelionę.

Bobo Ryano podcaste jis pasakojo, kad Lietuvoje turėjo asmeninį vairuotoją, kuris vežiojo ESPN komandą po visą šalį.

„Tai maža šalis, bet žmonės buvo puikūs. Man patiko jų kultūra“, – tikino amerikietis, kelionės pabaigoje susipykęs su Ballų šeima ir išvykęs namo anksčiau laiko.

Ballai įtūžo, kad žurnalistas paviešino LaVaro žodžius apie „Los Angeles Lakers“ trenerį Luke'ą Waltoną ir kaip jis nekontroliuoja komandos. Neva Ballų stovykla prašė amerikiečio nenaudoti tos interviu dalies savo reportažuose ir straipsniuose, bet esą J.Goodmanas pamynė pasitikėjimą ir paleido skandalingą žinią.

Pats J.Goodmanas šios situacijos nekomentavo, tik kraipė galvą, išvydęs vangius Ballų nuotykius Lietuvoje.

„Jaučiuosi nusivylęs dėl Ballų šeimos. Kai buvau ten, jie tiesiog buvo viešbutyje, žaidė krepšinį, žiūrėjo „Netflix“, valgė ir miegojo. Jie niekur nėjo.

O ten tiek daug galima išmokti. Išmokti kalbą, susipažinti su žmonėmis. Tikiuosi, kad man išvykus jie nuveikė daugiau, bet nemanau, kad jie išnaudojo progą taip, kaip galėtų“, – teigė J.Goodmanas.

Amerikietis taip pat lankėsi Kauno „Žalgirio“ dublerių treniruotėje ir buvo sužavėtas. Jam pasirodė, kad lyginant su „Žalgirio“ pratybomis, daugelio JAV koledžų komandų treniruotės primena mėgėjų lygį.

„Tai buvo lyg aukščiausio lygio talentų stovykla. Nebuvo jokio laiko švaistymo. Jie žino, ką daro. Matosi, kaip ten tobulėjama“, – žavėjosi J.Goodmanas.

Tiesa, visai kitaip jis atsiliepė apie „Vytauto“ treniruotes, kurias iš arti stebėjo tiek jis, tiek „Bleacher Report“ žurnalistė Mirin Fader.

J.Goodmano žodžiais, Prienuose treneriai nelabai žino, ką daro.

„Matėsi, kad tai žemesnio lygio komanda“, – pridūrė ESPN atstovas.

„Bleacher Report“ žurnalistė buvo dar skeptiškesnė.

„Treniruotės buvo nesunkios. Daug metimų, jokių sprintų. Žaidėjai ten daugiausiai vaikščiojo, ne bėgiojo. Vienintelis kartas, kai matydavau juos dirbančius rungtynių intensyvumu, tai per penkių minučių pratimą, kai žaidėjai perduodavo kamuolį per visą aikštę iš už šoninės linijos, o iki kito krepšio nubėgęs krepšininkas turėdavo įmesti iš po krepšio“, – teigė M.Fader.

Šeškus niekada nerėkia ant Melo ar Gelo, nors šaukia ant kitų žaidėjų.

Jai labai įstrigo, kad už nelogiškus metimus ir grubias klaidas gynyboje LaMelo ir LiAngelo nesulaukdavo jokių bausmių.

„Šeškus niekada nerėkia ant Melo ar Gelo, nors šaukia ant kitų žaidėjų“, – tikino amerikietė.

M.Fader pakalbino „Vytauto“ trenerį ir paklausė, ar taip yra dėl to, jog jis nenori pyktis su Ballų šeima.

Esą V.Šeškus pritilo ir nusišypsojo: „Taip, yra tiesos.“

M.Fader pasigedo griežtesnio ir intensyvesnio „Vytauto“ požiūrio į treniruotes. Ji svarstė, kad Ispanijoje, Vokietijoje ar Italijoje treneriai gerokai griežčiau žiūrėtų į LaMelo tobulėjimą.

Esą LaMelo Prienuose neturi jokių didesnių iššūkių ar kliūčių – jam viskas padėta kaip ant lėkštutės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

M.Fader pastebėjo, kad „Vytauto“ komandos draugai gražiai elgiasi su broliais. Ir esą Melo bei Gelo nėra tokie arogantiški, kokie gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Su LaMelo visi elgiasi kaip su jaunesniuoju broliuku. 16-metis dažnai juokauja, nors ir nepersistengia. Kitaip nei Denisas Lukašovas ar Edvinas Šeškus, jis neliks po treniruotės padirbėti papildomai. LaMelo patinka tik žaisti.

„Kaip LaMelo galės sužydėti ir tapti NBA žvaigžde, jei jam niekas nemeta iššūkio?“ – klausė „Bleacher Report“ atstovė.

Ji taip pat pastebėjo, kad LaVaras nepagarbiai elgiasi su V.Šeškumi ir jam niekas nieko nesako.

Štai kai V.Šeškus po kelių klaidų pasodino LaMelo Ballą ant suolo per „Big Baller Brand“ turnyro rungtynes su Šakių „Vyčiu“, tėvas taip aprėkė „Vytauto“ trenerį, kad Prienų arena nejaukiai nutilo.

„Negali taip elgtis! Negali taip su juo elgtis! – V.Šeškui rėkė netoliese sėdėjęs LaVaras. – Grąžink Melo į aikštę!“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas

M.Fader kraipė galvą matydama, kaip vėliau LaVaras tapo „Vytauto“ treneriu per BBB parodomąsias rungtynes.

„Šeškus sėdėjo su pilku treningu tribūnose ir juokėsi lyg būtų normalu, kad profesionalaus klubo treneris yra nustumiamas į šalį iš savo aikštės, suolo ir komandos“, – rašo „Bleacher Report“.

Dalindama įspūdžiais apie Prienus, M.Fader rašė apie pilkus debesis, neapšviestas gatves, užsnigtus kelius ir medinius kryžius.

Ten pat, kur ir Ballai gyvenusi žurnalistė skundėsi „Vytautas Mineral SPA“ meniu.

„Kiauliena, kopūstai ir bulvės. Vėl ir vėl“, – purkštavo M.Fader, pasigedusi Prienuose daugiau angliškai kalbančių žmonių.

Nors Prienai yra tik per 40 kilometrų nuo Kauno, amerikietei nepatiko, jog miestelyje nebuvo kino teatro, prekybos centro ar meksikietiško maisto furgonų – visko, ko galima rasti Los Andžele, kur gyvena tiek ji, tiek Ballų šeima.

„Ir, be abejo, nerasite Lamborghinių, kokį 16-ojo gimtadienio proga gavo LaMelo. Dešimt minučių valiausi sniegą ir ledą nuo apšalusios nuomotos „Toyota Corolla“ir juokiausi įsivaizduodama, jei Melo Prienuose reikėtų daryti tą patį su savo Lambo. Mes nebe Kalifornijoje, – rašė M.Fader. – Kelias namo iš rungtynių Panevėžyje buvo ilgas. Tamsoje pro langą pamatysi ne kažin ką. Atrodo, ta tamsa galėtų praryti automobilį.

Grįžus namo nebedirbo net viešbučio restoranas – užsidarė 22 valandą vakaro. Įsiminiau LaVaro žodžius: „Tai nuostabi vieta. Pažiūrėk, kokį vėją mes čia sukėlėme“. Tačiau „Ball in the Family“ šou kameros jau buvo išjungtos ir neberodė realybės, ne realybės šou. O ta realybė be glamūro, tik su nežinomybe.

Melo nuo namų ir draugų Los Andžele skiria 10 valandų skirtumas. Aš įsivaizduoju, ką žiūrėdamas į tą tamsą pro Ballų mikroautobuso langą matė LaMelo. Sunku būti vienintelei žvaigždutei danguje.“

VIDEO: LaVaras Ballas apie įspūdžius Lietuvoje: „Tikėjomės, kad bus kitaip, bet čia viskas labai tyra“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius