Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 13

Fantastiška istorija, kaip gimė „Cavaliers“ komandą pražudęs „Warriors“ manevras

Andre Iguodala „Golden State Warriors“ starto penkete keičia Andrew Bogutą, aukščiausias žaidėjas aikštėje – 203 cm ūgio, bet „Cleveland Cavaliers” nespėja paskui greitą penketą ir nepasipriešina Oklando ekipai. Toks netikėtas Steve'o Kerro manevras pasmerkė „Cavaliers“ ketvirtosiose NBA superfinalo serijos rungtynėse. Tokios strategijos istorija – netikėta ir įdomi, rašo „Sports Illustrated“.
Andre Iguodala
Andre Iguodala / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nickas U'Renas yra „Warriors“ specialusis trenerio S.Kerro asistentas ir skautų vadovas. Tačiau 28 metų amerikietis nėra tik komandos treneris ar skautas.

Jis atrenka dainų sąrašą „Warriors“ treniruotėms, vis keisdamas „Aerosmith“ ar Drake'o kūrinius. Jis redaguoja vaizdo įrašus komandos video peržiūroms, sujungdamas Klay'aus Thompsono žaidimo epizodus su Draymondo Greeno pokštais.

Jis padavinėja kamuolius tritaškių serijas atliekančiam Stephenui Curry. Kai S.Kerras duoda interviu radijui, N.U'Renas yra vienas tų, kurie primena, kada treneris organizuoja kitą boulingo turnyrėlį ir paskirsto dalyvių komandas.

Trečiadienio naktį N.U'Renas Klivlando „The Ritz-Carlton“ viešbutyje peržiūrėjo 2014-ųjų NBA finalą, kuriame „Miami Heat“ kovėsi su „San Antonio Spurs“. Trečiosiose rungtynėse „Spurs“ treneris Greggas Popovichius priėmė labai nestandartinį sprendimą – „centrą“ Tiago Splitterį starto penkete pakeitė puolėju Borisu Diaw. Šiomis rungtynėmis „Spurs“ pakeitė serijos eigą ir nusikalė sau čempionų žiedus.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

„Warriors“ sudėtis kardinaliai skiriasi nuo „Spurs“, bet peržiūrėjęs metų senumo įrašus N.U'Renas paskambino kitam S.Kerro asistentui Luke'ui Waltonui ir pasiūlė idėją A.Bogutą pakeisti A.Iguodala.

Pasiūlymas buvo drastiškas. A.Bogutas starto penkete sužaidė 65 rungtynes, yra elitinis besiginantis aukštaūgis, kuris tik ką buvo išrinktas į antrąjį geriausiai besiginančių NBA krepšininkų simbolinį penketą. Be jo „Cavaliers“ akivaizdžiai įgyja dar didesnį ūgio pranašumą.

Tačiau A.Iguodala buvo žmogus, kuris geriausiai ginasi prieš L.Jamesą. Be to, puolime jis suteikia „Warriors“ dar daugiau erdvės. Lygiai taip pat, kaip tai pernai padarė B.Diaw. A.Iguodalos įtraukimas į starto penketą padidina „Warriors“ tempą taip, kad „Cavaliers“ tiesiog kamuojasi aikštėje.

Tokia mintis papirko L.Waltoną. Jis trečią nakties parašė S.Kerrui SMS žinutę, kad treneris tik ką pabudęs pradėtų svartyti tokį variantą. Ketvirtadienio rytą „Warriors“ trenerių štabas susitiko aptarti tokio manevro.

S.Kerras sukūrė tokią kultūrą, kai nė vienas iš trenerių NBA superfinalo įkarštyje nebijo jam išsiųsti SMS žinutės trečią valandą nakties.

Atkrintamosiose varžybose „Warriors“ jau buvo priėmę nestandartinių sprendimų, bet išardyti starto penketą, kuris reguliariajame sezone laimėjo net 67 rungtynes? Ir dabar, atsiliekant superfinalo serijoje 1-2?

Krepšininkų gyvumo aikštėje pasigedęs S.Kerras nusprendė – toks manevras reikalingas sukrėsti komandą ir atgaivinti tą patrauklų „Warriors“ krepšinį.

Galbūt tas vyrukas naktį viešbučio kambaryje išgelbėjo „Warriors“ seriją. Oklando klubas Klivlande patiesė „Cavaliers“ 103:82 ir išlygino rezultatą 2-2.

A.Iguodala kiekvienoje atakoje buvo prilipęs prie L.Jameso ir leido šiam įmesti vos 20 taškų (7/22 metimų), kai iki to mačo jis rinko po 41 tašką. Tuo tarpu A.Iguodala rezultatyvumu netgi pranoko LeBroną ir surinko 22 taškus.

A.Iguodala aikštėje praleido 39 minutes, kai A.Bogutas – vos tris. Pernai „Spurs” puolėjas Kawhi Leonardas tapo finalo MVP daugiausia dėl to, kad pristabdė LeBroną. Panašiu keliu šiemet eina ir A.Iguodala.

VIDEO: Ketvirtųjų NBA finalo rungtynių minifilmas

„Geras treniravimas“, – aplankęs žaidėjus rūbinėje sakė „Warriors“ savininkas Joe Lacobas.

Prieš metus į Oklandą atvykęs treneris subūrė įdomų kolektyvą ir kiekvienam asistentui suteikė žodį nepriklausomai nuo jo statuso komandoje. S.Kerras sukūrė tokią kultūrą, kai nė vienas iš trenerių NBA superfinalo įkarštyje nebijo jam išsiųsti SMS žinutės trečią valandą nakties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius