Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19

Filadelfijoje – šiurpus Jono Valančiūno smūgis galva į parketą ir antausis „Raptors“

Jonas Valančiūnas atkaklių rungtynių Filadelfijoje pabaigoje taip tėškėsi galva į parketą, kad išgąsdino „Toronto Raptors“ aistruolius. Griūdamas ant žemės lietuvis smarkiai trenkėsi į žemę pakaušiu. „Tikiuosi, kad jo kaukolė tvirta kaip Sabonio. Bjaurus smūgis“, – sunerimo Toronto žurnalistai. JV sunkiai, bet kilo nuo parketo, tačiau „Raptors“ neprisikėlė iki pergalės Filadelfijoje 89:94 (21:25, 23:21, 21:22, 24:26).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ pralaimėjo Filadelfijoje 89:94.
  • J.Valančiūnas pelnė 10 taškų ir atkovojo 16 kamuolių.
  • Tiesa, jo tiesioginis oponentas J.Embiidas surinko 26 taškus.
  • Ketvirtojo kėlinio pabaigoje J.Valančiūnas šiurpiai trenkė galvą į parketą.

Kai J.Valančiūnas tėškėsi ant parketo, į greitą ataką nuskuodę „Philadelphia 76ers“ likus 1 min. 9 sek. persvėrė rezultatą 88:86.

Jau po dviejų kėlinių J.Valančiūno sąskaitoje buvo 8 taškai ir 11 atkovotų kamuolių, tačiau „Raptors“ vaikėsi „Philadelphia 76ers“ ekipą 44:46.

Daugiausiai dėl vyruko, kuris dėl gripo simptomų turėjo praleisti mačą su „Raptors“. 22 metų vidurio puolėjas Joelis Embiidas siautėjo aikštėje ir per 27 minutes pelnė 26 taškus.

Jis paskutinę minutę blokavo svarbų Kyle'o Lowry metimą ir pakėlęs Filadelfijos sirgalius iš vietų tribūnose girdėjo „MVP! MVP!“ skanduotes.

Koja kojon su juo du kėlinius žaidęs J.Valančiūnas po pertraukos į „76ers“ krepšį įmetė jau tik 2 taškus, o traumų du sezonus kamuotas J.Embiidas, tik trečiąjį sezoną debiutavęs NBA ir žaidžiantis geriausio metų naujoko ritmu, užkūrė komandą pergalei.

Ji, beje, „76ers“ buvo 7 per 9 pastarąsias rungtynes. O Filadelfijos krepšininkai pergale prieš „Raptors“ džiaugėsi po 14 paeiliui pralaimėtų tarpusavio mačų.

J.Valančiūnas per 30 minučių įmetė 10 taškų (5/11 dvit.), sugriebė 16 atšokusių kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir 3 kartus prasižengė.

VIDEO: Visi J.Valančiūno taškai Filadelfijoje

Jonas buvo vienintelis „Raptors“ starto penketo žaidėjas, kurio +/- rodiklis buvo teigiamas – su juo aikštėje Toronto klubas pelnė vienu tašku daugiau.

Jo priešininkas kitoje aikštės pusėje J.Embiidas per 27 minutes (laikas ribojamas dėl sunkių pėdos traumų) surinko 26 taškus ir 9 atkovotus kamuolius, o „76ers” su juo aikštėje pelnė 20 taškų daugiau nei „Raptors“.

Beje, pirmąsias rungtynes su „Raptors“ apranga sužaidė Jaredas Sullingeris. Dėl kojos traumos net 41 mačą šį sezoną praleidęs J.Valančiūno porininkas po krepšiu pakilo nuo suolo ir per 14 minučių pelnė 8 taškus.

Su 28 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų „Raptors“ Rytų konferencijoje rikiuojasi antroje vietoje. „76ers“ (14-26) Rytuose žygiuoja trylikti.

„Raptors“: D.DeRozanas 25, K.Lowry 24, J.Valančiūnas 10 (16 atk. kam.), J.Sullingeris ir T.Rossas po 8.

„76ers”: J.Embiidas 26 (9 atk. kam., 27 min.), E.Ilyasova 18, R.Covingtonas ir T.J.McConnellas (8 rez. perd.) po 10.

VIDEO: Įsismaginę „76ers“ parklupdė ir „Raptors“ klubą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius