-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 06

Garsiausias Europos agentas: „Jokičius žymiai geresnis už Arvydą Sabonį“

Garsiausias Europos krepšinio agentas Miško Ražnatovičius gerbia Arvydą Sabonį, bet šių dienų NBA mato už jį kur kas geresnį žaidėją. 54-erių serbas pareiškė, kad „Denver Nuggets“ vidurio puolėjas Nikola Jokičius yra žymiai geresnis nei geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas.

„Jokičius yra žymiai geresnis nei Arvydas Sabonis, – Alexui Trigui iš „Sport24“ teigė M.Ražnatovičius. – Su visa pagarba Sabui – jis buvo puikus žaidėjas, bet jis neturėjo panašių skaičių kaip Nikola.

Jokičius yra geriausiai perdavimus skirstantis žaidėjas NBA. Jis geresnis net už visus tuos nuostabius NBA įžaidėjus.

Sabonis tais laikais buvo stebuklas, nes centrai taip nemokėdavo perduoti kamuolio. Aišku, Sabas buvo nuostabus, bet Jokičius – kito lygio žaidėjas. Kalbu žiūrėdamas realistiškai – ne tik dėl to, kad Jokičius yra mano klientas ar draugas.

Anksčiau joks aukštaūgis nedalijo tiek rezultatyvių perdavimų kaip Jokičius.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Miško Ražnatovičius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Miško Ražnatovičius

25 metų 213 cm ūgio N.Jokičius šį sezoną NBA išdalija vid. 11,9 rezultatyvaus perdavimo. Tik dar du gynėjai – Russellas Westbrookas (11,8 perd.) bei Jamesas Hardenas (10,8 perd.) – iš NBA krepšininkų turi dviženklį rezultatyvių perdavimų vidurkį. Anksčiau serbo skaičiai buvo kuklesni – geriausią savo sezoną išdalydavo vid. 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Nuggets“ žvaigždė demonstruoja įspūdingą trigubo dublio statistiką – prie 11,9 perdavimo per mačą, Nikola dar prideda 24,1 taško ir 11,7 atkovoto kamuolio.

„Kai Jokičiui buvo 19-a, dabar tas jo žymusis beisbolo perdavimas dažnai baigdavosi užribyje, į sieną ar panašiai. Bet niekas jo už tai nekritikavo, tik skatino toliau tobulinti šį elementą. Kitais metais buvo geriau, dar kitais – dar geriau, o dabar tai unikalu“, – pridūrė M.Ražnatovičius.

Savo geriausiais laikais NBA A.Sabonis turėjo 3 rezultatyvių perdavimų vidurkį. Pavyzdžiui, tą sezoną Rodas Stricklandas pirmavo NBA su 10,5 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, Sabas į NBA pateko po didžiųjų karjeros traumų, nebebūdamas savo žaidimo viršūnėje.

Visą M.Ražnatovičiaus interviu apie didėjančią Europos talentų svarbą NBA, Thomaso Heurtelio konfliktą su Šaro „Barcelona“ ir Graikijos krepšinio aktualijas galite pamatyti „Sport24“ interviu:

VIDEO: Μίσκο Ραζνάτοβιτς: "Ο Σπανούλης έχει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει να παίζει"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius