-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 30

Geriausia Michaelo Jordano kopija

Michaelas Jordanas ar Kobe Bryantas? Tokia diskusija bent du dešimtmečius virė NBA virtuvėje. „Los Angeles Lakers“ simbolis daugelį metų buvo lyginamas su geriausiu visų laikų krepšininku. Pagal savo žaidimo stilių, troškimą nugalėti ir atsidavimą krepšiniui. Kita NBA legenda Magicas Johnsonas skelbia: „Kobe labiausiai prilygo Michaelui Jordanui“.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad atsiminsime jį kaip antrą geriausią taškų mašiną NBA istorijoje. Jos tiesiog negalėjai sustabdyti. Joks kitas žaidėjas taip netroško laimėti. Niekas taip ilgai neplušėjo treniruočių salėje“, – K.Bryantą liaupsino M.Johnsonas.

K.Bryantas NBA paliko įspūdingą pėdsaką. Tai penkiskart NBA čempionas. Trečias rezultatyviausias žaidėjas NBA istorijoje. 17 kartų Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis. Dukart NBA finalo MVP, sykį – sezono MVP. Devyniskart simbolinio geriausiai besiginančių NBA žaidėjų penketo narys. Kartą net 81 tašką per rungtynes įmetęs žaidėjas.

VIDEO: Kobe Bryanto lenktynės su Michaelu Jordanu

Planavo žaisti ilgiau

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas

Jo dominavimą NBA aptemdė pastarasis sezonas, kuriame „Lakers“ vartosi NBA turnyro lentelės apačios purve, o Kobe atakuoja katastrofišku 31,5 proc. taiklumu ir žaidžia nerezultatyviausiai per savo karjerą (15,2 tšk.).

Tai nebebuvo tas žaidėjas, prieš kurį gynyboje drebėjo bet kurio žaidėjo kinkos. Vis rečiau išvysdavome „Black Mamba“ įspūdingo žaidimo blyksnius.

„Manau, kad Kobe dar būtų galėjęs žaisti ir kitą sezoną“, – sužinojęs apie „Lakers“ lyderio sprendimą, sakė treneris Byronas Scottas.

Jis nebuvo vienintelis, kuris taip galvojo. Kaip skelbia ESPN, pats 37-erių Kobe dar prieš šį sezoną turėjo planų žaisti NBA dar keletą metų ir su patobulėjusia sudėtimi bandyti sugrįžti į NBA elitą.

Bet po tokio NBA sezono starto kai kurie specialistai stebisi, kad K.Bryantas nekabina sportbačių dabar, ne po sezono.

Kobe ir MJ lenktynės

„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas

Išgirdę K.Bryanto atsisveikinimą su NBA, apžvalgininkai iškart prisiminė palyginimus su M.Jordanu. Jų panašumai buvo akivaizdūs.

Skusta galva, panašus sudėjimas, analogiškas plastiškumas, begalinis noras laimėti ir būti geriausias. Tai buvo geriausia MJ kopija.

Kobe nepasitrauks kaip geriausias NBA žaidėjas. Šis titulas rezervuotas M.Jordanui.

Tačiau dviejų legendų lenktynėse visų laikų geriausiasis nebuvo aplenktas.

M.Jordanas iškovojo šešis, K.Bryantas – penkis NBA čempionų žiedus. MJ penkiskart tapo NBA sezono MVP, kai Kobe – tik kartą.

Kitaip nei MJ, Kobe niekada netapo geriausiai besiginančiu NBA sezono žaidėju. Be to, M.Jordanas niekada nepralaimėjo NBA finalo, kai K.Bryantas pralaimėjimo kartėlį patyrė dukart.

Per visą karjerą M.Jordanas krepšį atakavo geresniu nei 50 proc. taiklumu, kai Kobe – 45 proc.

Be to, M.Jordanas turėjo nepriekaištingą reputaciją, o K.Bryantas dažnai patekdavo į pirmuosius puslapius ne dėl pačios maloniausios priežasties. Išprievartavimo skandalas, konfliktai su Shaquille'u O'Nealu, savanaudiškumo klausimo iškėlimas...

Dėl jo charakterio skundėsi net tituluočiausias NBA treneris Philas Jacksonas. Kita vertus, K.Bryanto pėdsako NBA negalima neįvertinti.

VIDEO: Identiški judesiai: MJ ir Kobe (I)

Geriausias po MJ eros?

„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Timas Duncanas
„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Timas Duncanas

Jis gali užsimauti čempionų žiedą ant kiekvieno rankos piršto. Dabartinės NBA žvaigždės LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas ar Stephenas Curry dar tik vaikosi vieną geriausių šių laikų NBA žaidėjų.

Vienintelis Timas Duncanas gali varžytis su Kobe dėl geriausio NBA žaidėjo vardo po Michaelo Jordano eros.

Beje, Kobe čempionų žiedų skaičiumi susilygino su Magicu Johnsonu ir aplenkė Larry Birdą (3). „Lakers” legenda Jerry Westas, kuris 1996-aisiais mainais gavo K.Bryantą NBA naujokų biržoje, pats iškovojo tik vieną trofėjų. Ką jau kalbėti apie daugybę NBA superžvaigždžių, kurios taip ir nerūkė to čempioniško cigaro.

Iki K.Bryanto „sudie“ liko 67 rungtynės. Vieni galbūt džiaugiasi, kad Kobe nebaigs karjeros čempionų žiedais prilygdamas M.Jordanui. Kiti pyks, kad karjera NBA baigsis tokioje tragiškoje komandoje, kuri varžosi dėl paskutinių vietų lygoje.

Kobe nepasitrauks kaip geriausias NBA žaidėjas. Šis titulas rezervuotas M.Jordanui. Bet Kobe atsisveikina kaip vienas geriausių per visą istoriją. O tai skamba išties neblogai.

VIDEO: Identiški judesiai: MJ ir Kobe (II)
VIDEO: Identiški judesiai: MJ ir Kobe (III)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius