Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 02

Geriausias Jono Valančiūno pasirodymas po traumos – varė į neviltį „Hornets“ gynybą

„Toronto Raptors“ (21-13) komanda Rytų konferencijoje ir vėl pakilo į antrąją poziciją, kai namuose 104:94 (29:28, 26:27, 19:27, 30:12) įveikė „Charlotte Hornets“ (17-15) ekipą. Jonas Valančiūnas surinko dvigubą dublį, o jo atkovoti kamuoliai varė varžovus į neviltį.

Tai buvo trečiosios lietuvio rungtynės po sugrįžimo į aikštę ir jis žaidė ilgiausiai – 24 minutes. Laiką aikštėje „Raptors“ treneris Dwane'as Casey J.Valančiūnui ir jį sėkmingai 17 rungtynių pavadavusiam Bismackui Biyombo padalijo po lygiai.

„Raptors“ krepšininkai pradėjus lemiamą ketvirtį atsiliko 74:82, tačiau jau po kelių minučių išsiveržė į priekį po Kyle'o Lowry tritaškio. Likus žaisti tris su puse minutės rezultatas buvo lygus (94:94), tačiau „Raptors“ rungtynes užbaigė atkarpa 10:0.

K.Lowry ir DeMarre'as Carrollas pataikė po tritaškį, o „Hornets“ prametė visus aštuonis paskutinius savo metimus. Šarlotės ekipa ketvirtajame kėlinuke atakavo vos 19 procentų taiklumu.

„Raptors“ įmetė daugiausiai tritaškių šį sezoną – pataikė 15 tolimų metimų iš 33 (45,5 proc.). Vis dėlto, treneris po rungtynių priekaištavo už prastą bendrą taiklumą, kuris siekė vos 40 proc.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas į „Hornets“ krepšį

Kitas „Hornets“ žudęs dalykas – net 20 kamuolių, kuriuos „Raptors“ atsikovojo puolime ir galėjo taisyti savo metimus. Tai dar vienas Toronto krepšininkų sezono rekordas.

Net 7 kamuolius puolime atkovojo J.Valančiūnas, surinkęs šeštąjį dvigubą dublį šį sezoną. 

„Atkovoti kamuoliai puolime šiandien mus žudė. Jie taip pelnė daug taškų ir tai nėra tik aukštaūgių problema, tai visos komandos darbas“, – po mačo skundėsi „Hornets“ lyderis Kemba Walkeris.

Šarlotės ekipos pagrindinis „centras“ Alas Jeffersonas dėl menisko operacijos neseniai iš rikiuotės iškrito šešioms savaitėms. 

VIDEO: Čiurnas laužantis Cory Josepho driblingas

24 minutes žaidęs J.Valančiūnas iš viso pelnė 10 taškų (3/9 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 13 kamuolių, atliko du rezultatyvius perdavimus, du kartus suklydo ir kartą prasižengė.

„Raptors“: D.DeRozanas (5/16 dvit.) 23, K.Lowry (11 rez. perd.) 18, D.Carrollas (4/7 trit.) ir C.Josephas (4/6 trit.) po 14.

„Hornets“: K.Walkeris (2/8 trit.) 18, M.Williamsas 17, C.Zelleris (9 atk. kam.) 15, N.Batumas (3/4 trit., 7 rez. perd.) 14, F.Kaminsky 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius