Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 26

Graikų superžvaigždė G.Antetokounmpo: „Žaisti Europoje gerokai sunkiau nei NBA“

Įspūdingą statistiką šiame Europos krepšinio čempionate rinkęs, bet ketvirtfinalyje kartu su Graikijos rinktine iškritęs Giannis Antetokounmpo, grįžęs į JAV, palygino šiuos du krepšinio pasaulius.
Giannis Antetokounmpo
Vokiečių gynyba prieš Giannį Antetokounmpo / FIBA.com nuotr.

„Buvo puiki patirtis, smagu“, – „Milwaukee Bucks“ žiniasklaidos dienoje teigė 27-erių graikų superžvaigždė.

„Sirgaliai labai įsitraukė, vylėsi, kad mums pasiseks, deja, pritrūko vienos pergalės iki medalių.

Atstovauti savo šaliai nėra lengva, tai – sunku. Gini visos savo šalies garbę. Mūsų rungtynes stebėjo 6-7 mln. žmonių Graikijoje, o iš viso mūsų šalyje gyvena 10,5 mln.

FIBA.com nuotr./Giannis Antetokounmpo
FIBA.com nuotr./Giannis Antetokounmpo

Šiek tiek pavargau – ir fiziškai, ir psichologiškai, bet dabar nekantriai laukiu sezono NBA lygoje“, – tęsė G.Antetokounmpo.

„Pirmiausia, žaidžiau daug krepšinio pastaraisiais metais – ir sezono metu, ir vasaromis. Kartais reikia pailsėti – pamiršti krepšinį ir tiesiog leisti laiką su šeima, drybsoti ant sofos ir valgyti traškučius. Skamba blogai, bet to reikia, kad būtum puikus.

Žaidimas Europoje yra gerokai sunkesnis, nei NBA. Žinoma, NBA lygoje talento yra gerokai daugiau, tačiau krepšinis Europoje – intensyvesnis. Varžovai tave spaudžia visoje aikštelėje, dvigubina gynybą, žaidžia gerokai fiziškiau. Nežinau, ar taip yra todėl, kad talento Europoje mažiau“, – svarstė „Bucks“ ir Graikijos rinktinės lyderis.

FIBA nuotr./Giannis Antetokounmpo
FIBA nuotr./Giannis Antetokounmpo

„Vyruką, kaip aš, kuris pakilo iš niekur, manau, NBA lyga šiek tiek sugadino. Kitoje Atlanto pusėje viskas ne taip lengva. Mes čia tikrai esame palaiminti“, – atviravo graikas, kitą sezoną NBA lygoje uždirbsiantis 42,5 mln. JAV dolerių.

Europos krepšinio čempionate G.Antetokounmpo rinko po 29,3 taško, 8,8 atkovoto kamuolio ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo, bet Graikijos rinktinė ketvirtfinalyje 96:107 krito kovoje su šeimininke Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius