Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 12

Į D.Sabonio veidą grįžo šypsena: sulaukė ir ilgamečio J.Valančiūno trenerio pagyrų

Po trijų iš eilės nesėkmingų rungtynių, kuriose „Indiana Pacers“ patyrė nesėkmes, o Domantas Sabonis žaidė kur kas žemiau savo galimybių ribos, lietuvis su komanda sugrįžo į pergalingas vėžes Detroite.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Pacers“ svečiuose 111:95 nukovė „Detroit Pistons“ ir nutraukė ilgiausią šį sezoną keturių pralaimėjimų seriją.

Jei pirmose iš tų nesėkmingų rungtynių D.Sabonis pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą (33 taškai prieš „Milwaukee Bucks“), tai pastaruosiuose trijuose mačuose lietuvis buvo nepanašus į save.

Prieš „New Orleans Pelicans“, „Utah Jazz“ ir „Brooklyn Nets“ jo vidurkiai siekė tik 15,3 taško ir 8 atkovotus kamuolius, o iš žaidimo D.Sabonis pataikė mažiau nei kas trečią metimą – tikslą pasiekė 17 iš 52 jo šūvių (32,7 proc.).

„Kažkas ne taip. Nebežaidžiame to komandinio krepšinio, kurį demonstravome iki tol“, – po skaudžios nesėkmės Brukline, kai vienu jo komanda atsiliko net 36 taškais, nukabinęs nosį kalbėjo D.Sabonis.

Situacija apsivertė aukštyn kojomis Detroite. Jau nuo pat pirmųjų minučių sėkmingai varžovų baudos aikštelę atakavęs lietuvis vien per pirmąjį kėlinį pelnė 11 taškų ir išskirstė 5 rezultatyvius perdavimus, o sėkmingą ketvirtį vainikavo tritaškiu su kėlinio sirena.

Iš viso Domas Detroite surinko 26 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir išdalijo 8 rezultatyvius perdavimus, būdamas netoli trečiojo savo sezono trigubo dublio. Krito ir lietuvio mesti metimai – tinklelį kamuolys skrodė 9 kartus iš 14.

Po pralaimėjimo prieš „Nets“ nepasitenkinimo neslėpęs D.Sabonis šį kartą džiaugėsi rezultatu ir nuotolinėje spaudos konferencijoje neslėpė šypsenos.

„Išėjome su didžiule energija. Žinojome, kad turime laimėti šias rungtynes. Buvome pralaimėję keturis kartus iš eilės, tad atmosfera komandoje nebuvo linksma. Bet šiandien žaidėme komandiškai ir laimėjome“, – kalbėjo 24-erių krepšininkas.

Domanto Sabonio komentarai apie rungtynes nuo 35:10 min.:

Lietuviui rungtynėse pavyko pranokti ilgametę NBA žvaigždę Blake'ą Griffiną.

Paskui jaunesnį ir greitesnį lietuvį nespėjęs buvęs NBA dėjimų čempionas įmetė 16 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet pataikė tik 5 metimus iš 13.

Žinojome, kad turime laimėti šias rungtynes.

„Svarbiausia buvo komandinė gynyba, – apie gynybą prieš šešiskart „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvį kalbėjo D.Sabonis. – Kiti žaidėjai mane pasaugojo. Bandėme žaisti kietai, išmušti kamuolį. Man tikrai padėjo tai, kad užnugaryje turėjau kitus keturis vyrukus.“

Jei pats D.Sabonis didžiąją dalį laiko vaikėsi B.Griffiną, tai gynyboje prieš jį dažniausiai stodavo varžovų vidurio puolėjai.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Traumą patyrus Masonui Plumlee, startinio centro rolę užėmė naujokas Isaiah Stewartas. 19-metis praėjusių metų naujokų biržos šaukimas keliose situacijose atsilaikė prieš D.Sabonį ir išrašė jam vieną bloką, bet visų rungtynių metų ryškiai nusileido lietuviui, kuris sulaukė ir „Pistons“ trenerio Dwane'o Casey pagyrų.

„Pasigedome Plumlee. Pasigedome jo įkirtimų po krepšių, užtvarų, ilgio ir dydžio, kurį galėtume panaudoti prieš Sabonį, – po rungtynių kalbėjo šešerius metus Joną Valančiūną Toronte treniravęs specialistas. – Isaiah kovėsi kaip tik galėjo, bet jis jaunas vaikis, o Sabonis yra patyręs vilkas baudos aikštelėje. Plumlee mums suteikia daug pasirinkimų, kurių šiandien pasigedome.“

„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey
„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey

Lietuvio faktorių po rungtynių įvertino ir „Pacers“ strategas Nate'as Bjorkgrenas, kurio komanda su 13 pergalių ir 13 pralaimėjimų vėl išlygino laimėtų ir pralaimėtų rungtynių skaičių bei sugrįžo į penktąją vietą Rytų konferencijoje.

„Man patiko, kaip Domas išplėtė aikštę puolime pataikydamas tritaškius žaisdamas vidurio puolėjo pozicijoje. Jis puikiai užbaigė atakas ir po krepšiu bei noriai dalijosi kamuoliu“, – lietuvio indėlį vertino „Pacers“ vairininkas.

Kitas rungtynes D.Sabonis ir „Pacers“ žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai išvykoje bandys įveikti „Atlanta Hawks“ krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius