Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 20

Į kanapių verslą įsitraukęs K.Durantas nori atsikratyti marihuaną supančių stigmų

Viena ryškiausių NBA žvaigždžių Kevinas Durantas pasuko į kanapių verslą. „Brooklyn Nets“ puolėjas teigia sieksiąs, kad kanapių ir marihuanos vartojimas būtų destigmatizuotas.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

Dukart NBA čempionas prieš kelias dienas pasirašė sutartį su kanapių pramonę aptarnaujančia technologijų įmone „Weedmaps“. Teigiama, kad 306 mln. JAV dolerių NBA lygoje jau uždirbęs ir dar beveik 190 mln. per artimiausią penkmetį susižersiantis K.Durantas investavo į minėtą kompaniją bei pasiryžo tapti vienu jos veidų.

Marihuanos vartojimas yra draudžiamas NBA krepšininkams, o tai kontroliuojama atliekant keturis kanapių vartojimo testus per metus, tačiau pernai, pasaulį užklupus COVID-19 pandemijai, NBA lyga nutarė nebetestuoti ir nebebausti žaidėjų dėl kanapių vartojimo. Iš pradžių toks sprendimas buvo pritaikytas tik Orlande vykusio „burbulo“ dalyviams, bet vėliau jis liko galioti ir 2020-2021 m. sezono metu.

Tiesa, oficialiai marihuanos vartojimas NBA krepšininkams vis dar yra draudžiamas. Paskutinis NBA žaidėjas, kuris buvo suspenduotas už marihuanos vartojimą, 2018-aisiais buvo šveicaras Thabo Sefolosha.

Anot ESPN, lygos vadovai ir žaidėjų asociacija šiuo metu kalbasi apie marihuanos statusą, tačiau bent jau kol kas pilnai leisti ją vartoti žaidėjams neplanuojama.

„Manau, kad jau laikas kalbėti apie stigmas, kurios supa kanapių vartojimą tarp sportininkų ir apskritai pasaulyje, – K.Durantas sakė ESPN. – Ši partnerystė padės normalizuoti pokalbius apie kanapes bei organizuoti renginius, kuriuose galėtume apie tai kalbėti. Tai – tik pradžia.“

ESPN teigimu, K.Durantas yra kol kas ryškiausia sporto žvaigždė, viešai prabilusi apie marihuanos destigmatizavimą.

Pranešama, kad savo viešumu pasinaudosianti NBA žvaigždė kurs vaizdo ir garso turinį, kuriame aiškins marihuanos naudą ir kodėl ji neturėtų būti draudžiama sportininkams. K.Durantas viliasi, jog prie jo galiausiai prisidės ir kitos garsios NBA asmenybės.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Tiesa, pats KD viešai neatskleidė, ar pats vartoja kanapių produktus.

Marihuanos vartojimas yra visiškai legalizuotas 23-jose JAV valstijose iš 50. Likusiose 27-iose valstijose kanapių vartojimas yra leidžiamas medicininiais, bet ne rekreaciniais tikslais.

Savo ruožtu Lietuvoje už kanapių vartojimą ar laikymą gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius