Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 10

Keistų gandų nustebintas Mindaugas Kuzminskas nuramino dėl Lietuvos rinktinės

Mindaugas Kuzminskas patogiai įsitaisė „Renaissance“ viešbučio poilsio kambario sofoje. Jis ką tik grįžo iš susitikimo su Ramūnu Šiškausku ir Mindaugu Špoku, kurie atvyko aplankyti „New York Knicks“ lietuvio. Tai nebuvo tik šiaip vizitas. LKF federacijos atstovai susitiko su NBA legenda Philu Jacksonu išsiaiškinti Niujorko spaudoje pasklidusių gandų, kad klubas gali uždrausti lietuviui išvažiuoti į Lietuvos rinktinę.

Įsimylėjėlių porelė, susikibusi už rankų, sulipo vienas prie kito klerančio Niujorko metro kamputyje.

Retsykiais vaikinas su mergina apsikeisdavo pokštais ir meiliais žodeliais, bet didžiąją dalį ilgos kelionės jiedu tylėjo, nes „skrolino“ savo „Twitter“ paskyrą. Joje prieš dvi savaites jie galbūt matė „New York Post“ naujieną su skambia antrašte: „Dėl naujoko nuosmukio „Knicks“ gali pakišti koją.“

46 tūkstančius sekėjų „Twitter“ turintis Niujorko žurnalistas Marcas Bermanas rašė, kad „Knicks“ šią vasarą gali užstoti kelią į Lietuvos rinktinę M.Kuzminskui ir paskirti individualų pasiruošimo NBA sezonui planą.

„New York Post“/„New York Post“ straipsnis apie „Knicks“ kliūtis M.Kuzminskui
„New York Post“/„New York Post“ straipsnis apie „Knicks“ kliūtis M.Kuzminskui

Daugelis nustebo, ypač Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai ir pats Mindaugas.

„Jei atvirai, man buvo keista spaudoje skaityti, kad klubas neva draus ar ką nors čia, – interviu 24sek Niujorke pasakojo M.Kuzminskas. – Tai buvo daugiau spėlionės. Kiek visada kalbėjau su klubu, jie į tai žiūrėjo tik teigiamai.

„Svarbiausia, kad aš žinojau tiesą.“

Europos čempionatas yra aukšto lygio. Ten yra daug NBA žaidėjų. O rungtynių praktikos niekada neatstos individualios treniruotės. Manau, mano žaidimas Europos čempionate naudingas visiems.“

M.Kuzminskas pripratęs prie su tiesa prasilenkiančių Niujorko žurnalistų teorijų. Šių teko prisiklausyti visą sezoną, nes jo „New York Knicks“ klubą skaldė negandos apie Philą Jacksoną, Carmelo Anthony, Derricką Rose'ą, Jamesą Dolaną ir... Paprasčiau būtų pasakoti, apie ką nerašė.

Kaip pasakoja M.Kuzminskas, į „Knicks“ rungtynes ir treniruotes renkasi būriai žurnalistų, kurie bando išsiskirti savo istorijomis. M.Kuzminskas supranta, kad su kiekviena neteisinga situacija nepakovos, todėl susitaikė ir ėjo į priekį.

„Svarbiausia, kad aš žinojau tiesą“, – pridūrė Kuzia.

Lietuvis gali nuraminti – jo pirminis planas žaisti Lietuvos rinktinėje, apie kurį 24sek jis pasakojo Niujorke dar gruodį, nesikeičia.

Tai paaiškėjo po LKF atstovų – generalinio sekretoriaus M.Špoko ir rinktinės štabo trenerio Ramūno Šiškausko, susitikimo su „Knicks“ prezidentu Philu Jacksonu.

„Manau, tas vizitas davė daug naudos. Net jei buvo kokių nors minčių, dabar jokių kliūčių rinktinei neliko. Tiesiog reikia būti sveikam“, – tikino M.Kuzminskas, patogiai atsilošęs „Renaissance“ fotelyje.

Ph.Jacksonas sudrebino „Twitter“, paviešindamas bendrą fotografiją su svečiais iš Lietuvos. Niujorko žurnalistai net ėmė kamantinėti Mindaugą: „Kas tie vyrukai Philo nuotraukoje? Kodėl jie čia? Kas bus?“

Rašydamas šias eilutes net krūptelėjau. Per suvenyrų fejerverkus „Madison Square Garden“ arenoje iš patrankos iššauti supakuoti „Knicks“ marškinėliai trenkėsi net į devinto aukšto apsauginį stiklą.

Dabar supratau, kad žurnalistų tribūnoje devintajame arenos aukšte įtaisytas plastikinis stiklas skirtas ne tik tam, kad kompiuteris neiškristų į žemesnį aukštą. Beje, vieni marškinėliai iš patrankų trenkėsi net į arenos lubas. Tik primenu, kad MSG aukštis – maždaug 46 metrai.

„LKF vizitas Niujorke sulaukė didžiulio ažiotažo. Philas labai retai ką nors dedasi į „Twitter“, – šypsojosi M.Kuzminskas. – Visi žurnalistai nustebę. Aš pats maloniai nustebau, kad Jacksonas įsidėjo nuotrauką ir parašė tokį gražų prierašą. Manau, tai įvertinimas ne tik man, bet ir Lietuvos krepšiniui.“

Jeigu susirinks visi žaidėjai, kurie planuoja, turėtų būti labai smagu. Per trumpą laiką čempionatuose gali nutikti visko. Tikiu, kad ši vasara galėtų būti sėkminga.

Kuo labiau pergalingas, tuo labiau vertinamas bus Lietuvos krepšinis. O pergalingas jis bus su stipriausiais Lietuvos žaidėjais.

M.Kuzminskas supranta „Knicks“ vadovų motyvus, kodėl klubas galėjo svarstyti neišleisti dvejų metų sutartį turinčio puolėjo į rinktinę. Bet dabar krepšininkui ramiau.

Jis žino, kad po sezono, kuris baigsis neįprastai anksti – balandžio 12-ąją, norės dvi savaites atsipūsti nuo krepšinio.

Vėliau prasidės individualios treniruotės: porą savaičių Niujorke, dar porą jis tikisi Ispanijoje padirbėti su geriausiais bičiuliais „Knicks“ klube – Willy Hernangomezu bei Kristapu Porzingiu. Mindaugą visur lydės „Knicks“ treneriai. Galbūt ir nacionalinėje komandoje, iki kurios jis su broliu Sauliumi Kuzminsku dar surengs krepšinio stovyklą vaikams.

„Džiaugiuosi, kad neliko jokių kliūčių. Aš ir pats noriu į rinktinę, – tikino M.Kuzminskas. – Jeigu susirinks visi žaidėjai, kurie planuoja, turėtų būti labai smagu. Per trumpą laiką čempionatuose gali nutikti visko. Tikiu, kad ši vasara galėtų būti sėkminga.

Ir kol esu sveikas bei reikalingas, noriu atstovauti rinktinei.“

VIDEO: M.Kuzminskas paneigė Niujorke pasklidusį gandą ir pranešė gerą žinią dėl rinktinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius