Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 05

Į NBA finalų istoriją įsirašęs J.Butleris: „Man tai nerūpi, norime laimėti“

Karjeros pasirodymą NBA finale surengęs Jimmy Butleris suteikė vilties „Miami Heat“ ekipai. Nors Floridos komanda vertėsi be pirmajame serijos mače susižeidusių Gorano Dragičiaus ir Bamo Adebayo, tačiau neįtikėtinas J.Butlerio trigubas dublis nukalė „Heat“ pergalę prieš „Los Angeles Lakers“ 115:104 bei serijoje iki keturių pergalių atsilikimą sumažino iki 1-2.
Jimmy Butleris
Jimmy Butleris / „Scanpix“ nuotr.

Jimmy Butleris ir „Miami Heat“ dabar koncentruojasi į ketvirtąsias NBA finalo rungtynes, kuriose sieks išlyginti serijos rezultatą.

Nors Floridos ekipos lyderis tapo trečiuoju krepšininku NBA istorijoje po Jerry Westo (1969 m.) ir LeBrono Jameso (2015 m.), kuriam finale pavyko pelnyti bent 40 taškų ir surinkti trigubą dublį, tačiau šio asmeninio pasiekimo pats atletas nesureikšmina.

„Svarbiausia yra pergalė. Man nerūpi trigubas dublis ir kiti panašūs dalykai. Svarbiausia buvo pergalė, džiaugiuosi, kad pavyko ją pasiekti“, – po pergalės kalbėjo J.Butleris.

Pergalingame susitikime J.Butleris pelnė 40 taškų (14/20 dvit., 12/14 baud.), atkovojo 11 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 13 rezultatyvių perdavimų, blokavo 2 metimus ir 5 kartus suklydo.

VIDEO: Jimmy Butler's MONSTER 40-PT Triple-Double in Game 3

Šis krepšininkas tapo pirmuoju NBA finalų istorijoje, kuriam pagal taškus, atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus pavyko pranokti patį LeBroną Jamesą. Tai buvo jau 52-asis „Los Angeles Lakers“ superžvaigždės mačas finale.

Iš viso „Heat“ žvaigždė prisidėjo prie 73 komandos pelnytų taškų. Tai antras pagal dydį rodiklis NBA finalų istorijoje.

J.Butleris tapo pirmuoju krepšininko po Shaquille'o O'Nealo (2002 m.), kuriam finale pavyko pelnyti 40 taškų neišmetant nė vieno tritaškio.

Nors pasiekimų daug, bet krepšininkas akcentuoja tik pergales.

„Visi prisimena tik nugalėtojus. Jiems nerūpi, kiek taškų tu pelnei, svarbiausia – laimėjai ar pralaimėjai. Mums rūpi tik pergalės. Nuolat tai kartoju ir tikrai nemeluoju, šie vyrukai trokšta tik pergalių“, – spaudos konferencijoje sakė J.Butleris.

Per pirmąsias trejas rungtynes „Heat“ lyderis renka fantastišką statistiką – 29,3 taško, 7 atkovoti kamuoliai bei 10,3 rezultatyvaus perdavimo. Ketvirtasis serijos mačas – naktį iš antradienio į trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius