Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 15

Išaiškino, kokiais žaidėjais galės pasipildyti NBA klubai: D.Motiejūno galimybės ribotos

Jau po pusantro mėnesio 22 NBA klubai pratęs 2019-2020 m. sezono kovas „Disney World“ parke Floridoje, kur vyks ir du Lietuvos rinktinės bokštai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Prie jų gali prisijungti ir dar vienas lietuvis, tačiau jo galimybės pademonstruoti savo įgūdžius finalinėje sezono dalyje bus labai ribotos.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tas lietuvis yra Donatas Motiejūnas, kuris po beveik trijų mėnesių treniruočių Šanchajuje paliko „Sharks“ komandą ir nebetęs sezono Kinijos lygoje, kurios kovos bus atnaujintos birželio 20-ąją.

Liepos 30 dieną prasitęsiančiame NBA sezone komandos galės registruoti ne 15, kaip būdavo įprasta, o 17 žaidėjų, tad tai atveria galimybes laisviesiems agentams.

Be to, dar daugiau galimybių be klubų esantys krepšininkai gali gauti nenumatytais atvejais, kurių, prognozuojama, gali netrūkti.

Komandoms bus leidžiama pasipildyti papildomais žaidėjais tuo atveju, jei kažkuris iš sudėties narių užsikrės COVID-19 arba patirs traumą. Tiesa, pastarajam pasveikus, krepšininkas, užpildęs jo vietą, netektų vietos ekipos sudėtyje.

Pakaitiniai žaidėjai galės papildyti ekipas ir tuo atveju, jei kažkurie iš NBA krepšininkų apsispręs nevykti į Floridą. Apie tai mąsto vis daugiau žaidėjų.

Vis dėlto naudodamiesi šiais taisyklių pakeitimais ir ieškodami pakeitimų negalintiems ar nenorintiems žaisti krepšininkams NBA klubai negalės taikytis į visus sutarčių su stipriausios pasaulio krepšinio lygos komandomis neturinčius žaidėjus.

„Hoopshype“ teigimu, ieškodamos pakaitinių žaidėjų sezono užbaigimui ekipos galės siūlyti tik tiems laisviesiems agentams, kurie žaidė NBA lygoje per pastaruosius du sezonus.

D.Motiejūnas atitinka šį kriterijų, kadangi 2018-2019 m. sezono pabaigoje trumpai gynė „San Antonio Spurs“ garbę, tačiau lietuvį riboja kita taisyklė.

Komandas galės papildyti tik tie krepšininkai, kurie sustabdžius NBA sezoną kovo 11-ąją neturėjo galiojančios sutarties su kitų šalių komandomis.

D-Mo, kaip ir, pavyzdžiui, Miuncheno „Bayern“ aukštaūgis Gregas Monroe ar Kinijoje žaidęs Lance'as Stephensonas, neatitinka šio kriterijaus, tad kelias į NBA komandas su pakaitinių žaidėjų statusu jiems bus užkirstas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Gregas Monroe
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Gregas Monroe

Tiesa, lietuvis gali pasinaudoti kita galimybe – nutraukęs sutartį su „Sharks“ ir tapęs laisvuoju agentu, jis galėtų pasirašyti įprastą kontraktą su bet kuria iš 22 sezoną tęsiančių NBA ekipų.

Vis dėlto tokiu atveju D.Motiejūnas galėtų sužaisti daugiausiai aštuonerias rungtynes – kadangi krepšininkų registracijos atkrintamosioms varžyboms laikotarpis baigėsi dar kovo 1-ąją, lietuvis galėtų žaisti tik likusiose reguliariojo sezono rungtynėse.

Įdomu tai, kad teoriškai D-Mo gali pasirašyti sutartį ir su viena iš aštuonių komandų, nežaisiančių „Disney World“ parke.

ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowskio teigimu, kadangi naujosios taisyklės galioja visiems NBA klubams, į 22 geriausių ekipų būrį nepatekusios komandos gali naudotis pasitaikiusia sudėtimi ir galvodamos apie ateinantį sezoną pasirašyti sutartis su laisvaisiais agentais sezono pabaigai, nors daugiau rungtynių jos jau nebežais.

Toks ėjimas būtų svarbus tam, kad krepšininkas įgytų vadinamąsias „Birdo teises“, kai siekiant pratęsti sutartį su žaidėju ir kitam sezonui šio atlyginimas leistų pagal taisykles viršyti „algų kepurę“.

Tiesa, visos šios taisyklės vis dar yra diskusijų lygmenyje – iki sezono pratęsimo likus nemažam laiko tarpui, NBA pasilieka galimybes koreguoti nustatytas gaires klubams.

Primename, kad NBA sezoną planuojama tęsti liepos 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius