Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 18

Įspūdinga: žvaigždės smurto nepalaužtas D.Sabonis ištempė „Kings“ į pergalę atkrintamosiose

Domantas Sabonis buvo rezultatyviausias, o „Sacramento Kings“ komanda 114:106 (17:23, 41:29, 25:23, 31:31) nugalėjo „Golden State Warriors“. Prieš praėjusio sezono NBA čempionus serijoje iki keturių pergalių „karaliai“ pirmauja jau 2-0.

Likus žaisti 7 minutes, Domantas Sabonis kaip reikiant susikibo su Draymondu Greenu. Lietuvis krito ant žemės ir, atrodo, kiek prilaikė varžovo koją. Šis, tiesa, pasielgė nesportiškai – grubiai mynė Domui ant krūtinės.

Arbitrai ilgai peržiūrinėjo šį epizodą, galiausiai jie lietuvį nubaudė technine pražanga už oponento kojos laikymą, o D.Greenas buvo išvarytas iš rungtynių.

„Warriors“ puolėjas po savo smurtinio epizodo dar spėjo kaip reikiant paerzinti ir „Kings“ sirgalius tribūnose.

Mačo pabaiga buvo itin įtempta.

Žaisti likus 4 minutes, „Kings“ pirmavo 99:95. Klay Thompsonas ėmė taškytis tritaškiais ir įdūrė du paeiliui, Sakramento galvą virš vandens išlaikė kamuolį puolime sučiupęs ir taškus pelnęs D.Sabonis, o tuomet ir De'Aaronas Foxas, pataikęs iš toli.

Domantas puikiai užsiėmė poziciją po krepšiu, kuomet į jį įsirėžė Stephenas Curry – gynėjui teisėjai užfiksavo pražangą puolime. Tiesa, netrukus epizodą jie peržiūrėjo ir asmeninę pražangą protokole įrašė centrui iš Lietuvos.

Davionas Mitchellas sudėjo taškus šiose rungtynėse, pataikęs tritaškį, kuomet laikrodis rodė 1:17 min. Simboliška, kad paskutiniu tašku vis dėlto tapo D.Sabonio galingas dėjimas – 114:106.

D.Sabonis pergalingose rungtynėse ant parketo praleido net 40 minčių. Lietuvis pelnė 24 taškus (8/12 dvit., 8/12 baud. met.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir 5 kartus prasižengė.

Kai D.Sabonis buvo aikštėje, „Kings“ pelnė tašku daugiau nei oponentai.

D.Foxas pelnė 24 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus nugalėtojams.

„Warriors“ ekipai 28 taškus surinko S.Curry, Andrew Wigginsas pridėjo 22, K.Thompsonas – 21.

Dabar serija iš „Kings“ namų kelsis į „Warriors“ tvirtovę – „Chase Center“ areną, kur rungtynės laukia ankstyvą penktadienio rytą. Tiesa, abiejų komandų arenas Kalifornijoje teskiria pusantro šimto kilometrų.

S.Curry eroje jokia komanda nėra pirmavusi prieš „Warriors“ atkrintamosiose 2-0.

„Kings“: D.Sabonis (9 atk. kam.) ir D.Foxas (9 rez. perd.) po 24, M.Monkas 18, K.Huerteris 15, D.Mitchellas 14, H.Barnesas 13.

„Warriors“: S.Curry 28, A.Wigginsas 22, K.Thompsonas 21, G.Paytonas 13.

Kitose rungtynėse „Philadelphia 76ers“ 96:84 nugalėjo „Brooklyn Nets“. Serijoje iki keturių pergalių „76ers“ pirmauja 2-0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius