Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 09

Išskirtinis dėmesys: mainų metu visos NBA komandos norėjo tinklelius plėšančio latvio

Milžinišką pažangą šiame sezone padaręs Davis Bertanis neseniai pasibaigusiame NBA mainų lange buvo turbūt geidžiamiausia prekė visoje lygoje, tačiau krepšininkas galiausiai liko „Washington Wizards“ komandoje.

Bendraudamas su žurnalistais sostinės ekipos vyriausiasis treneris Scottas Brooksas atskleidė, kad 208 cm ūgio snaiperiu buvo susidomėjusios apskritai visos lygos komandos.

„Juokinga, kadangi Daviu buvo susidomėjusios visos likusios 29 komandos, tačiau tik viena ekipa jo nori ypatingai“, „The Athletic“ apžvalgininkui prasitarė treneris, pabrėždamas, kad būtent „Wizards“ krepšininko norėjo labiausiai.

2011 metais NBA naujokų biržoje tik 42-uoju šaukimu pasirinktas latvis savo karjerą toliau tęsė Europoje, o stipriausioje planetos lygoje dabar jam tai tik trečiasis sezonas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davis Bertans
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davis Bertans

Jei į labiausiai patobulėjusio žaidėjo prizą pretenduojantis D.Bertanis praėjusiame sezone vilkėdamas „San Antonio Spurs“ marškinėlius rinkdavo po 8 taškus, tai šiemet šis rodiklis išaugo beveik dvigubai (15,1).

„Iš tikrųjų, diskusijos apie galimą jo išmainymą net nebuvo, – tęsė Brooksas. – Davis nėra tik metikas. Ar galite įsivaizduoti, kaip mes turėtume atrodyti, kuomet sugrįš Johnas Wallas, žinant jo sugebėjimą surasti komandos draugus? Davis yra nuostabus vaikis ir mes labai džiaugiamės jį turėdami.“

43,2 procento taiklumu tritaškius šiame sezone realizuojantis latvis kitą savaitgalį Čikagoje dalyvaus snaiperių konkurse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius