Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20

Istorinės Domanto Sabonio rungtynės: užfiksavo pirmąjį trigubą dublį karjeroje

Domantas Sabonis akistatą su „Denver Nuggets“ (29-13) ir šios komandos trigubų dublių mašina Nikola Jokičiumi įsimins ilgam. Lietuvis pats surinko trigubą dublį ir tai padarė pirmą kartą Lietuvos krepšinio istorijoje, o jo atstovaujamas „Indiana Pacers“ klubas (28-15) išvykoje nugalėjo vieną stipriausių NBA ekipų – 115:107 (15:21, 29:29, 30:31, 41:26).

Net 41 minutę žaidęs D.Sabonis užfiksavo dviženklius rodiklius trijose pagrindinėse statistinėse kategorijose – aukštaūgis pelnė 22 taškus (9/14 dvit., 1/2 trit., 1/3 baud.), atkovojo 15 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Taip pat D.Sabonis penkis sykius suklydo ir keturiskart prasižengė, o jam lakstant ant parketo „Pacers“ varžovus pranoko 12 taškų skirtumu.

Trigubas dublis iki šiol buvo neįžengta teritorija ne tik pačiam D.Saboniui, bet ir visiems kitiems NBA kada nors rungtyniavusiems lietuviams.

Arti jo kadaise buvo Domanto tėvas Arvydas, o ko nepadarė jis, sugebėjo jauniausias Sabonių šeimos sūnus.

VIDEO: Pirmas Domanto Sabonio trigubas dublis karjeroje

Dusyk prieš tai iki trigubo dublio jam trūko vos vieno rezultatyvaus perdavimo ir vieno sugriebto kamuolio, tačiau šįsyk D.Saboniui pavyko pergalę pažymėti dviženkliais rodikliais – trigubas dublis lietuvio sąskaitoje atsirado likus vos daugiau nei minutei iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, kai kertiniame rungtynių momente „Pacers“ aukštaūgis tiksliai asistavo Dougo McDermotto tritaškiui.

D.Sabonis yra vos 19-as žaidėjas šiame sezone, užfiksavęs trigubo dublio skaičius.

Pagal juos pirmauja Luka Dončičius (12 kartų) ir LeBronas Jamesas (9), o įkandin jiems seka ir šios nakties D.Sabonio varžovas N.Jokičius bei Russellas Westbrookas, trigubus dviženklius skaičius rinkę po 7 kartus.

Tiesa, nedaug trūko, kad istorinės lietuvio rungtynės nebūtų nudažytos pergalinga spalva.

„Pacers“ atsiliko beveik visas rungtynes, o dar po trečiojo kėlinio turėjo 7 taškų deficitą – 74:81.

Jį svečiai sunaikino per mažiau nei pusę kėlinio – likus žaisti 7 minutėms, rezultatas jau buvo lygus 91:91.

Rungtynių pabaigoje „Nuggets“ dar pirmavo 97:95, tačiau tuomet darbo ėmėsi pats D.Sabonis.

Iš pradžių jis atliko perdavimą D.McDermotto tritaškiui, o netrukus pats pelnė 6 taškus iš eilės ir „Pacers“ likus vos daugiau nei minutei jau turėjo dviejų metimų persvarą – 104:99.

„Nuggets“ dusyk dar buvo sumažinę skirtumą iki 3 taškų, bet „Pacers“ atsilaikė ir pasiekė ketvirtąją pergalę iš eilės.

Denverio klubo gretose trigubų dublių karaliumi tituluojamas N.Jokičius šįsyk buvo rezultatyvus, bet liko toli nuo D.Sabonio užfiksuoto pasiekimo – serbas pelnė 30 taškų (8/12 dvit., 2/4 trit., 8/12 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Nuggets“: Nikola Jokičius 30 (8/12 dvit., 8/12 baud., 10 atk. kam.), Willas Bartonas ir Jerami Grantas (6/8 dvit.) po 16, Masonas Plumlee 13, Michaelis Porteris 10 (8 atk. kam.).

„Pacers“: Dougas McDermottas 24 (6/7 trit.), Domantas Sabonis (9/14 dvit., 15 atk. kam., 10 rez. perd.), T.J. Warrenas (7/12 dvit., 8/8 baud.) ir Malcolmas Brogdonas (8 rez. perd.) po 22, Justinas Holiday 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius