-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 06

Istorinį sezoną NBA pasitinkantis A.Karnišovas tikisi patekti į elitinį būrį

2017–2018 metų NBA sezonas bus pirmas istorijoje, kai jame vieno iš 30 lygos klubų generalinio vadybininko pareigas užims lietuvis. Legendinis Lietuvos krepšininkas Artūras Karnišovas šypsosi – tai puikus metas tapti „Denver Nuggets“ gerbėju. Ne tik todėl, kad „Nuggets“ šį sezoną minės klubo 50-metį, bet taip pat dėl talentų, kurį 46-erių vyrui pavyko surinkti naujiems NBA iššūkiams. Tai leidžia tikėtis, kad A.Karnišovas pirmą kartą Denveryje išvys atkrintamąsias varžybas.
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pateikiame įdomiausias A.Karnišovo interviu „Denver Post“ dalis.

– Artūrai, buvote kviečiamas užimti tas pačias pareigas „Milwaukee Bucks“ klube. Kodėl nusprendėte likti Denveryje?

– Tęstinumas mums labai svarbus. Norėjau likti su Timu Connelly, tęsti pradėtus darbus Denveryje. Buvo daug žmonių, kuriuos čia atsivedėme. Atrodo, kad jie visi gerai susiklijavo. Tikimės, kad šį sezoną bus pokyčių.

– Kokių pokyčių tikitės?

– Tai nuskambės banaliai, bet tikimės būti geresni nei pernai. Mūsų jaunimas patobulėjo. Jie puikiai praleido vasarą, o su Paulo Millsapo atėjimu, tikiuosi, turėtume sustiprėti.

– Kaip sunku buvo įsigyti tokį žaidėją kaip Paulas Millsapas?

– Tai sudėtinga. Derybos nenuspėjamos. Bandėme iš paskutiniųjų. Skridome į interviu Atlantoje ir pasiėmėme su savimi žaidėjų, trenerį, buvo ir Timas Connelly.

Mes buvome nuoširdūs ir pasakėme, kaip jis praverstų mūsų jaunai komandai, kad norime jį turėti savo komandoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Millsapas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Millsapas

– Ką į komandą įneš toks krepšininkas?

– Mes tobulėjame kiekvieną dieną, bet rūbinėje mums trūko žmogaus, kuris būtų NBA Visų žvaigždžių rungtynių lygio. Trūko gero pavyzdžio mūsų vyrukams su didžiule patirtimi. Tai bus gera galimybė sujungti mūsų jaunimą su keliais veteranais.

Praėjusį sezoną turėjome dvi pagrindines problemas – prastą gynybą ir atkaklias pabaigas, kurias pralaimėdavome. Manau, kad šiemet turėsime daugiau patikimų žaidėjų, kuriems galėsime patikėti kamuolį lemiamu metu. Bet ir gynyboje turėsime būti agresyvesni, priversti varžovus klysti.

Mes prastai gynėmės ir prie tritaškio linijos, ir po krepšiu. Taip būna retai. Turime čia patobulėti.

– Ar turite užtektinai žaidėjų, su kuriais pagerintumėte gynybą?

– Manau, turime. Garry Harrisas yra mūsų geriausias besiginantis žmogus prie perimetro. Millsapas galės uždengti erdves po krepšiu. Dabar galėsime būti agresyvesni ir taip susikursime papildomų progų užpulti greitomis atakomis.

– Kurie žaidėjai kol kas paliko geriausią įspūdį?

– Matėte tas kontrolines rungtynes. Millsapas ketvirtajame kėlinyje sužibėjo su 16 taškų žaidžiant prieš „Golden State Warriors“. Garry Harrisas buvo puikus prieš „Los Angeles Lakers“.

Emmanuelis Mudiay ir Jamalas Murray žaidė irgi labai gerai. Tarp jų bus labai įdomi kova.

Nikola Jokičius irgi žibsėjo. Jis beveik kaip mūsų įžaidėjas, kuris kuria puolimą. Turėsime jį pamaitinti kamuoliais.

Taip pat mūsų naujokas Trey Lylesas parodė gerą žaidimą. Kennethas Fariedas puikiai įėjo nuo suolo.

Vos neužmiršau Masono Plumlee. Jis buvo žvėris. Tai unikalus žaidėjas – labai svarbus mūsų pirkinys. Jis gali apsaugoti lanką, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, greitai pasijungia į puolimą. Taip pat jis gerai dalija kamuolius – vos neužfiksavo trigubo dublio.

Turime daug gerų žaidėjų, tik reikia visiems išsiaiškinti savo vaidmenis.

– Sakote, laukia įdomi kova dėl vietos starto penkete tarp įžaidėjų E.Mudiay bei J.Murray?

– Išsiaiškinsime prieš pat NBA sezono startą. Nenorime išdalinti pozicijų – norime, kad žaidėjai jas užsitarnautų. Tai sveika konkurencija. Toks mūsų treniruočių stovyklos akcentas. Tai du talentingi žaidėjai ir jų konkurencija kol kas veikia.

– Ką duoda vienas, ką kitas?

– Murray yra atakuojantis gynėjas, kuris bando tapti įžaidėju. Visą gyvenimą, kai žaisdavo įžaidėju, jis rinkdavo taškus, bet Kentukio universitete tapo atakuojančiu gynėju. Mes manome, kad jis gali žaisti įžaidėju. Jis geras metikas, tad labai lengvai gali rinkti taškus.

Tuo tarpu Mudiay gali būti geras aikštės generolas. Jis puikiai perduoda kamuolį, išsiskiria savo dydžiu. Jis didesnis vos ne už visus NBA gynėjus.

Ikisezoninėse rungtynėse jie kartais daro atvirkščiai – vietoj metimo renkasi prasiveržimą, o vietoj prasiveržimo pasirenka metimą. Bet tai augimo procesas. Kai jie išsiaiškins savo užduotis, abu atrodys gerai.

„Scanpix“ nuotr./Jamalas Murray NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse
„Scanpix“ nuotr./Jamalas Murray NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse

– Kuriam žaidėjui nusimato proveržio sezonas?

– Manau, visi tą gali padaryti. Aš akivaizdžiai pamiršau Juancho Hernangomezą. Jis mėto į krepšį, kol salėje užgesina šviesas. Jis žaidė Ispanijos rinktinėje, todėl yra kiek pavargęs. Bet mes jį sugrąžinsime į ritmą.

Nikola Jokičius pirmą kartą pasitinka sezoną su didesniais lūkesčiais. Pernai nesitikėjome iš jo nieko ypatingo, tačiau jis praėjusį sezoną tapo mūsų kertine puolimo dalimi. Jis buvo numeris vienas nuo gruodžio 15-osios.

Visiems žaidėjams teks prisitaikyti prie kitokio lygio. Jamalas Murray pagaliau bus sveikas. Praėjusį sezoną jis žaidė ligotas. Mudiay nežaidė daug sezono pabaigoje, todėl reikės pažiūrėti, kaip jis prisitaikys prie rotacijos.

Wilsonas Chandleris bus starto penketo žaidėjas. Millsapas naujas komandos žaidėjas ir dar aiškinasi, kas kur ir kaip.

Yra daug veiksmo, tad išskirti vieną žaidėją sunku.

– Ko šiemet tikitės iš Jokičiaus?

– Su juo mes pernai atradome savo identitetą. Kai dabar ieškome žaidėjų, žinome, kad jie turės prisitaikyti prie Jokičiaus: turės būti įvaldę kamuolio judėjimą, veržtis po krepšiu kiek įmanoma daugiau, neužlaikyti kamuolio. Jokičius davė mums aiškų paveikslą, kaip turime atrodyti puolime.

Jokičius puikiai skirsto kamuolį. Visiems patinka su juo žaisti. Akivaizdu, visi krepšininkai skaito NBA žaidėjų reitingus, bet lūkesčiai dėl jo didžiuliai. Pamatysime, kaip pavyks susitvarkyti.

– „Denver Nuggets“ aplink jį stato savo organizaciją ir jos ateitį?

– Manau, taip. Jis didžiulė priežastis to, ką padarėme. Tikimės, kad vieną dieną būsime labai stabilūs atkrintamųjų varžybų dalyviai.

USA Today Sports/Nikola Jokičius
USA Today Sports/Nikola Jokičius

– Ar „Nuggets“ šiemet pateks į atkrintamąsias?

– Tikimės (šypsosi). Tokie mūsų lūkesčiai. Bandysime būti geresni. Tik mums nepavyko nustatyti, kiek pergalių užteks patekti į atkrintamąsias.

Vakarai yra labai stiprūs. Bet yra daug pokyčių. Tiems žaidėjams dar reikės priprasti prie naujų komandų. Tos permainos ne visada pasiteisina. Juk yra ir komandinis žaidimas, ne tik talentas.

Kad patys laimėtume, turime išpildyti smulkmenas. Visi: biuras, treneriai, žaidėjai, personalas.

– Pats esate puikios formos. Kaip ją puoselėjate?

– Stengiuosi palaikyti formą mankštindamasis, eidamas į treniruoklių salę, sportuodamas šalia komandos. Kol mano kūnas leidžia, noriu judėti kiek įmanoma daugiau. Aš bėgioju, ieškau aktyvaus laisvalaikio.

Senstu, tad, kol kūnas leidžia kiek įmanoma daugiau sportuoti, bandau tą daryti.

– Tai 50-asis „Nuggets“ sezonas klubo istorijoje. Nekantraujate?

– Esame suplanavę šventę spalio 21-ąją. Joje dalyvaus buvę žaidėjai. Svarbu juos įtraukti, nes vertiname klubo istoriją.

50 metų yra daug. Manau, kad tai puikus sezonas palaikyti „Nuggets“. Ne tik dėl sukakties. Turime daug gerų tobulėjančių jaunų žaidėjų, gavome gerus patyrusius krepšininkus. Todėl tai puikus metas sekti Denverio krepšinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius