Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 26

Istorinį „Warriors“ sezoną griauna istoriją kuriantys „Thunder“

Tokios geros komandos kaip „Golden State Warriors“ dar nebuvote matę. Nes jokia kita NBA komanda per visą lygos istoriją dar nebuvo reguliariajame sezone pasiekusi 73 pergalių. Tačiau NBA atkrintamosiose varžybose bręsta dar vienas neregėtas reiškinys.
Kevinas Durantas ir Russellas Westbrookas
Kevinas Durantas ir Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Vakarų konf. finalas | „Golden State Warriors“ – „Oklahoma City Thunder“ | Serija 1-3 | 04:00 | Ouklandas

Fantastišką formą demonstruojanti komanda žengia rekordiniu tempu. Vakarų konferencijos finalo serijoje iki 4 pergalių „Thunder“ pirmauja 3-1 ir labai realu, kad artėjančią naktį Ouklande žengs paskutinį žingsnį į NBA finalą.

Jei tai nutiks, tai bus didžiausia staigmena NBA istorijoje.

Dar kai „Thunder“ Vakarų konferencijos pusfinalyje 4-2 pranoko „San Antonio Spurs“ ekipą, tai buvo pirmas kartas, kai vidutiniškai didesniu nei 10 taškų skirtumu reguliariajame sezone varžovus skriaudęs klubas pralaimėjo komandai su žemiausiu laimėtų rungtynių taškų vidurkiu.

Beje, anksčiau septynios iš aštuonių NBA komandų, kurios įveikdavo priešininkus didesniu nei 10 taškų skirtumu, vėliau tapo čempionėmis. To nepavyko padaryti tik „Milwaukee Bucks“ (1971-1972 m.), bet finale jie nusileido taip pat dviženkliu skirtumu varžovus įveikusiems „Los Angeles Lakers“.

Be to, tai buvo paskutinis kartas iki šio sezono, kai bent dvi komandos skriausdavo varžovus vidutiniškai dviženkliu skirtumu. Šiemet tokios buvo būtent „Spurs“ ir „Warriors“ – abi „Thunder“ priešininkės. Dar jokia NBA komanda nebuvo įveikusi dviejų tokių solidžių klubų.

Prieš išgyvenimo rungtynes – poilsis

Prieš galbūt lemtingas serijos rungtynes „Warriors“ treneris Steve'as Kerras savo auklėtiniams davė poilsio dieną. Kad šie prasiblaškytų ir pailsėtų tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Per tą laisvadienį S.Kerras suko galvą, kaip išgelbėti istorinį sezoną.

„Turi realybei pažvelgti į akis – atsiliekame 1-3, – kalbėjo S.Kerras. – Bet iniciatyva gali apversti viską aukštyn kojomis. Mes jau tuo įsitikinome. Turime laimėti namuose ir perimti iniciatyvą“.

Bus nelengva. Kad yra ypatinga, „Thunder“ jau parodė nugalėjusi „Warriors“ du kartus iš eilės – to šį sezoną dar nebuvo padariusi jokia kita komanda.

Be to, Kevino Duranto ir Russello Westbrooko kompanija Oklahomoje tą padarė 28 ir 24 taškų skirtumu.

Išsigelbėjimui reikės Stepheno Curry, bet šis dar jaučia čiurnos ir alkūnės traumos padarinius. Praėjusiose rungtynėse S.Curry pataikė tik 6 iš 20 metimų ir aikštę paliko su 19 taškų.

Tai toli gražu ne MVP būdingi skaičiai.

Be to, istorija „Warriors“ nepalanki. Tik devynios NBA komandos istorijoje laimėjo seriją atsilikdamos 1-3.

„Bet turbūt nė viena iš jų dar negynė titulo, – pridūrė S.Kerras. – Per keletą metų „Thunder“ branduolys sukaupė daug pykčio. Bet dabar jie sveiki, ryžtingi ir turi tai, ką turi. Bus labai sunku, nes jie turi čempionų žiedų alkį. „Thunder“ buvo arti titulo ir kol jo neiškovojo, nenusiramins. Mes dabar jų kelyje. Reikia atsilaikyti“.

Kevinas Durantas nežada sustoti.

„Turime išeiti ir žaisti su ta pačia energija. Ouklande visi bus prieš mus. Bet turime dar labiau susivienyti. Parodyti, kokie mes esame“, – teigė KD.

Vakarų konf. finalas
„Warriors“ – „Thunder“ 102:108
„Warriors“ – „Thunder“ 118:91
„Thunder“ – „Warriors“ 133:105
„Thunder“ – „Warriors“ 118:94

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius