Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 05

J.Valančiūną užstojęs „Raptors“ komentatorius davė patarimą ir lietuviui, ir treneriui

Jono Valančiūno žaidimas – viena labiausiai šiuo metu aptarinėjamų temų Toronte. „Toronto Raptors“ komentatorius Jackas Armstrongas pasidalijo savo įspūdžiais apie 25-erių lietuvį ir užstojo centrą nuo kritikos strėlių. „Jis vis dar vertingas“, – pabrėžė J.Armstrongas, raginęs trenerius geriau įlieti aukštaūgį į žaidimą.
Jonas Valančiūnas Viktorijos universiteto salėje.
Jonas Valančiūnas Viktorijos universiteto salėje. / „Scanpix“ nuotr.

Solidžiai atrodęs ikisezoninėse rungtynėse ir galingu 23 taškų bei 15 atkovotų kamuolių pasirodymu atidaręs NBA sezoną J.Valančiūnas antrajame mače patyrė traumą ir grįžęs į rikiuotę nebedemonstravo tokio žaidimo.

Per 17 NBA sezono rungtynių J.Valančiūnas aikštėje vid. praleidžia 20,4 minutės, renka 10,5 taško ir atkovoja po 7 kamuolius.

Tai žemiausi vidurio puolėjo rodikliai NBA nuo debiutinio sezono. J.Valančiūnas stipriausioje krepšinio lygoje žaidžia šeštąjį sezoną.

Valančiūnas kartais pats tampa savo priešu.

„Kai mačiau jį ikisezoninėse rungtynėse ir pirmajame sezono mače, Valančiūnas man pasirodė užtikrintesnis, energingesnis, patobulėjęs žaidėjas. Bet tada jis patyrė traumą ir nebepasiekė tos formos. Skaičiai kalba už save“, – TSN radijui pasakojo J.Armstrongas.

Pokalbio vedėjai pastebėjo, kad „Raptors“ žaidimas pastaruoju metu griūva trečiajame kėlinyje. Po pertraukos J.Valančiūnas tuo metu dažniausiai būna aikštėje.

Jau ne pirmą sezoną NBA specialistai pasigenda universalesnio J.Valančiūno žaidimo ir baiminasi, kad tokio tipo vidurio puolėjų lygai tuoj nebereikės.

Bet J.Armstrongas užstojo lietuvį.

„Manau, kad kartais jis pats tampa savo priešu. JV per toli nuo krepšio priima kamuolį. Kai jį čiumpa abiem kojomis įžengęs į baudos aikštelę, jį labai sunku sustabdyti, nes tai didelis, stiprus ir gerai užbaigiantis žaidėjas.

Nors Torontas kažkiek keičia žaidimo stilių, jo išnaudojimas lieka panašus. Bet vis tiek pasitaiko momentų, kai jis gali save išnaudoti.

Jonas yra gan jautrus žaidėjas, bet jis turi tą išeiti. Vis dar manau, kad tai geras žaidėjas, kuris daugelyje rungtynių gali būti svarbus faktorius“, – pasakojo J.Armstrongas.

VIDEO: „Atsarginiai“: blogiausių komandų topas, neįtikėtini LeBrono žingsniai ir Jono Valančiūno mainai

Komentatorius išskyrė daug aukštaūgių Rytų konferencijoje, su kuriais J.Valančiūnas galėtų stumdytis ir gauti reikšmingą vaidmenį: Andre Drummondas iš „Detroit Pistons“, Hassanas Whiteside'as iš „Miami Heat“, Tristanas Thompsonas iš „Cleveland Cavaliers“, Marcinas Gortatas iš „Washington Wizards“.

„Komandoms reikia žaidėjų, kurie gali rinkti taškus baudos aikštelėje, graibstyti kamuolius puolime. Manau, jis vis dar vertingas. Tiesiog komanda turi įlieti jį į žaidimą. Kaip ir Serge'ą Ibaką.

Žaidimas aplink jį keičiasi – komandos meta daugiau tritaškių. Valančiūnas įstrigo tarp tų krepšinio pokyčių.

Bet tai ne jo kaltė, – pabrėžė J.Armstrongas. – Dabar Jonas yra kaip prabanga, kurią galima retkarčiais pasinaudoti. Viskas priklauso nuo varžovų ir žaidimo plano.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius