Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 24

J.Valančiūno kompanija paleido pergalę prieš absoliučius NBA lyderius

Jonas Valančiūnas žaidė blankiai, tačiau ir be jo svaraus indėlio „Memphis Grizzlies“ (5-10) buvo itin arti vienos didžiausių sezono sensacijų. „Grizliai“ namie vos nenugalėjo absoliučių NBA lyderių – „Los Angeles Lakers“ krepšininkų (14-2), kuriems nusileido 108:109 (35:25, 28:30, 21:30, 24:24).

J.Valančiūnas šiose rungtynėse per 25 minutės pelnė vos 4 taškus (2/3 dvit.), atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei po dusyk suklydo ir prasižengė.

Tai – antros rungtynės iš eilės, kai J.Valančiūnas nepelno dviženklio taškų skaičiaus. Iki tol bent 10 taškų jis rinko 12-oje rungtynių iš eilės.

Net ir negaudami įprasto taškų skaičiaus iš lietuvio, „Grizzlies“ sugebėjo laikytis rungtynėse, o likus daugiau nei 2 minutėms net ir turėti 5 taškų pranašumą – 105:100.

Visgi jo greitai neliko. Kentaviousas Caldwellas-Pope'as sumetė baudų metimus, Anthony Davisas smeigė tritaškį ir po kelių akimirkų rezultatas jau buvo lygus – 105:105.

Tai dar nebuvo pabaiga, kadangi kitose dvejose atakose po dvitaškį iš baudos aikštelės pataikė LeBronas Jamesas ir A.Davisas, o užpulti nesugebėję „grizliai“ atsiliko jau 105:109.

Situaciją dar bandė taisyti lygos naujokas Ja Morantas, likus žaisti 28 sek. sušvelninęs skirtumą iki 108:109, „Lakers“ išlaikė kamuolį beveik iki pabaigos, o kelias sekundes dar turėję šeimininkai suklydo.

Nugalėtojus į priekį traukė žvaigždžių duetas. L.Jamesas pelnė 30 taškų, o jam puikiai talkinęs A.Davisas pridėjo 22.

14-ąją pergalę iškovoję „Lakers“ išlieka absoliučiais NBA lyderiais. Artimiausius persekiotojus Vakarų konferencijoje jie lenkia jau trimis laimėjimais.

Savo ruožtu „Grizzlies“ nukrito į 12-ąją konferencijos vietą.

Memfio komanda šiame susitikime rungtyniavo su retro aprangomis, kurias ši komanda naudojo dar tada, kai dešimtojo dešimtmečio pabaigoje atstovavo Vankuverio miestui.

„Grizzlies“: Ja Morantas 26 (6 rez. perd.), Jae Crowderis 21, Jarenas Jacksonas 20 (7 atk. kam.), Dillonas Brooksas 12.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 30 (14/27 metimai, 6 atk. kam.), Anthony Davisas 22, Rajonas Rondo 14 (6 rez. perd.), Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 12.

VIDEO: „Atsarginiai“: ant ledo likęs J.Valančiūnas, fantastiškas Luka ir blogiausi kontraktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius