Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 09

Jamesas Hardenas – „Rockets“ lyderis, kuris pagaliau suprato savo vaidmenį

„Houston Rockets“ komandos žvaigždė Jamesas Hardenas pagaliau pradėjo suprasti, ką reiškia būti savo ekipos lyderiu. Nuo atmosferos rūbinėje iki aktyvaus kitų žaidėjų viliojimo laisvųjų agentų rinkoje. Barzdotasis gynėjas pradėjo Hjustono klubą perimti į savo rankas. Pateikiame Adriano Wojnarowski straipsnį.
Mike'as D'Antoni ir Jamesas Hardenas
Mike'as D'Antoni ir Jamesas Hardenas / „Scanpix“ nuotr.

Vasarą J.Hardenas susiejo savo ateitį su „Rockets“ komanda ir pasirašė naują sutartį, kuri galioja iki 2020-ųjų. Hjustoną tarpsezonyje paliko Dwightas Howardas, pasikeitė komandos treneris, o ekipą papildė labai geri metikai.

„Aš aukojuosi dėl komandos pergalių, nes dėl jų padarysiu viską. Dėl to vasarą nevykau į olimpines žaidynes, – teigė J.Hardenas. – Tai buvo vienas sunkiausių sprendimų mano gyvenime, tačiau mano karjerai Hjustone tai turėtų labai pagelbėti.“

Vos prieš kelerius metus „Rockets“ pasiekė Vakarų konferencijos finalą, o J.Hardenas liko antras balsavime dėl naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo prizo.

Praėjusiais metais barzdotasis gynėjas turėjo dar geresnį sezoną individualiai, tačiau Hjustono klubo pasirodymas buvo papuoštas atleistu treneriu, nesutarimais rūbinėje ir labai prastu bei nemotyvuotu žaidimu.

Prieš šių metų treniruočių stovyklos pradžią J.Hardenas sėdėjo „Toyota Center“ arenoje, o daugelis pažvelgęs į šį žaidėją prisiminė tuos „Youtube“ vaizdo klipus, kuriuose gynėjas daro milžiniškas klaidas gynyboje.

Pats krepšininkas supranta, jog tokie veiksmai gynyboje yra gėdingi, tačiau jis stengsis, kad jie pasikartotų kuo rečiau. J.Hardenas pažada vieną – kiekvieną naktį „Rockets“ nereikės ieškoti savo žvaigždės bei lyderio, nes krepšininkas visuomet bus savo ekipos generolas.

Kalbant apie jo buvimą aikštėje, tai gynėjo sveikata yra stebinanti. J.Hardenas per pastaruosius kelis sezonus sužaidė 185 rungtynes iš 186. Verta paminėti, jog praėjusiais metais vidutiniškai aikštėje jis praleisdavo 38,1 minutės.

„Galėčiau rungtyniauti trumpiau, tačiau esu reikalingas savo komandai, – pasakojo J.Hardenas. – Žinoma, galėčiau pailsėti ar žaisti trumpiau, tačiau esu čia tam, kad dirbčiau savo darbą.“

Naujasis „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni savo atakas organizuos per J.Hardeną ir tikisi, kad reguliariajame sezone jis gali vidutiniškai rinkti 11-12 rezultatyvių perdavimų per rungtynes.

Pats žaidėjas žino, jog kartais didelis žaidimo krūvis gali būti pavojingas, tačiau jam labai svarbu aikštėje būti kiekvieną vakarą:

„Tai man reiškia labai daug. Krepšinį žaidžiu jau nuo mažens, todėl noriu kiekvieną dieną būti aikštelėje. NBA turime daugybę vyrukų, kurie ilsisi nuo krepšinio, tačiau mano kūnas yra tvirtas ir aš galiu rungtyniauti.

Savo ekipoje turiu labai dideles pareigas, kuriomis tikrai nesiskundžiu. Neketinu verkšlenti dėl to, jog turiu aikštėje atlikti daugybę dalykų, tačiau reikia išsiaiškinti geriausią būdą būti naudingam.“

Galų gale viskas priklausys nuo M.D'Antoni ir J.Hardeno bendradarbiavimo. Norint, kad naujojo „Rockets“ stratego sistema būtų sėkminga, jo ekipos žvaigždė turi būti komandos variklis.

Buvęs „Lakers“ ir „Knicks“ treneris yra pripažinęs, kad pernelyg nesistengė užmegzti ryšio su savo praeities žvaigždėmis Kobe Bryantu ir Carmelo Anthony, tačiau „Rockets“ vadovybei prižadėjo, jog šį kartą bus kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius