Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 24

Jaudulį tramdęs, bet J.Valančiūno rekordą pakartojęs D.Sabonis: „Prieš rungtynes negalėjau užmigti“

Domantas Sabonis monstriškai pradėjo NBA sezoną ir užfiksavo rezultatą, kurį ligšiol buvo pavykę pasiekti tik dviem lietuviams. Pats „Indiana Pacers“ lyderis po rekordinio susitikimo neslėpė jaudinęsis, nes žaidė pirmą kartą per daugiau nei devynis mėnesius.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

24-erių Lietuvos rinktinės centras kaip reikiant uždominavo „New York Knicks“ komandos priekinę liniją.

Jau pirmajame kėlinyje Domas sumetė 13 taškų, o per visas rungtynes į mėlynai-oranžinių krepšį suvertė 32 taškus ir užfiksavo geriausią rezultatą per savo penktą sezoną trunkančią karjerą.

VIDEO: Rekordinis Domanto Sabonio pasirodymas

Prieš tai niekada daugiau nei 30 taškų nepelnęs D.Sabonis pakartojo kito Lietuvos centro Jono Valančiūno rekordą. Uteniškis 32 taškų pasirodymu pradėjo 2016-2017 m. sezoną, kai dar atstovaudamas „Toronto Raptors“ baudė „Detroit Pistons“ vidurio puolėją Andre Drummondą.

Daugiau taškų pirmose sezono rungtynėse iš visų NBA rungtyniavusių lietuvių yra pelnęs tik vienas – Žydrūnas Ilgauskas. Jis 2004 m. lapkritį sumetė net 35 taškus ir užfiksavo karjeros rezultatyvumo rekordą, kuris išliko iki pat jo karjeros pabaigos.

Geriausi lietuvos krepšininkų pasirodymai pirmose sezono rungtynėse

  • Žydrūnas Ilgauskas – 35 taškai ir 18 atk. kamuolių (2004-11-03)
  • Jonas Valančiūnas – 32 taškai ir 11 atk. kamuolių (2016-10-27)
  • Domantas Sabonis – 32 taškai, 13 atk. kamuolių, 5 rez. perdavimai (2020-12-23)
  • Domantas Sabonis – 27 taškai, 13 atk. kamuolių (2019-10-24)
  • Jonas Valančiūnas – 23 taškai, 15 atk. kamuolių (2017-10-20)

Be 32 taškų dar atkovojęs 13 kamuolių ir išdalinęs 5 rezultatyvius perdavimus, o „iš žaidimo“ atakavęs pagirtinu 61 proc. tikslumu (11/18), D.Sabonis sužaidė rungtynes, kokias nuo 2000-ųjų buvo pavykę sužaisti tik buvusiam „Pacers“ lyderiui Paului George'ui, taip pat pelniusiam bent 30 taškų, atkovojusiam bent 10 kamuolių, atlikusiam bent 5 rezultatyvius perdavimus ir atakavusiam bent 60 proc. taiklumu.

„Norėjau žaisti agresyviai. Praėjo daug laiko nuo kovo, kai žaidžiau paskutines [oficialias] rungtynes, – po rekordinio mačo kalbėjo D.Sabonis, dėl pėdos skausmų praleidęs NBA „burbulo“ kovas vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje. – Norėjau laimėti šias rungtynes dėl trenerio, kuris sunkiai dirbo visos treniruočių stovyklos metu. Jis to nusipelnė.“

Pirmą kartą oficialiose rungtynėse NBA komandą treniravęs Nate'as Bjorkgrenas įdiegė pakeitimus, kurie iš esmės pakeitė „Pacers“ veidą.

Greiti, aršūs ir atakuojantys be menkiausių abejonių – tokie dabar yra „Pacers“ krepšininkai, rungtynėse prieš „Knicks“ nevengę mesti iš tolimos distancijos vos pasitaikius pirmai progai.

VIDEO: Domantas Sabonis: „Net negalėjau užmigti prieš rungtynes“

Tą darė ir D.Sabonis, vien pirmajame kėlinyje nubaudęs niujorkiečius dviem tolimomis bombomis ir padėjęs pamatą savo galingam pasirodymui.

„Tobulinau tai visą vasarą. Jeigu esu laisvas, turiu mesti. Treneris liepia mums atakuoti, o jeigu pataikau, tai tik atveria erdves aikštelėje“, – aiškino „Pacers“ lyderis.

Jeigu esu laisvas, turiu mesti.

Oficialiose NBA rungtynėse lietuvis pastarąjį kartą dalyvavo dar kovo mėnesį, prieš pat pasaulį sukaustant COVID-19 pandemijai.

Liepą jį pakirto plantarinio fascito trauma, dėl kurios lietuviui teko praleisti „burbulą“, o per daugiau nei devynis mėnesius jis dalyvavo tik treniruotėse ir draugiškuose mačuose.

„Buvau labai susijaudinęs, – apie savijautą pagaliau atėjus svarbių kovų metui sakė D.Sabonis. – Net negalėjau užmigti prieš rungtynes. Tiesiog norėjau eiti ir žaisti. Liūdna, kad rungtyniavome be sirgalių, su jais būtų buvę dar įspūdingiau, tačiau turime ir toliau judėti į priekį.“

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis pelnė 32 taškus.
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis pelnė 32 taškus.

Praėjusį sezoną 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvių perdavimus vidurkius turėjęs ir į „Visų žvaigždžių“ rungtynes išrinktas lietuvis naujo trenerio N.Bjorkgreno schemose atlieka kiek kitokį vaidmenį, bet viena mažai pasikeitė – pernai dažniausiai „du prieš du“ situacijose visoje lygoje figūravęs centras pirmose sezono rungtynėse taip pat pririnko krūvą taškų pikenrolo situacijose.

D.Saboniui padeda ir tai, jog per tarpsezonį „Pacers“ buvo viena mažiausiai pasikeitusių komandų – grįžo net 13 iš 15 ekipos krepšininkų, tarp jų ir visi svarbiausi ekipos žaidėjai.

Pikenrole bandau būti savimi. Esu susižaidęs su visais gynėjais, kuriuos turime – Victoru, Malcolmu, Dougu, TJ. Su visais jaučiuosi natūraliai ir skaitau jų žaidimą. Pastatau užtvarą, laukiu jų perdavimų ir bandau atsidengti“, – sakė D.Sabonis.

Antrąsias sezono rungtynes Domas ir „Pacers“ žais antrąją Kalėdų dieną, kai vyks į Čikagą bei testuos Artūro Karnišovo vadovaujamos „Bulls“ komandos žaidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius