Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 08

Jausmingas Toronto atsisveikinimas su J.Valančiūnu, kuriuo sunku patikėti: „Ačiū už viską“

Tikra bomba. Būtent tokią reakciją Toronte sukėlė „Raptors“ klubo vadovų sprendimas išsiųsti nuo 2012-ųjų „dinozaurams“ atstovavusį lietuvį Joną Valančiūną į „Memphis Grizzlies“. JV atsisveikinimas su vieninteliu Kanados miestu NBA žemėlapyje – jausmingas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai buvo liūdnas pokalbis. JV ir aš kartu praleidome daug laiko. Per tuos penkerius metus, kai buvau asistentas, man labai patiko šis vyrukas“, – apie išsiskyrimą su savo aukštaūgiu kalbėjo „Raptors“ strategas Nickas Nurse'as.

Treneris ne kartą yra aplankęs J.Valančiūną Lietuvoje. Panašu, kad tokių vizitų ateityje bus gerokai mažiau.

„Pasakiau jam, kad šiandien – liūdna diena. Daugiau jokių kelionių į Lietuvą... Bet jis visa tai sutiko su šypsena. „Tu vis tiek galėsi atvykti. Liksime draugais visam gyvenimui“ – toks profesionalus buvo jo atsakymas“, – jau buvusio auklėtinio asmenines savybes gyrė treneris.

„Nežinau kito žmogaus, kuris taip mylėtų krepšinį, turėtų didžiulę širdį, o retkarčiais ir tobulai įsikūnytų į didelio vaiko vaidmenį. Labai sunku jį prarasti, bet toks yra šis verslas“, – kalbėjo „Raptors“ lyderis Kyle'as Lowry.

Lietuviškų šaknų turintis „Raptors“ komentatorius Leo Rautinis neslėpė, kad atsisveikinti su aukštaūgiu – nelengva.

„Vertinu tai, kaip J.Valančiūnas reaguodavo į sunkumus, kaip sėkmingai adaptavo ir pritaikė savo kūną ir žaidimą. Tai buvo ryškus ir stabilus vyrukas, kuris niekada nešykštėjo šypsenos. Sėkmės JV“, – linkėjo žurnalistas.

Beje, savo žinutę „Twitter“ socialiniame tinkle L.Rautinis baigė lietuviška fraze: „Ačiū už viską!“.

Apžvalgininkas Chrisas Walderis pažymėjo, kad JV buvo vienas mėgstamiausių vietos sirgalių žaidėjų per visą klubo istoriją.

„Mielas vyrukas su velniškai puikia barzda“, – vertino žurnalistas, pažymėjęs, kad jis užima šeštą vietą daugiausia rungtynių „Raptors“ gretose sužaidusių žaidėjų sąraše, yra antras – pagal atkovotus kamuolius septintas – pagal rezultatyvumą ir trečias – pagal blokuotus metimus.

Bene šilčiausią linkėjimą lietuviui pasiuntė TSN reporteris Joshas Lewenbergas.

„Nedaug yra krepšininkų, kurių karjerą sekti ir aprašinėti buvo įdomiau. Tai yra didelės sielos žmogus. Labai sumanus, nuoširdus ir geras vaikinas. Nuo 2012-ųjų, kai čia atvyko nemokėdamas net anglų kalbos, jis tapo ne tik puikiu krepšininku, bet ir dideliu žmogumi. Sėkmės jam Memfyje“, – rašė J.Lewenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius