-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 17

Jei „Rockets“ šiemet nori kovoti dėl NBA čempionų titulo, be D.Motiejūno neišsivers

Nemažai krepšinio specialistų 2014-ųjų vasarą „Houston Rockets“ vadovybės atliktus darbus vertino kritiškai. Nepavyko susitarti su Chrisu Boshu, paleisti Jeremy Linas, Chandleris Parsonsas ir Omeras Ašikas. Prognozuota, jog taip nukraujavusi ekipa gali kovoti geriausiu atveju dėl 7-8 vietos Vakarų konferencijoje, tačiau Trevoro Arizos įsigijimas ir jau sezono metu atvykę Corey Breweris bei Joshua Smithas privertė iš naujo perkainoti vertybes, o Teksaso ekipa galiausiai nužingsniavo iki konferencijos finalo.
Donatas Motiejūnas ant atsarginių suolo
Donatas Motiejūnas ant atsarginių suolo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors Hjustono ekipos vadovų atlikti darbai žaidėjų rinkoje vertinami aukščiausiais balais, ne mažiau svarbus yra ir žaidėjų augimas komandos viduje. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Pavyzdžiui, „Gloden State Warriors“ klubas atsisakė parduoti Klay Thompsoną mainais į Keviną Love'ą praėjusią vasarą, o galiausiai snaiperis sužaidė geriausią savo sezoną NBA ir atvedė ekipą prie istorinio triumfo.

Kalbant apie „Rockets“ ekipą, panašioje situacijoje yra Donatas Motiejūnas. Gabūt D-Mo „Rockets“ ekipoje ir nevaidins tokio žvėriško vaidmens kaip K.Thompsonas Oklande, tačiau lietuvio augimas ir tobulėjimas iki traumos „Rockets“ treneriams negalėjo nekelti susižavėjimo.

Nors Dwightas Howardas yra laikomas vienu geriausių NBA gynybos specialistų, o „Rockets“ pagal rodiklius ginant savo krepšį yra viena solidžiausių lygos komandų, neabejojama, kad ateityje vis daugiau dabar D.Howardui tenkančios naštos bus perkeliama ant D-Mo pečių.

Kad šie lūkesčiai nėra laužti iš piršto, puikiai iliustruoja statiskos rodikliai. Pagal kai kuriuos iš jų D-Mo net visos lygos kontekste atrodo žvėriškai. Pavyzdžiui, pagal per ataką pelnomus taškus (1,02) jis yra ketvirtas lygoje ir gerokai lenkia D.Howardą (0,75 ir 40 vieta). Pagal pataikymą iš žaidimo (53,4 proc.) lietuvis visoje lygoje yra trečias, kai D.Howardas (43,5 proc.) – tik 31-as. Mūsiškis taip pat gerokai rečiau klysta.

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Kevinas McHale'as
„Scanpix“/AP nuotr./D.Motiejūnas ir K.McHale'as

Nugaros trauma netikėtai sujaukė Kevino McHale'o planus ir atkrintamosiose varžybose jis buvo priverstas daugiau krūvio duoti D.Howardui, nors idealiausiu atveju būtų galėjęs remtis ir kur kas efektyviau žaidžiančiu D-Mo.

D.Howardas yra vienas daugiausiai klystančių aukštaūgių lygoje ir tuo „Rockets“ varžovai dažnai naudojosi. Dėl šios priežasties atėjus lemiamoms kovoms Jamesas Hardenas buvo priverstas dar dažniau imtis iniciatyvos, tačiau ši individuali įžaidėjo pasiutpolkė baigėsi Vakarų konferencijos finale.

Nors D.Motiejūnas kol kas nėra laikomas NBA superžvaigžde, jo netektis Hjustono ekipai buvo skaudesnė, nei iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti. D-Mo buvo vienas geriausių baudos aikštelėje žaidžiančių aukštaūgių ir tokio ginklo praradimas K.McHale'o kariaunai atsiliepė skaudžiai.

NBA krepšinio analitikai neabejoja dėl vieno. Jei „Rockets“ šiemet nori kovoti dėl NBA čempionų titulo, jiems reikalingas sveikas D.Motiejūnas. 

„Rockets“ starto penketas su Patricku Beverley, Jamesu Hardenu, T.Ariza, D.Motiejūnu ir D.Howardu pagal NBA skaičiuojamą puolimo reitingą (108,1) patekdavo į lygos geriausiųjų dešimtuką. Kai lietuvis būdavo keičiamas, šis reitingas nukrisdavo iki apgailėtinų 95,9.

NBA krepšinio analitikai neabejoja dėl vieno. Jei „Rockets“ šiemet nori kovoti dėl NBA čempionų titulo, jiems reikalingas sveikas D.Motiejūnas. Ty Lawsono įsigijimas turėtų palengvinti J.Hardenui pastaraisiais sezonais tekdavusią naštą, tačiau D-Mo sugrįžimas reikalingas kaip oras galvojant apie efektyvų puolimą.

D-Mo praleido visą treniruočių stovyklą ir kol kas neaišku, kada galės grįžti į rikiuotę, tačiau „Rockets“ treneriai ir gydytojai niekur neskuba. Hjustonas puikiai suvokia, kad nesvarbu, kaip pradedi sezoną. Svarbiausia, kaip jį baigi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius