Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

Jonas Valančiūnas – arti dvigubo dublio ir pergalės prieš „Spurs“

18-asis dvigubas dublis ir svarbi pergalė buvo ranka pasiekiami. Tačiau Jonui Valančiūnui ir „Toronto Raptors“ dar reikės laiko išlipti iš rekordinio gylio duobės. Lietuvio klubas NBA pirmenybėse 106:108 turėjo pripažinti „San Antonio Spurs“ pranašumą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nusileido „Spurs“ komandai 106:108.
  • J.Valančiūnas pelnė 9 taškus ir atkovojo 13 kamuolių.
  • „Raptors“ vertėsi be puolimo lyderio D.DeRozano.
  • „Raptors“ kenčia ilgiausią šį sezoną, 4 pralaimėjimų seriją.

Kad nugalėti „Spurs“ bus labai sunku, buvo aišku jau prieš rungtynes. Ne vien dėl to, kad ir be karjerą baigusio Timo Duncano Greggo Popovichiaus sustyguota komanda šį sezoną demonstruoja galingą formą su 36 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais. „Raptors“ gretose dėl čiurnos skausmų negalėjo žaisti puolimo lyderis DeMaras DeRozanas.

Didesnio vaidmens puolime buvo galima tikėtis iš J.Valančiūno, tačiau jis atliko netgi mažiau metimų (7) nei įprastas jo vidurkis (9), o D.DeRozano skaičius (27,9 tšk.) išsidalijo kiti „Raptors“ žaidėjai.

Per 29 minutes J.Valančiūnas pasižymėjo 9 taškais (2/7 dvit., 5/6 baud.), atkovojo 13 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, suklydo 4 ir prasižengė 5 kartus.

VIDEO: J.Valančiūno dėjimas

Pirmą kartą šį sezoną „Raptors“ pralaimėjimų serija užsitęsė iki keturių – ilgiausios nuo 2015-ųjų kovo.

Nors pergalė buvo arti. Toronto krepšininkai panaikino 13 taškų skirtumą ir ketvirtajame kėlinyje užmezgė kovą taškas į tašką – lemiamame ketvirtyje pirmaujanti komanda keitėsi 8 kartus.

Likus žaisti 1 min. 29 sek. „Spurs“ į priekį išvedė Dejounte Murray'us (106:104). Nerezultatyvios atakos tolino „Raptors“ nuo pergalės – paskutinį šansą šie turėjo netaiklių LaMarcuso Aldridge'o baudų likus 5 sek. ir atsiliekant 106:108.

Tačiau Normano Powello tritaškis skriejo pro šalį.

VIDEO: „Raptors“ ir „Spurs“ mačo baigtis paaiškėjo po paskutinio metimo

Rūpesčių turėjo ir „Spurs“, bet sugebėjo išsivežti pergalę iš Toronto ir be lyderių Kawhi Leonardo bei Tony Parkerio, ranką susilaužiusio Pau Gasolio.

„Viską lemia efektyvumas ir patirtis, – „Spurs“ sėkmės receptą išdavė aukštaūgis Davidas Lee. – Nesvarbu, ką turėtų aikštėje, Greggas Popovichius vis tiek eis savo keliu. Mūsų ilgas atsarginių suolas yra viena mūsų stiprybių – čia visi pasiruošę žaisti. Aišku, prie to prisideda ir Popo įdiegta filosofija – visi žino savo vaidmenį.“

Artimiausiu metu išsukti iš nesėkmių ruožo bus nelengva, nes „Raptors“ planuoja, kad D.DeRozanas praleis ir kitas rungtynes su „Memphis Grizzlies“.

„Visi dabar panikos režime, nors nėra ko panikuoti. Tiesiog išgyvename sunkų laikotarpį. Tai – NBA dalis. Svarbiausia, kaip į tai sureaguosime“, – ramino „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

„Raptors“: K.Lowry 30 (9/23 met.), T.Rossas 21, N.Powellas 16, P.Pattersonas 12, C.Josephas 10.

„Spurs“: L.Aldridge'as 21, P.Millsas 18, D.Bertanis 12, D.Lee ir D.Murray'us po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius