-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27

Jonas Valančiūnas su „Raptors“ vaikščiojo ant bedugnės krašto

Torontas gali atsipūsti. Jono Valančiūno ekipa vaikščiojo ant bedugnės krašto, bet išsikapstė iš sudėtingos situacijos. „Toronto Raptors“ NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos ketvirtfinalyje 102:99 (20:35, 32:26, 25:29, 25:9) palaužė „Indiana Pacers“ ir serijoje iki 4 pergalių išsiveržė į priekį 3-2. J.Valančiūnui nepavyko išsipančioti iš „Pacers“ gynybos gniaužtų.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA atkrintamosios | „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“ 102:99 | Serija 3-2

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ įveikė „Pacers“ ekipą 102:99
  • Serijoje iki 4 pergalių „Raptors“ pirmauja 3-2
  • Teisėjai neįskaitė „Pacers“ tritaškio su sirena
  • „Raptors“ panaikino 17 taškų skirtumą
  • J.Valančiūnas pelnė 11 taškų ir atkovojo 5 kamuolius

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Raptors“ atsiliko net 13 taškų skirtumu, o „Pacers“ lyderis Paulas George'as pakartojo asmeninį atkrintamųjų varžybų rezultatyvumo rekordą (39 tšk.).

Tris pirmuosius kėlinius „Pacers“ nė karto neleido „Raptors“ išsiveržti į priekį ir iš viso buvo nutolę 17 taškų skirtumu.

Tačiau lemiame kėlinyje „Raptors“ leido P.George'ui įmesti tik du taškus, perėmė iniciatyvą ir susprogdino „Air Canada Center“ arenoje emocijų bombą, kai persvėrė rezultatą.

Paskutinę sekundę „Pacers“ gynėjas George'as Hillas pataikė iš toli ir išlygino rezultatą (102:102), bet peržiūrėję vaizdo įrašą teisėjai metimo neįskaitė – svečiai nespėjo jo atlikti laiku.

VIDEO: Neįskaitytas „Pacers“ metimas su sirena ir sunki J.Valančiūno pergalė

Šeštosios serijos rungtynės Indianoje vyks balandžio 29-ąją.

„Pacers“ priešnuodžiai nuo J.Valančiūno vėl suveikė. Lietuvis pradėjo susitikimą per 3 minutes suklysdamas net 4 kartus. Tiesa, daugiau jis nebeklydo, o iš viso per 23 minutes pelnė 11 taškų (5/8 dvit., 1/3 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą ir nė karto neprasižengė.

Per tris pirmąsias serijos rungtynes rinkęs vid. 14,6 taško ir po 16 kamuolių, per du pastaruosius mačus J.Valančiūnas rinko vid. 13,5 taško ir tik 5,5 atkovoto kamuolio.

Jį sėkmingai pavadavo atsarginis „centras“ Bismackas Biyombo, surinkęs 10 taškų ir 16 atkovotų kamuolių.

Geriausias serijos rungtynes sužaidė DeMaras DeRozanas. Vos 29,6 proc. taiklumu krepšį serijoje atakavęs ir tik 13,3 taško rinkęs „Raptors“ puolimo lyderis šį kartą pelnė 34 taškus.

„Tai buvo beprotiška. Tokios rungtynės pasitaiko ne kiekvieną vakarą“, – „Raptors“ pergale stebėjosi net pats D.DeRozanas.

„Paprastai 90 proc. tokių rungtynių yra pralaimimos. Bet mes tai padarėme. Nežinau kaip, bet mes laimėjome“, – stebėjosi ir argentinietis Luisas Scola.

Įžaidėjas Kyle'as Lowry pridėjo 14 taškų, o trečiajame kėlinyje susistumdė su P.George'u. Pastarajam tai buvo jau trečioji techninė pražanga per tris pastarąsias dvikovas.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 34 (10/22 met.), Kyle'as Lowry 14 (3/11 met.), Jonas Valančiūnas 11, Normanas Powellas ir Bismackas Biyombo (16 atk. kam.) po 10.

„Pacers“: Paulas George'as 39 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), George'as Hillas 15, Mylesas Turneris 14, Solomonas Hillas 11.

VIDEO: J.Valančiūnas penktajame serijos su „Pacers“ mače – 11 taškų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius