Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 02

Jono Kazlausko kelionė į Ameriką – su trimis svarbiomis užduotimis

Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko darbotvarkėje – svarbus vizitas į Ameriką. 24sek žiniomis, strategas svečiuosis pas tris už Atlanto rungtyniaujančius lietuvius – Joną Valančiūną, Donatą Motiejūną ir Domantą Sabonį. J.Kazlausko laukia svarbūs pokalbiai apie Lietuvos rinktinę ir Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kovo 6-ąją Toronte susitiks abu NBA lietuviai – „Raptors“ namuose priims „Houston Rockets“.

Akivaizdu, kad svarbiausia pokalbių tema – Lietuvos rinktinė. Daugiausiai klaustukų kelia D.Motiejūno situacija. 

Neramina ne tik 25-erių „Houston Rockets“ puolėjo nugaros traumos ir sveikata, tačiau ir jo kontrakto situacija. Po sezono D.Motiejūnas taps apribotu laisvuoju agentu ir nuo liepos 1-osios derėsis dėl naujo kontrakto NBA.

Derybos gali užtrukti, o kol krepšininkas neturės sutarties, negalės rizikuoti ir žaisti Lietuvos rinktinės draugiškose rungtynėse. Kaip tik tuo metu lietuviai ruošis Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

Federacijai gali kilti keblumų ir dėl D.Motiejūno sveikatos draudimo, nes jo sveikatos istorija ir nugaros traumos – padidintos rizikos.

„Instagram“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas
„Instagram“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas

Visai realu ir suprantama, kad D-Mo gali skirti vasarą poilsiui ir nugaros stiprinimui. Lietuviams tektų verstis be starto penketo puolėjo antrus metus iš eilės.

J.Valančiūno situacija paprastesnė. „Raptors“ vidurio puolėjas veržiasi į Rio ir, jei neįvyks nieko nenumatyto, gins Lietuvos garbę. Kita vertus, kiekvieną vasarą dėl NBA ir FIBA susitarimo J.Valančiūnas negalėdavo su visais pradėti pasiruošimo, vėliau atvykdavo iš Toronto, o tai erzindavo trenerį J.Kazlauską.

Pernai Europos čempionate J.Valančiūnas buvo rinktinės lyderis – rinko vid. po 16 taškų ir atkovojo 8,4 kamuolio bei pateko į simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą.

Alfredo Pliadžio nuotr./2015 08 19 Donatas Sabonis
Alfredo Pliadžio nuotr./2015 08 19 Donatas Sabonis

19-mečio D.Sabonio situacija taip pat gali būti komplikuota, jeigu „Gonzaga Bulldogs“ atstovas nuspręs dalyvauti NBA naujokų biržoje. Ji vyks birželio 23-iąją Brukline – maždaug tada prasidės ir Lietuvos rinktinės stovykla.

Teoriškai įmanoma, kad jei D.Sabonis pateks į NBA, klubas jam gali rekomenduoti geriau pasiruošti naujam karjeros etapui ir vasarą likti Amerikoje.

Kiek puolėjas turės įsiklausyti į NBA komandos poreikius, priklausys ir nuo šaukimo numerio – kuo aukštesnis jis bus, tuo jautresnis NBA ekipai bus D.Sabonio žaidimo rinktinėje klausimas. Prognozės labai nevienodos – D.Sabonis gali tikėtis nuo 8-o iki 28-o šaukimo. 

Jau pernai Europos čempionate debiutavęs puolėjas rinktinėje atliko epizodinį vaidmenį, bet po galingo sezono NCAA Rio būtų naudingesnis. Be to, D.Sabonio žaidimas rinktinėje būtų labai aktualus tuo atveju, jei nacionalinei komandai negalės padėti D.Motiejūnas.

Rio olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius