Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 26

Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno dvikovoje – lietuvių rezultatyvumas ir pakartotas rekordas

Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas penktą kartą stojo į tarpusavio dvikovą NBA aikštėje. Abu lietuviai gerino savo rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių vidurkius. Vėl pranašesnis buvo „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas, bet vėl pergale džiaugėsi „Houston Rockets“ – 112:109 (29:21, 25:37, 25:20, 33:31).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
Motiejūnas 11 | „Houston Rockets“(36-37) – „Toronto Raptors“(48-23) 112:109 | Valančiūnas 16+18

J.Valančiūnas netgi pakartojo savo sezono atkovotų kamuolių rekordą – sugriebė net 18, iš kurių bent 8 puolime.

Beje, „centras“ buvo rezultatyvesnis ir gerokai agresyvesnis nei įprastai – pelnė 16 taškų, krepšį atakuodamas net 15 kartų (6/15 dvit., 4/6 baud.), kai daugiau metimų šį sezoną atliko tik sykį.

JV dar pridėjo 2 rezultatyvius perdavimus, 2 perimtus kamuolius, bloką, paskutinėmis akimirkomis gavo 6-ąją asmeninę pražangą, o aikštėje išbuvo 30 minučių.

Toks Jono žaidimas varė į neviltį „Rockets“ žvaigždę Dwightą Howardą, kuris dėl 6 pražangų aikštę paliko vos su 2 taškais ir 5 atkovotais kamuoliais per 23 minutes.

Kitoje barikadų pusėje D.Motiejūnas dvigubai viršijo savo taškų vidurkį – per 15 minučių įmetė 11 taškų (4/7 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą.

Beje, D-Mo turėjo galimybę pasigrumti su savo idealu – „Raptors“ puolėju Luisu Scola.

Tai buvo antroji NBA lietuvių dvikova šį sezoną. Pirmąją kovo 6-ąją Jono Kazlausko akivaizdoje Toronte laimėjo „Rockets“. J.Valančiūnas surinko dvigubą dublį (12 tšk., 10 atk. kam.), o po traumos tik atsigavęs D-Mo pasižymėjo 4 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais.

VIDEO: Hjustone – Donato Motiejūno ir Jono Valančiūno dvikova

„Rockets“ nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją. Jie tvirtai pradėjo mačą ir greitai susikrovė dviženklę persvarą, bet sugebėjo ją išbarstyti dar iki ilgosios pertraukos. Vis dėlto ketvirtąjį kėlinį pradėjo spurtu 13:2, „Rockets“ perėmė rungtynių kontrolę 92:80 ir nebeužleido svečių į priekį.

„Raptors“ ir „Rockets“ dvikovoje netrūko aistrų. Tik jos per kraštus liejosi ne lietuviams.

Dėl techninių pražangų dvikovos nebaigė abu „Raptors“ puolimo lyderiai DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry. Šie už užsitęsusius ginčus su teisėjais buvo išvaryti iš aikštės.

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas

Šios rungtynės buvo gerokai svarbesnės „Rockets“, kurie laviruoja ant atkrintamųjų varžybų aštuntuko ribos. Pergalė pastūmėjo Hjustono komandą į septintąją Vakarų konferencijos vietą.

„Dabar kiekvienos rungtynės mums yra žūtbūtinės. Jų liko nedaug, todėl turime laimėti kiekvieną vakarą“, – sakė devintą trigubą dublį karjeroje atlikęs „Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas.

Tuo tarpu „Raptors“ tvirtai žygiuoja antroje Rytų konferencijos vietoje ir jau yra užsitikrinę vietą atkrintamosiose.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 32 (11 atk. kam., 13 rez. perd.), Michaelas Beasley 21, Patrickas Beverley 17, Donatas Motiejūnas 11, Cory Breweris 10.

„Raptors“: ​DeMaras DeRozanas 18, Jonas Valančiūnas (18 atk. kam.) ir Luisas Scola po 16, Kyle'as Lowry 15, Normanas Powellas 13, Cory Josephas 12, Patrickas Pattersonas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius