-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 24

Jono Valančiūno pastumta „Pacers“ žvaigždė lietuviui pažėrė kritikos

Jonas Valančiūnas NBA atkrintamosiose rungtynėse ir vėl atsidūrė dėmesio centre. Tik šįkart ne vien dėl to, jog sužaidė dar vienas puikias rungtynes, bet ir dėl to, kad susistumdė su „Indiana Pacers“ klubo žvaigžde Paulu Goergu. Šis po incidento 213 cm ūgio lietuviui nepagailėjo kritikos strėlių.
Jonas Valančiūnas ir Paulas George'as
Jonas Valančiūnas ir Paulas George'as / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį vykusiose NBA atkrintamųjų ketvirtfinalio serijos rungtynėse „Indiana Pacers“ gana lengvai 100:83 nugalėjo „dinozaurus“ iš Toronto, tačiau dvikovo pabaigoje aistrų vis tiek nestigo.

Iki dvikovos pabaigos likus žaisti 5 minutes J.Valančiūnas po krepšiu grubiai nustūmė „Pacers“ žvaigždę P.George’ą. Amerikietis kibo lietuviui į atlapus, iškart prisistatydamas centimetrų artumu ir paleisdamas vieną kitą piktą frazę.

Nors J.Valančiūnas nieko nedarė, tik įsistebeilijo į varžovą, konfliktą paaštrino neva ginti „Raptors“ vidurio puolėjo suskubęs DeMarre’as Carrollas, pasiruošęs su visais apsikeisti keliais kumščiais.

Po šio incidento visai trijulei buvo įteiktos techninės pražangos, o ESPN žurnalistams P.Goerge’as vėliau dėl Lietuvos krepšininko veiksmų liejo apmaudą.

„Jonas visą naktį svaidėsi alkūnėmis ir bandė „surakinti“ mano rankas, – atviravo „Pacers“ lyderis. – Jo rankos be perstojo artėjo prie mano gerklės, o man tai nepatiko.“

Tačiau pats J.Valančiūnas paneigė, jog norėjo sužeisti savo varžovą. Anot lietuvio, atkrintamosiose varžybose tokios situacijos „kartais nutinka“.

„Nenorėjau jam trinktelėti, – teisinosi Lietuvos rinktinės krepšininkas. – Tokie dalykai kartais nutinka.“

Tuo tarpu didžiausią burbulą iš šio incidento išpūtęs D.Carrollas teigė, kad jis paprasčiausiai norėjo apginti savo komandos draugą.

„Jonas kitaip nemoka – jis žaidime tiesiog pasitelkia fizinę jėgą. Jis žaidžia agresyviai, tačiau tai atkrintamosios. Manau, kad Paulas Jonui norėjo kažką padaryti, o tokių dalykų reikia vengti, žmogau. Tiesiog norėjau jį apginti,“ – savo versiją pasakojo „Raptors“ puolėjas.

J.Valančiūnas, kaip jau įprasta atkrintamosiose, buvo rezultatyviausias ir naudingiausias „Raptors“ žaidėjas – per 28 minutes pelnė 16 taškų (6/7 dvit., 4/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius, blokavo metimą, suklydo 1 ir prasižengė 3 kartus, buvo nubaustas technine pražanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius