Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 24

Jono Valančiūno sugrįžimas į aikštę pažymėtas pralaimėjimu

Jonas Valančiūnas sugrįžo į aikštę po ketverių dėl rankos traumos praleistų rungtynių, bet „Toronto Raptors“ komandai tai pergalės neatnešė. Vieni NBA Rytų konferencijos lyderių turėjo pripažinti „Boston Celtics“ pranašumą 79:91 (25:25, 21:21, 16:23, 17:22). Lietuvis žaidė su rankos įtvaru, bet vidurio puolėjas bent jau vėl pajuto žaidimo skonį. „Man jau įgriso nežaisti“, – pripažino pastaruoju metu tausotas J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Boston Celtics“(42-30) – „Toronto Raptors“(48-22) 91:79 | Valančiūnas 10+7

Dar iki pertraukos J.Valančiūnas pelnė 8 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Tai padėjo „Raptors“ Bostone kautis taškas į tašką. 

„Mūsų problema ta, kad leidžiame Valančiūnui žaisti taip, kaip jis mėgsta“, – per rungtynių pertrauką sakė „Celtics“ asistentas.

Vis dėlto po pertraukos „centras“ nebebuvo toks pastebimas, o „Celtics“ kaip tik ir atitrūko, susikraudami pergalingą dviženklį pranašumą.

Į starto penketą sugrįžęs J.Valančiūnas rungtyniavo 21 minutę, pelnė 10 taškų (5/10 dvit., 0/1 baud.), atkovojo 7 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo 2 metimus, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

VIDEO: J.Valančiūnas sugrįžo į aikštę, bet „Raptors“ pralaimėjo

„Raptors“ vertėsi be pagrindinio žaidimo organizatoriaus Kyle'o Lowry. Treneris Dwane'as Casey nusprendė jį patausoti dėl įžaidėjo alkūnės skausmų.

„Jie mus prilupo. Akcentavau, kad jei nežaisime su didžiule energija, bus problemų. O mes jų turėjome rinkdami taškus“, – sakė D.Casey.

Pasiekdami 49-ąją pergalę „Raptors“ pakartotų klubo reguliariajame sezone iškovotų pergalių rekordą. 49-is kartus Toronto krepšininkai buvo laimėję ir praėjusį sezoną. Rekordas turėtų būti pagerintas, nes iki reguliariojo sezono finišo liko dar 12 rungtynių.

Tiesa, nepaisant pralaimėjimo „Raptors“ užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Ten žais jau trečiąjį sezoną iš eilės.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 21, Terrence'as Rossas 13, Jonas Valančiūnas 10.

„Celtics“: Isaiah Thomasas 23, Evanas Turneris 17 (7 rez. perd.), Avery Bradley 16, Amiras Johnsonas 11 (14 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius