-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 26

Jonui Valančiūnui – iškalbingas trenerio įvertinimas ir istorinis rekordas

Jonas Valančiūnas šiemet atkrintamosiose varžybose dar nė sykio nebuvo rungtyniavęs ketvirtajame kėlinyje. Tačiau lietuvis geru žaidimu užsitarnavo vietą aikštėje lemiamais mačo momentais. Lietuvio „Toronto Raptors“ ekipa 108:98 (23:24, 25:23, 31:31, 29:20) palaužė „Washington Wizards“ ir Rytų konferencijos ketvirtfinalyje iki 4 pergalių pirmauja 3-2.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūnas darė savo darbą – pelnė 14 taškų ir atkovojo 13 kamuolių, bet seniai kada darė tą taip efektyviai.

Tai buvo jau 13-asis rekordinis centro karjeros dvigubas dublis NBA atkrintamosiose varžybose. Joks kitas „Raptors“ žaidėjas svarbiausiame NBA kovų etape dar nebuvo pasiekęs tiek dvigubų dublių.

Ir tai nebuvo tik skaičiai. Su J.Valančiūnu aikštėje „Raptors“ atkovojo 78,1 proc. kamuolių gynyboje. Be jo šie skaičiai smuko net iki 36,4 proc.

Jonas šiąnakt darė viską – ir rinko taškus, ir patikimai graibstė kamuolius po krepšiu, ir net inicijavo greitas atakas.

Štai situacijoje du prieš du centras sugebėjo perrimti kamuolį iš Johno Wallo ir pasileido į kontrišpuolį, kuris baigėsi DeMaro DeRozano dėjimu į krepšį.

J.Valančiūnui būnant aikštėje „Raptors“ pelnė 19 taškų daugiau nei „Wizards“.

Iš viso per 32 minutes jis pataikė 5 dvitaškius iš 13 ir visas 4 baudas, dar atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, blokavo 2 metimus ir sykį prasižengė.

Per 4 pirmąsias serijos rungtynes ketvirtajame kėlinyje ant parketo nepraleidęs nė sekundės, šįkart lemiamais momentais jis rungtyniavo 8 min. 27 sek.

Jis ir atsarginis Delonas Wrightas, lemiamoje mačo atkarpoje pelnęs 11 iš 18 savo taškų, tapo pagrindiniais DeMaro DeRozano bei Kyle'o Lowry ginklanešiais.

Per tą 8,5 minutės atkarpą „Raptors“ penketas su J.Valančiūnu, K.Lowry, D.DeRozanu, CJ Milesu bei D.Wrightu pranoko „Wizards“ penketuką net 24:6.

DeMaras DeRozanas nugalėtojams surinko 32 taškus, o pralaimėjusiųjų gretose Johnas Wallas buvo netoli trigubo dublio – 26 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Raptors“ pradėjo NBA atkrintamąsias varžybas dviem pergalėmis, tačiau vėliau dusyk iš eilės laimėjo „Wizards“. Kita vertus, Toronto ekipa neleido įvykti pirmam kartui – „Raptors“ šį sezoną dar nebuvo pralaimėję trejų rungtynių iš eilės.

„Raptors“: D.DeRozanas 32, D.Wrightas 18, K.Lowry 17 (10 kam.), J.Valančiūnas 14 (13 kam.).

„Wizards“: J.Wallas 26 (9 kam., 9 perd.), B.Bealas 20, K.Oubre 14, M.Gortatas 10 (12 kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius