Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 16

Kelialapį į konferencijos finalą „Celtics“ išplėšė slaptu ginklu iš Kanados

„Boston Celtics“ galiausiai įsiropštė į NBA Rytų konferencijos finalą. Septintose pusfinalio rungtynėse Bostono klubas namuose 115:105 (27:23, 26:32, 32:24, 30:26) laimėjo prieš „Washington Wizards“ ir nugalėjo serijoje iki keturių pergalių 4-3.
Kelly Olynikas ir Isaiah Thomasas
Kelly Olynykas ir Isaiah Thomasas / „Scanpix“ nuotr.

Rungtynių didvyriu šį kartą tapo ne šioje serijoje ne vieną kartą „Celtics“ gelbėjęs mažylis Isaiah Thomasas, bet paprastai giliame jo šešėlyje esantis sunkusis puolėjas Kelly Olynykas.

Kanadietis šiame mače pelnė 26 taškus (14 iš jų lemiamame ketvirtyje) ir ant savo tvirtų pečių ištempė Bostoną į konferencijos finalą, kuriame „Celtics“ jau laukia titulą ginantis „Cleveland Cavaliers“. Konferencijos finale Bostono klubas žais po penkerių metų pertraukos.

Lemiamas lūžis šiame mače įvyko trečiojo kėlinio pabaigoje. Sėkmingą atkarpą 18:2 šeimininkai jau užbaigė ketvirtojo ketvirčio pradžioje ir po šio smūgio svečiai iš sostinės jau taip ir nebeatsitiesė.

Nors „Wizards“ dar sumažino atsilikimą iki šešių taškų, bet šis vakaras priklausė K.Olynykui ir „Celtics“.

Įdomu, kad atsarginio vaidmeniu paprastai besitenkinantis K.Olynykas kartu su kitais nuo suolelio kilusiais Bostono ekipos krepšininkais pelnė net 48 taškus ir tai buvo bene svarbiausias raktas į pergalę, nes Vašingtono atsarginiai sukrapštė vos 5.

VIDEO: Septintųjų rungtynių santrauka

„Wizards“ neišgelbėjo net nuostabiai žaidęs ir 38 taškus pelnęs Bradley Bealas.

„Celtics“ septintąsias serijos rungtynes žaidė 30-ąjį kartą franšizės istorijoje ir laimėjo 22 sykį. Jų varžovams tai buvo pirmasis toks mačas nuo 1979-ųjų ir 11-asis istorijoje.

„Celtics“: Isaiah Thomasas 29 (12 rez. perd.), Kelly Olynykas 26, Alas Horfordas 15 (5 rez. perd.), Jae Crowderis 14, Marcusas Smartas 13 (6 atk. kam.).

„Wizards“: Bradley Bealas 38, Otto Porteris 20 (10 atk. kam.), Johnas Wallas (11 rez. perd.) ir Markieffas Morrisas (9 atk. kam.) po 18.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius