Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 21

„Kings“ vasara: nesuprantami sprendimai ir į planus nepatenkantis lietuvis

„Sacramento Kings“, kuriai priklauso teisės į lietuvį Artūrą Gudaitį, šią vasarą atliko ne vieną sunkiai paaiškinamą sprendimą. Ekipos vadovų veiksmų jau nesupranta ne tik komandos gerbėjai, bet ir jų komandos lyderis DeMarcusas Cousinsas.
DeMarcusas Cousinsas
DeMarcusas Cousinsas / „Scanpix“ nuotr.

„Nesirūpinu dėl to, ko negaliu kontroliuoti, – teigė D.Cousinsas. – Mano darbas yra eiti į aikštę ir rungtyniauti aukščiausiu lygiu. Tačiau verta pripažinti, kad nesupratau mūsų veiksmų naujokų biržoje. Kodėl nesustiprinome gynėjų linijos?“

Taigi, apie ką kalba geriausias „Kings“ krepšininkas? Pažvelkime į dabartinę Sakramento klubo sudėtį:

Įžaidėjai: Darennas Collisonas, Garrettas Temple'as
Atakuojantys gynėjai: Arronas Afflalo, Benas McLemore'as, Malachi Richardsonas, Lamaras Pattersonas
Lengvieji krašto puolėjai Rudy Gay, Mattas Barnesas, Omri Casspi
Sunkieji krašto puolėjai Anthony Tolliveris, Skalas Labissiere
Vidurio puolėjai DeMarcusas Cousinsas, Willie Cauley-Steinas, Kostas Koufas, Georgios Papagiannis

Pradėkime nuo to, kad komandai labiausiai reikia pastiprinimo įžaidėjo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose. Rudy Gay praėjusį sezoną ne kartą žaidė po krepšiu, todėl tai reiškia, kad sustiprėti galima būtų ir lengvojo krašto pozicijoje.

Tačiau „Kings“ šią vasarą savo turimais trimis šaukimais į ekipą pasikvietė atakuojantį gynėją Malachi Richardsoną, vidurio puolėją Georgios Papagiannį bei sunkųjį krašto puolėją Skalą Labissiere.

Paskutinį šaukimą suprasti galima, tačiau kviestis į ekipą dar vieną gynėją, kai dėl minučių jau kausis A.Afflalo bei B.McLemore'as? Papildyti savo komandą dar vienu „centru“, kai komandoje jau yra trys pagrindinės rotacijos vidurio puolėjai? Sunkiai paaiškinami sprendimai.

Verta paminėti, kad savo aukščiausiu 13 šaukimu Sakramento ekipos vadovai pasirinko būtent vidurio puolėją iš Graikijos.

„Kings“ taip pat pasirinko nepratęsti sutarties su Rajonu Rondo, kurį ekipoje labai norėjo matyti D.Cousinsas. Įžaidėjas pasirinko „Bulls“, o jo vietoje atsirado G.Temple'as. Žinoma, startinio penketo vietą užsitikrino D.Collisonas.

Šią vasarą Sakramentas į savo ekipą prisiviliojo minėtąjį G.Temple'ą, L.Pattersoną, Mattą Barnesą ir Anthony Tolliverį. Tai žaidėjai, kurie galėtų sustiprinti nebent dėl titulo kovojančią ekipą, kuriai trūksta tik smulkių dėlionės detalių. Užpildžius tokią sudėtį šiais veteranais apie pergales tikrai nėra galvojama.

Kalbant apie lietuvio A.Gudaičio perspektyvas šioje komandoje, tai viską matote patys. Vidurio puolėjo pozicijoje „Kings“ turi superžvaigždę D.Cousinsą, daug potencialo turintį W.Caulie-Steiną, patyrusį veteraną K.Koufosą bei naujoką iš Graikijos.

Švelniai tariant, mūsų lietuvis nelabai turi galimybių artimiausiu metu rungtyniauti Sakramente, nebent kas nors kardinaliai pasikeistų.

Mainai

„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gay
„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gay

Daug įvairiausių gandų supa „Kings“, tačiau jau tikrai žinoma, kad Sakramentas nori surasti naują darbovietę R.Gay, K.Koufui ir B.McLemore'ui.

D.Cousinsą supa daugybė aukštaūgių, todėl netyla kalbos, kad būtent jis gali būti išmainytas ir „karaliai“ atvers naują puslapį savo komandos istorijoje. Tačiau „centras“ yra vienas iš dviejų geriausių NBA vidurio puolėjų, todėl už jį ekipos vadovai nori gauti nemažai.

Viena iš mainų galimybių yra D.Cousinso persikėlimas į „Boston Celtics“. Apie Bostoną netils kalbos visą sezoną, nes ekipa turi nemažai šaukimų bei jaunų žaidėjų, kuriuos gali pasiūlyti į ateitį žvelgiančiai NBA komandai.

„Celtics“ visą sezoną medžios lygos superžvaigždes, o viena iš jų taps ir D.Cousinsas.

Apie vidurio puolėjo išmainymą kalbos netyla jau metų metus, tačiau panašu, kad kardinalus sprendimas gali būti padarytas jau visai netrukus. Komanda turi per daug krepšininkų vienoje pozicijoje, todėl mainai turėtų sudrebinti lygą netolimoje ateityje.

Negalima atmesti galimybės, kad „karaliai“ gali į kitą komandą išsiųsti ir vidurio puolėją iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius